Skip to Content

Ücretsiz İndirme Sitesi

weedecs, Pzt, 21/06/2010 - 10:42 tarihinde.

Merhaba Arkadaşlar;

Ben Drupal'ı çok sevdim :)

Biraz zor ama çok kapsamlı bir CMS. Benim için gerekli olan siteyi 2 -3 gün içinde sizlerinde yardımı ile eli yüzü düzgün sade bir halde bitirdim.

Ancak kafamda başka bir site daha var.

Ücretsiz bir indirme sitesi düşünüyorum (Yasal yükümlülükleri olmayan içeriklerden).

Üyelik gerekli olsa da olur olmasa da ama olsa daha iyi olabilir tabii.

Bunun için drupal gerekli modülller sahip mi? Sizler öneriyor musunuz? ya da daha iyi bir öneriniz var mı?

Teşekkürler, saygılar....

weedecs, Pzt, 21/06/2010 - 10:50 tarihinde.

Özellikle aradığım fonksiyonlar;

• zip'li dosya indirme
  • yorum yapma
  • puanlama
  • en son eklenenler
  • en çok indirilenler
angelaus, Pzt, 21/06/2010 - 13:58 tarihinde.

hepsi mevcut sonuçta drupalde

zafer, Pzt, 21/06/2010 - 15:44 tarihinde.

evet arkadaşın dediği gibi hepsi mevcut ama türkiyede böyle host bulman zor...
bizim eğitim sitemiz var... Yoğun zamanlarda günlük 2.000 kullanıcı olduğu zamanlar kota bir anda 3 günde 50 GB olabiliyor. Toplam indirilen dosyaların tamamı da 50 mb civarıdır.

ona göre iyi düşünün mutlaka yabancı host seçmelisiniz...

weedecs, Pzt, 05/07/2010 - 20:04 tarihinde.

teşekkürler,

peki bunun için en uygun module nedir?

sinner_w2, Pzt, 05/07/2010 - 20:52 tarihinde.

cck,filefield,views,Fivestar

juli, Sal, 06/07/2010 - 00:17 tarihinde.

@zafer

bizim eğitim sitemiz var... Yoğun zamanlarda günlük 2.000 kullanıcı olduğu zamanlar kota bir anda 3 günde 50 GB olabiliyor. Toplam indirilen dosyaların tamamı da 50 mb civarıdır.

siteniz forum yapısında mı?( Yoğun zamanlarda günlük 2.000 kullanıcı) yani sayfalar arasında çokmu gezilmesi gerekiyor? yoksa sadece dosya download edilen dosyalar mı bukadar çabuk hattı tüketiyor?

açıkçası merak ettim.

birde, türkiyede bu türden host sorunun üstesinden gelinebilecek formül yokmudur?

-------
@weedecs
indirilme dosyalarını kendi sunucunda barındırmadan da yapabilirsin. mesela avg antivirüs programına resmi siteden link verebilirsin. böylece dosya senden değil ürünün kendi sitesinden iner. dolayısıyla senin kotana zararı olmayacaktır.
sitendeki görselleride minimum seviyeye indirince kota sorunun olmaz diye tahmin ediyorum. burda gözardı edilen bir sorun daha var bence. mesela bir sürü program sıksık güncellenir ve böylece linklerin adresleri değişir. o zaman kırık link sorunu oluşur. bunun önüne nasıl geçmeyi düşüüyorsunuz? linklerin ölü olup olmadığını kontrol eden eklenti var mı?

weedecs, Cmt, 10/07/2010 - 18:47 tarihinde.

bu konuda hotfile'ı kullanmayı planlıyorum o site de adres değişikliği oluyor mu acaba ?

bilgisi olan var mı?