Otomatik üyelik sonlandırma
ahmetburak, Çrş, 07/07/2010 - 14:47 tarihinde.
Drupal 6.x sürümü için kullanabileceğimiz otomatik üyelik sonlandırma modülü varmı yada bunu modülsüz yapabilirmiyiz.Örneklendirecek olursak üye kayıt olduktan 1 hafta sonra üyeliği sona erdirilsin.Account Expiry modülünü 6.x sürümünde kullanamıyorum
- Yeni yorum ekle
- 439 kez okundu

rules modülü ile üyeliği silemesekte pasif hale getirebiliyoruz kullanması karışık ama yapılıyor.
http://drupal.org/project/role_expire bu modül ile role değiştirde bilirsin olmadı.
ücretli üyelik hizmetiyle iş yapan siteler için yararlı bir eklenti olurdu. bu önemli bir detay, mutlaka cevabı vardır.
ben bilmiyorum ayrı mesele tabi :-)
rules karmaşık ve güzel bir eklenti ama uğraştıracak sanırım biraz.Önerilerinizi bekliyorum...
Bulamıyorum yardım edebilecek kimse yokmu??
rules de otomatik rol değişimi yada üyeliği pasif hale getirebiliyorum.Ama belli bir periyod yani haftalık olarak değil,herhangi bir olay gerçekleştiği zaman tetik devreye giriyor.Bunu zamana nasıl bağlarım.
..:::BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YARDIM ETSİN..:::..
Rules te Bir kullanıcı kayıt olduğunda 7 gün sonra kulllanıcının block lanmasını yada kayıt yaptırırken varsayılan rolün başka bir role atanmasını istiyorum.Rules set te bir rules oluşturdum set1 ismini verdim bu rules setinde üye rolü vip ise kayıtlı kullanıcı rolüne atansın şeklinde bir kural oluşturdum.Daha sonra rules tetiklerinde yeni kullanıcı kayıt olduğunda diye bir action oluşturdum - bu action gerçekleştiğinde Schedule "set1" i seçtim orda tarih girmemizi isteyen bir sayfa çıktı.denemek için ileri bir saat yada tarih girdim.7 gün sonra set 1 in devreye girmesi gerekliydi.AMA girmedi girmiyor. 1 haftadır çıldırmak üzereyim bilgisi olan varsa ne olur payşassın
.Yapmak istediğim kısaca yeni kayıt geldiğinde 7 gün sonra role değişssin yada blocklansın...
account-expiry eklentisi işinize yarayabilir umarım
page.tpl.php içerisinde en üst satıra
/*
soldan saga sayilar: (saniye*dakika*saat*gun*ay*yil)
senin istedigin 1 hafta ise asagidaki gibidir
*/
db_query( "UPDATE {users} SET status = 0 where ( UNIX_TIMESTAMP()-created ) > (60*60*24*7) AND uid NOT IN (0,1)" );
?>
yazman yeterlidir. Projende başarılar.
çok teşekkür ederim deniycem.sonucu yazarım
account-expiry 5.x için malesef.6.x sürümü yok.
Selçuk bey çok teşekkür ederim.Çok sağolun.İşimi gördü.Yinede rules te zamanlama ayarlarının nasıl olduğunu biliyorsanız yardımcı olursanız çok sevinirim.Rules i zamanlama olmadan kullanıyorum fakat zaman ayarlı yapamadım bir türlü
Yardımı dokunduğuna sevindim. Rules modülünü daha önce kullanmadığım için birşey diyemiyorum. Başarılar..
hocam peki block değilde role değişimi yapacak olsak nasıl düzenleriz bu kodu.kullanıcı üye olduğunda kayıtlı kullanıcı rolünden 7 gün sonra başka bir role atansın gibi...Çok oluyorum ama bilginiz varsa cok mutlu olurum...
/*
soldan saga sayilar: (saniye*dakika*saat*gun*ay*yil)
senin istedigin 1 hafta ise asagidaki gibidir
rid = 5 dediğim yeri istediğin role için değiştirebilirsin
*/
db_query( "UPDATE {users_roles} SET rid = 5 WHERE uid IN ("
. "SELECT uid FROM users WHERE ( UNIX_TIMESTAMP()-created ) > (60*60*24*7) AND uid NOT IN (0,1) );");
?>
Kolay gelsin..
Çoook ama çok teşekkürler...
Rica ederim :)
Sorunuzun cevabı olan modül için daha önce buraya yazmıştım. Modülün adı Membership umarım işinizi görür.
HUNANKA ,biraz kurcaladım önerdiğin eklentiyi ancak üyeleri tek tek girmemiz gerekiyor sanırım.Birde rol bitiş tarihini belirliyorsunuz.Örneğin 28 temmuz 2010 da bitir diyoruz.Ama 27 Temmuzda kayıt olan bir kullanıcı birhafta sonra yerine 1 gün sonra üyeliği bitiyor.Farklı bir kullanımı varsa yardımcı olursan sevinirim.
