6.19 yeni sürüm için açıklamalar
selamkamil, Cmt, 14/08/2010 - 23:32 tarihinde.
selamlar.. drupal yeni sürümünü duyurdu. 6.19 sürümü ile ilgili sitedeki açıklamları buraya türkçe açıklamalarla eklenmesini önermek istedim. benim gibi ingilizcesi iyi olmayan arkadaşların öğrenmesi amaçlı olarak. ilgilenenlere şimdiden tşkler.
- Yeni yorum ekle
- 374 kez okundu

şimdiye kadar bir sürü sürüm yükledim hiç açıklamalara bakmadım, hatta açıklamalar olduğunu yeni öğreniyorum.
herkesin tek tek sürüm deneyecek zamanı olmayabilir benim olmadığı gibi. ancak bilen birileri açıklarsa benim gibi vakti olmayanlar da öğrenebilir.
Selam Kamil :) Bu konuda size ben yardımcı olayım.
Drupal 6.18 sürümünde çeşitli kritik güvenlik güncellemeleri var.
Drupal 6.19 sürümünde ise hem güvenlik güncellemeleri hemde diğer yamalar var.
Beni sadece güvenlik ilgilendirir diyorsan 6.18 sürümünü indir ama diğer ufak tefek eksiklikleri de önemsiyorsan 6.19'u indir ve kur. Ayrıca bu sürümlerde .htaccess, settings.php ve robots.txt dosyalarında bir değişiklik yapılmıyor. Eğer sitende onların üzerinde bir değişiklik yapmışsan saklayıp tekrar aynen kullanabilirsin.
Şimdi gelelim güvenlik güncellemelerine. Bu sayfada uzun uzun anlatılıyor.
1-) OpenId kimlik doğrulama
2-) Dosya indirme erişimi
3-) Yorumları yayından kaldırma
4-) "cross site script" Eylemleri
İşte güvenlik güncellemeleri bunlardı. Burada ise diğer yamalar var toplam 30 tane olduğu için ayrıntılı yazmadım. İstersen konu numarsına tıklayıp yama ile ilgili tartışmaya ulaşabilirsin veya sadece modül adına bakıp hangi modül yamalanıyor öğrenebilirsin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
serhat bilgilendirme için teşekkürler.. 6.17 olan birkaç sitem var. bunların ayarlarını vs bozmadan bu sürümlere geçirebilirmiyim acaba? htaccess dediğin gibi ben bir kere ayarladım ve onu tüm sitelerde kullanıyorum. bu benim için çok kolay oluyor.