Dosya yüklemede sayfa izinlerinin kaybolmasi
kade, Per, 19/08/2010 - 15:38 tarihinde.
Merhaba,
Suan üzerinde calistigim proje icerisinde, ilginc bir sorun ile karsinizdayim.
Yeni bir sayfa (node) olustururken, upload eklentisinin vasitasi ile, herhangi bir dosya yükleyip kayit ettigimde sayfa izinlerinde anormallik olusuyor.
Sayfa Misafir (Guest) olarak kayit oluyor ve yayina kapali duruma geciyor. Düzenleye girdigimde bu sefer ayarlarda yayinlama secenekleri ve konunun yazarini belirten sekmeler cikmiyor.
Eklenen dosyayi cikarip yeniden kayit edersem, hersey normale dönüp sayfa yayina giriyor.
Yani simdiye kadar hic karsilasmadigim bir gariplik.
CKEditor ve Content Access eklentileri kullaniyor sistemde, bilmem acaba bunlardan birinin etkisi olabilir mi?
Yardimci olabileceklere simdiden tesekkürler.
- Yeni yorum ekle
- 178 kez okundu

Dosya yüklemelerinde rollere göre dosya yükleme kapasitesi var sorun oradan kaynaklanıyor olabilir ya da dosya sisteminden indirme yöntemini özel olarak seçmeyi dene.
Syg.
@gdag her ikisini de yeniden denetledim degisen bir sey olmadi.
Bir önceki yazima bagli olarak bir düzeltme yapmak isterim;
Yeni bir sayfa olustup, dosya yüklendiginde her sey normal yayinlaniyor.
Eger düzenleye girersem, hoop sitem sayfa hakkini misafire tasiyip yayindan kaldiriyor.
Tekrar o dosyayi silersem eski halini aliyor yayin.
Not: Content Access eklentisini komple sildim acaba onun etkisi olabilir mi diye, onun da etkisinin olmadigini gördüm.
Yardimlarinizi bekliyorum...
Bu sorunla daha önce iç karşılaşmadım ama aklıma gelen ilk çözüm önerilerini yazayım.
1-) Nodeaccess v.b. node izinlerine karışabilecek eklentileri pasif yap.
2-) eylemler bölümünde böyle bir iş yapabilecekbir kural var mı bir incele.
3-) upload modülünü pasif yap, ardından tekrar etkinleştir
4-) izinleri yeniden düzenle (rebuild permissions) ve dönemsel görevler çalıştır.
5-) yakın zamanlı kayıtları incele ve izinleri neyin değiştirdiğini tespit etmeye çalış.
@Serhat tesekkürler.
Lakin tüm denemelerime ragmen cözüm bulamadim.
1.Sistemden komple silmeme ragmen degisen bir sey olmadi.
2.Eylemler bölümünde bununla ilgili bir kural bulunmuyor.
3.Yapildi.
4.Bir cok kere denendi.
5.Kayitlarda bu konuyla ilgili bir aciklama bulunmuyor.
Fielfield eklentisi ile ilgili icerik türünde Yükleme alani olusturdum. Oradan yükleme yapilirsa bir sorun olmuyor.
Ancak Upload modulü kullanilarak yüklenip, ardindan icerik degistirilmek istendiginde node otomatik olarak gast´a dönmeye devam ediyor.
Baska cözüm önerisi olan?
rules modülünde "Reset content permissions" seçeneği var. Eğer sizde bu modül varsa bi pasif yapıp öyle deneyin, bakalım bu sefer olacak mı?
Ayrıca aşağıdaki linklerde sizin sorunun sanırım aynısı yaşanmış ve rules modülünden kaynaklandığı anlaşılmış.
http://drupal.org/node/187283
http://drupal.org/node/690794