Skip to Content

Node de icerikleri istedigim kriterlere gore siralamak.

ExGaLo, Cuma, 20/08/2010 - 12:47 tarihinde.

Merhaba arkadaslar. Blog sistemi kullaniyorum. Blog da begenilen yazilari ana sayfaya yukselterek node de yayinlanmasini sagliyorum. Mesela bir arkadas dun bir blog yazmis onun yazisini ana sayfaya yukselttim. Daha sonra 4-5 gun once yazan arkadasinkini ana sayfaya yukselttim ama 4-5 gun once yazilan yaziyi en son ana sayfaya yukseltmeme ragmen digerinin altinda cikiyor.

Node deki icerikleri ana sayfaya yukseltme zamanina gore nasil siralayabilirim.

gdag, Cuma, 20/08/2010 - 12:50 tarihinde.

Yazıların anasayfaya yükseltildiği an önemli değil; önemli olan içeriklerin yazıldığı an. Bu konuda bence views kullanarak gerekli düzenlemeyiyapabilirsin.

Views konusunda video derslere de Cihad Paksoy'un internet sayfasından erişebilirsin. Adres: http://cpaks.com/

Syg.

ExGaLo, Cuma, 20/08/2010 - 13:00 tarihinde.

demek istedigim yazinin yazildigi zaman yani post date ye gore siralamasin ana sayfaya yukseltme zamanina gore siralasin istiyorum. Views ile orjinal node de ki gorunumu elde edemedigimden kullanmadim. Bunu nasil halledebilirim. fikri olan belirtirse sevinirim.

emre.e, Cuma, 20/08/2010 - 14:14 tarihinde.

Views'in çekirdeğinde bulunan Frontpage görünümünü aktif edin. Sort criteria kısmını, Updated date olarak belirleyin.

ExGaLo, Cmt, 21/08/2010 - 11:00 tarihinde.

Cevap icin tesekkurler Emre. Updated date ile Sort criteria ettigimde bu sefer bir haberde duzenleme yaptigimda o en uste cikmakta bunu nasil engellerim. Ben sadece ana sayfaya yukselttigim zamana gore siralansin istiyorum.

emre.e, Cmt, 21/08/2010 - 14:37 tarihinde.

Şimdi farkettim, Sort criteria'nın en üstünde Ana sayfaya yükseltme seçeneği var. Onu deneyebilirsin.

ExGaLo, Pzr, 22/08/2010 - 01:37 tarihinde.

hocam o da sadece ana sayfaya yukseltilenleri siraliyor. yani en son yukseltileni en uste almiyor.

gdag, Pzr, 22/08/2010 - 10:16 tarihinde.

O zaman en temizi şöyle yap: Son yükselttiğini listelerin üzerinde kalıcı hale getir, onun altındakiler tarih sırasına göre sıralansın.

Ya da nodequeue eklentisiyle içerikleri gruplandırıp fancyslider eklentisi ile bunları manşet göster.Syg.

ExGaLo, Pzr, 22/08/2010 - 11:11 tarihinde.

tamam hocam tesekkurler deneyecegim.