Skip to Content

Bir nuke blokunu drupaldada kullanmak mumkunmu?

karizmatikalem, Cuma, 09/07/2010 - 01:45 tarihinde.

Degerli arkadaslar,

Oncelikle araniza yeni katiliyorum ve herkese saygi ve selamlarimi sunarim.

Bende bi kac haftadir drupal ile ugrasmaya basladim.

phpnuke olan eski sitemin forumlarini drupal + phpbb3 eklentisine tasidim. hic bir sorun yasamadim burada.

Simdi ben oncelikle bu drupalin mantiginida tam anlamis deilim.

php ile baya bir bilgim var ve kendi basima scriptler yazip moduller blocklar yazabiliyordum. ama bu tabii ki nukedeyken oluyordu.

Ornegin benim baslica sorunlarimdan biri www.karizmatikalem.com sitesinin altinda foruma son eklenmis konularin bolumunu gosteren ve konulara tab tuslari ile sekmede bulunan bloku drupal sitemdede kullanmak istiyorum.

drupal icinde kullanilan views fln olayinida bir kez bir ornegi uygulayarak calisir halini gordum. ama ben daha cok kendi yazdigim scriptleri drupal icerisindede kullanmak istiyorum.

bunun alt yapisi mantigi nedir. veya bu istediklerim mumkunmu drupaldada???

thema uzerinde az cok degisiikliklerin yapilabildigini deniyerek gordum. yani bu bi kac ugras ile cozebilecegim bir konu ancak su yokarida linkini verdigim sitemin forum orta blokunu drupalda ayni sekilde nasil kullanabilecegim benim icin ciddi bir soru isareti. cunki bunu eger halledebilirsem drupalin mantigini daha iyi anlamis ve kullanirken daha zevkli hale gelecegine inaniyorum.

sorum belkide biraz uzunca ve karisik bi hal almistir dilerim bir arkadasimiz bu konuda bana yardimci olabilir.

saygilarimla...

karizmatikalem, Cuma, 09/07/2010 - 23:31 tarihinde.

bir fikri bilgisi olan yokmu arkadaslar?????

karizmatikalem, Cuma, 09/07/2010 - 23:31 tarihinde.

bir fikri bilgisi olan yokmu arkadaslar?????

juli, Cmt, 10/07/2010 - 17:31 tarihinde.

onca video ders izledim hala drupalin mantığını çözdüğümü söyleyemem. drupal çok iyi bir yapı fakat biraz ilk başlayanlar için zor. bol bol dökümenlearı okumalısınız. eğer ingilizceniz iyi ise torrentten drupalin çok iyi videoları var. ebookları var. onlara başvurabilirsiniz.
şunu açıkça söyleyebilirimki, drupal çok iyi bir yapıdır ve öğrenmesi biraz zaman alıyor.

mersoy, Pzr, 11/07/2010 - 10:42 tarihinde.

Nuke bloklarını Drupal de kullanman mümkün değil. ana yapısı ve değişkenleri başlı başına farklı. Views ile yebi bloklar yapabilirsiniz.