viewsde sayfaya özel ayar bloğa özel ayar
bir views oluşturduğunuzda display ekleme alanı var biliyorsunuz. burdan görünüm için sayfa veya blok seçip ekleyebiliyorsunuz. viewsi blok olarak göstermek istiyorsanız blok ekliyorsunuz, veya exposed bloğu aktif ediyorsunuz.... Burda benim anlamadığım birşey var... Sayfa ayarları ayrı,,, blok ayarları ayrı olması gerekmiyormu?? daha açık anlatayim.. viewsinizde blok displayi yoktu diyelim. siz blok görünümü de eklediniz (blok halinde görünmesi için).. ama blok görünümü ekleyince farkedeceksiniz default ayarlar da aynen blokta görünecek... yani blok görünümü için yaptığınız ayarlar tümünde güncelleniyor. ben istiyorum ki aynı viewsin içinde blok için farklı field alanları göstereyim,, sayfa görünümü için farklı alanlar göstereyim veya farklı argümanlar kullanayım.. mantıken de sistemin böyle işlemesi gerekirken neden yaptığınız bir değişiklik tümüne yansıyor? bunu öğrenmek istiyorum.
- Yeni yorum ekle
- 159 kez okundu

Sağ kısımdaki Override butonunu kullanman gerek. Yani, blok için bir field alanı ekleyip; bunun page'de aktif olmasını istemiyorsan, eklediğin field alanın sağındaki Override butonuna tıklamalısın. Böylelikle hem blok görünümünü page'den ayırmış olursun; hem de tek bir görünümde birden fazla, farklı blok oluşturabilirsin.
http://img243.imageshack.us/img243/6784/screenshot336791.png
teşekkür ederim. sayenizde öğrenmiş oldum.