7 gün sonra dönemsel görevleri çalıştır, dönemsel görevler çalıştıktan sonra set1 devreye girer.
projeyi tamamlıyamıyorum.Selçuk beyin söylediği kodlar işe yarıyor ancak.a kullanıcısı bugün b kullanıcısı 3 gün sonra üye olduğunda otomatik olarak bgünden itibaren 7 gün sonra rol değişimi gerçekleşiyor.yani b kullanıcısının bir haftasının dolmasına 4 gün kala.registion kodu kullandım role silme rule seti oluşturdum Triggered rules ede registion kodu kullanan kulanıcı 7 gün sonra role silme rule seti devreye girsin diyorum ama Scheduled evaluation date bölümüne denemek için +1 day yazdım bir gün sonra cron u çalıştırdım devreye girmedi.zaman php kodu olan <?php echo time() + 86400 * 1; ?> kodunu girdim cronu çalıştırır çalıştırmaz role silme seti devreye giriyor bu seferde 1 gün olmada role siliniyor.Yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.istediğim 7 gün sonra rolün silinmesi membershipte teker teker girmek gerekiyor.accaunt expires te 5 için 6 sürümü için yok.YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM TIKANDIM ARTIK.
Sanırım oldu.Triggered rules te" Identifier " bölümüne ben sabit değer giriyordum dolayısıyla farklı kullanıcıları tek bir rules olarak algılıyormuş. bu bölüme token modülü nü kullanara her kullanıcıya ait özel değer verdim [user:user] ...türkçesi Identifier bölümüne [user:user] yazınca her kullaıcı için kodu girdikten 1 gün sonraya seti çalıştırdı.:)))yarın kesin sonucu yazarım ama büyük ihtimal oldu.Buna benzer proje yapıp işin içinden çıkamayan varsa yazsın .elimden geldiğince yardımcı olurum.Drupal sen çok yaşa emi:)))hiç bir cms de bu proje yapılamazdı.tabiki bu drupalın cms olmamasından kaynaklı sanırım:))bakalım ilerde ne sorunlar bekliyor bizi...
Bu gün bitti proje on numara oldu,yardım eden bütün herkese derin teşekkürlerimi sunuyorum
----------------------------------------------------------------------
Bu arada parayla pulla yaptıramadığım projemi drupalla kendim gerçekleştirdim çok mutluyum.sanırım drupalın %20 lık kısmına ancak hakimim bu bile fazla fazla yetiyor ve gerçekten komplike üyelik sistemi olan bir projeydi.Drupali öğrenmem ve alışman çok uzun zaman almasına rağmen(defalarca hosta kurup kurup yapamayınca bune yaa deyip sildiğim drupal) gerçekten bütün profosyonel ihtiyaclara cevap verebilecek bu sisteme alıştığım için çok mutluyum .yeni başlayanlar sakın pes etmeyin,joomla falan filan diğer cms ler de inanın problem için tek bir çözüm bulamazken projenizi joomlaya yada başka cmslere adapte etmeye çalışırken, drupalde bir problemin onlaraca farklı çözümü bulunuyor şunumu yapsam bunumu yapsam diye çeşit çeşit alternatiflere gark oluyorsunuz.Ne kadar uzattım bu gün projem bitti sanırım onu verdiği gevezelik var.Drupale ve drupal derslerine arıca cpaks.com a minnettarım.
hayırlı olsun projen.. bizimle paylaşabilecegin birşeyse görmek isteriz :)
http://video.sanalakademi.net
sitenin üyelik sistemini sub domine kurdum drupal.ana domain de joomla kurulu.en kısa zamanda ana domainide drupale cevirecem.
Site ve sistem bana ait.Görsellik olarak çok bişey olmasada,teknik anlamda istediğim üyelik sistemini kurdum,üyelerim cep telefonlarıyla ödemelerini yapıyor,odeme onaylandıktan sonra regcode alanına o kodu giriyorlar,regcodu tag lara ayırdım sadece video izleme,yada hem canlı ders hemde videoları izleyebilen roller belirledim ,koda göre otomatik role ataması yapılıyor ve koda göre yine o roller rules yardımıyla belli bir zaman sonra o role den cıkıyorlar.Bunu sanırım piyasade bulunan hiçbir cms yapamazdı.yaklaşık 6-7 aydır defalarca hosta kurup kaldırdım drupali,çok zor alıştım,halada %20 sini ancak kullanabiliyorum ama yuzde 20 bile benim işimi görmeye yetti arttı bile.cpaksa tekrar teşekkür ederim.bu arada sistem türkiyede bir ilk :))bana yardımı olan herkese tekrar tekrar teşekkür ederim