Drupal Tema Demo Sitesi
Domain Usta, Pzt, 28/06/2010 - 00:03 tarihinde.
Online drupal tema demo sitesi yaparken izlememiz gereken yol hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa, bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum...
Özellikle, tema geçisi (theme switch) olayını nasıl yapacağız merak ediyorum. Yani bir temanın demosundan başka bir temanın demosuna nasıl geçiş yaptırabilirim?
Bir sitede, url olarak farklı temaların yolları şöyle:
Tema 1; /?q=node&theme=genesis_coldday
Tema 2; /?q=node&theme=green
gibi...
Teşekkürler...
- Yeni yorum ekle
- 910 kez okundu

http://drupal.org/project/switchtheme eklentisi istediğini yapıyor yanlış anlamadı isem.
Teşekkür ederim Cihan Bey. Modülde buglar var yalnız, tam istenilen sonucu vermiyor. Çözülecek demişler bakalım, bekleyelim...
Evet bazen geçmiyor. ama her modülde hatalar olabiliyor kullandığımız en kaliteli eklentiler bile öyle... Bu iş için en başarılısı bu eklenti. Zamanında bende aramıştım.
Peki bir drupal tema demo sitesinden beklentileriniz ne olur? Neler görmek istersiniz?
Rockettheme'nin demo sayfası gibi olmasını isterim en üstte sabit bir kısım, oradan temaları seçebileyim, tema isminin üzerine geldiğimde ufak bir ön izlemesi çıksın.
Biraz daha detaylandırmak gerekirse de topwpthemes.com'daki "Themes by Category" gibi bir kategorileme tipi olabilir.
Eğer ki kendi geliştirdiğin temaları gösterip bunları satacaksanda gene rockettheme'deki gibi tema ayrıntılarını okuyabilmek isterim.
Önerileriniz için teşekkür ederim.
Sitede drupal.org'da ve başka platformlarda yayınlanan temaların demolarını ve özelliklerini yayınlamayı düşünüyorum.
Drupal tema sitesi için önerilerinizi duymak isterim.
Nasıl bir site?
Özgün olacak.Ücretli ve ücretsiz temaları gösterecek.Hatta içerisinde tema konusunda eğitimler dahi olacak.
Ücretli neden?
Sizin de bir miktar gelire ihtiyacınız var.Bunu kimse yadsıyamaz.Bunun için gerekli olacaktır.Yapabiliyorsanız siz yaparsınz.Eğer bu bilgi yoksa anlaşma ile bu alanlar açılır yapılır.
Türkçe desteği tam olacak.Tutup bir takım programla cizilen temaları paylaşmayacak.
Drupal4u isimli sitedeki kategorizasyon oldukça güzel.Bu bir yönerge olabilir sizin için.Ben de daha önce bu şekilde çalışma yapmıştım.İnsanlardan geri bildirimi düşünce aşamasında beklemek yanlış.Benim önerim bir iş yapın,bir alternatif sunun,ondan sonra geri bildirm bekleyin.
Başka ne diyebilirim?
Siz şu soruya cevap vermelisiniz."insanlar neden benim sitemi seçsin?"
Emek ve saygı;
@Helzvog, teşekkür ederim, ufuk açıcı mesajınız için.
Drupal4u sitesini göremedim. Sanırım kapanmış.
Mesajı yeni gördüm , drupal2u olacak doğru adres.
Saygı ile;
Teşekkür ederim, evet daha önce incelemiştim...
To you'yu biliyordum da For you da mı var demiştim. ;)
Merhaba
ilk başta bana da güzel gelmişti. Ama geçişlerde farklı bloklar olduğu için solda olan bakıyorsunuz başlık kısmına geçmiş. O yüzden ana sitemin altına subdomainler şeklinde multi site kurmaya başladım. subdomainlere sadece temayı atıyorum farklı olarak. Temayı kurup bir kaç deneme menü, içerik ekliyorum. Bunların firefox screengrab plugini ile ekran görüntülerini alacağım.
Daha sonra ana sitemde sadece bu resimlerin ön izlemesini veya ön izleme ile birlikte bir miktar açıklamasını yayınlayacağım. Temayı canlı görmek için linke tıklayın gibisinden bir link vereceğim. İsterse gidip bakabilecek.
Sizce böyle bir şey için fazlamı uğraşıyorum. Ya da kulağımı tersten mi gösteriyorum. Veya daha kısa bir yolu var mı? Önerilerinizi bekliyorum.
İyi çalışmalar.