Views filter ile bir den fazla filtreleme?
kade, Sal, 17/08/2010 - 20:33 tarihinde.
Merhaba,
Bir Views sayfasi olusturdum. Filtre bölümünden bir adetten fazla birbirinden bagimsiz Node ID ya da Node Title ile gösterim yapmak istiyorum. Ama birden fazla filtre girildigi zaman, views ciktisi alinamiyor.
Node ID üzerinden gider isek;
Örn: 1 ile 30 arasi id´lere sahip sayfalari göstermesini saglayabiliyorum.
Ancak ikinci bir filtre ekleyip, bir de Node id 38´i göster dedigimde, bu sefer views ciktisinda hic bir sey alamiyorum.
Ayni sekilde bunu Node Title filtelemesi ile denemedim, ikinci bir filtre ekledigim zaman views ciktisi alamiyorum.
Bu neden olabilir?
- Yeni yorum ekle
- 183 kez okundu

bir nodeid hem 1-30 arası hem de 38 olamaz. filtreler C programlama dili biliyorsanız, C'deki 've' gibi çalışır. siz 'veya' gibi düşünmüşsünüz.
Tesekkürler Burak.
Ancak vermis oldugun cevaba göre acaba soruyu istemis oldugum seyi tarif ederken yanlis mi sordum? diye düsündüm. Onun icin farkli acidan daha da sadelesmis sekilde ve ardindan detayli sormak istiyorum. Belki daha anlasilir olacaktir.
Örn:
ID Numarasi 1,3,5 seklinde üc adet node(sayfa) var.
Bu sayfalari tek bir views görünümünde göstermek isteniyor.
Normal olarak topluca icerik filtrelmek icin ne yapiyoruz?
1.Taksonomi olusturup, ilgili sayfalar buna dügümlenip, views ciktisi alinabilir.
2. Sadece bu sayfalar icin bir icerik türü olusturulup, views´den ilgili typ filtrelenebilir.
Ancak bagimsiz üc node (sayfa) filtrelemek:
1. Node ID filtreleyerek, sirali giden numralari, X´den büyük veya kücük numaralari ya da direk tek id numarasini siralatabiliyoruz.
Soru: Neden sirasiz bir ekleme yaparsak gösterim yapmiyor. Misalen Bir filte olusturup sadece node id1, ikinci bir filltre olusturup node id 3 birlikte gösterilemiyor?
2. Nide Title ile filtreleme
Soru: Deneme1 adinda bir title(baslik) filtrelendiginde, Deneme2 adli ikinci bir baslik filtrelenmek istnendiginde, neden ikisi tek bir views ciktisinda görüntülenemiyor?
Umarim anlasilir olmustur, yardimci olacaklar icin simdiden tesekkür ederim.