Ücretli Tema Kurulumu
mitolocya, Pzr, 20/06/2010 - 14:55 tarihinde.
Merhaba arkadaşlar drupal ailesi ile yeni tanıstım sistemi siteme kurdum pıyasayı arastırdım sağlam tema bulamadım ücretli tema almaya karar verdim 49 usd ye bir hosting teması aldım ama bunu siteme kuramadım bu konuda bana yardım etmenizi beklıyorum yardımcı olan arkadasa temayı ücretsiz vereceğim..
Kullandığım sürüm 6.16
Aldığım Tema http://www.cmsbased.net/content/dotnet-premium-drupal-hosting-theme
- Yeni yorum ekle
- 240 kez okundu

temanı \sites\all\themes klasörünün içerisine atacaksın örneğin \sites\all\themes\temam
klasör yoksa kendin oluşur. daha sonra admin panelinden admin/build/themes kısmına gelip temanı aktif hale getirmelisin.
bu arada güzel temalar varmış bu adreste
Hocam ücretli temalar ucretsizler gibi deildir yanlarında sql dosyası verilir psd leri verilir tema klasorune tema atıp calıstıramazsınız tşk yardımlarınızı beklıyorum arkadaşlar
bende ücretli temalar kullanıyorum bu şekilde olanları da var gerçi ben rastlamadım. sql varsa cpanel> phpmyadmin'den veritabanını yüklemen gerekiyor.
Haklısın fakat kafamı karıstıran ıcerdekı modules dosyası yoksa sorun yok..Bilen bırıyle sağlam ıs yapmak ıyisidir
modules klasoru neden kafanı karıstırıyor. eger temanın içinde geliyorsa temada gerekli olan moduller demektir bence.. onları da sites/all/modules klasorune atmalısınız.. db olayını da cpanel kullanıyorsanız oradan yukleyebilirsiniz.
Hocam sql yuklersenız site ıngılızce olur temanın sqlsımı olur sql sıtenın kurulmus halı olarak karsımıza cıkar bu seferkı tum site ıngılızce olarak karsımıza cıkar yardım edecek arkadaşları beklıyorum
kendinize bir veritabanı ve kullanıcı olusturup, turkceleştirilmiş drupal ile kurulum yapmayı deneyip modulleri aktif hale getirdiniz mi acaba ?
Hocam adamlar zaten sql veriyor size kullanıcı olusturmanıza gerek yokkı sıstemı kurarken sql olusturdunuz ama bunu ustune yazdınızda ıngılızce oluyor bir çözümü vardır bunun ama ben kuramaıyorum.
temayı aldığınız yerde mutlaka kurulum dökümanları da olmalı diye dşünüyorum
takipteyim.
Arkadaşlar kurulumu okudum kurdum ama dedım gibi ıngılızce olarak karşıma cıktı. ben gene ustune turkcesını attım ama aktıf edemedım paneldede language bulamadım dil deişmek için artı mysql sinide ımport ederek sistemi aktif ettim
Alttaki kurulum dosyası
(clean Drupal 6.x installation only)
(avoid db prefixes as they will conflict with db import)
1. Upload "themes" folder to the Drupal 6.x directory:
/drupal-installation/sites/all/
Upload "modules" folder to /drupal-installation/sites/all/
(Note: FTP access and FTP software are required to upload the files)
2. Use phpMyAdmin to import the "localhost.sql" database file.
(Note: Database file contains initial block and module configuration for instant theme activation)
Alternatively, you can enable "Backup and Migrate" module and import the database file via the web interface.
(Enable "Backup and Migrate" in the modules section)
3. Login with username/password: admin/admin
4. Update Drupal database. (http://drupal_installation_path/update.php)
====================
Problems? Please use CMSBased free installation services:
http://www.cmsbased.net/content/drupal-theme-install-0
Extra Information:
Custom CSS file location: themes\nexthost\css\styl
buradan türkçeleştirme dosyasını indirin. daha sonra eklentilerden locale eklentisini aktif yapın. yönet kısmında site ayarlarında diller "languages" kısmı cıkacak. ordan add language a tıklayarak dil ekle bölümünden indirdiginiz türkçeleştirme dosyası ile türkçeleştirin. daha sonra diller bölümünden türkçeyi aktifleştirin. bu kadar.
*languages bölümünde import language olması lazım dil dosyasını oradan ekliyorsunuz.
dediğiniz yaradı hocam yarıya Türkçeleşti ama bazı sorunlar var çözmeye çalışıyorum..
100% türkçeleştirme için drupal i kurmadan önce turkceleştirmelisiniz. yani drupal i hostunuza atarken içinde turkçeleştirme dosyalarınızında olması gerek ve daha sonra sql i yukleyerek drupali oyle kurmayı denemelisiniz. o sekilde en basta turkce veya ingilizce mi diye soruyor kurulumda.
Hocam ben kurulumu zaten türkçe gerçekleştirdim fakat temayı ekledıkten sonra ingilizce oldu
anladım.. buradakileri uygulayarak turkçeleştiremediginiz bölümleri türkcelestirebilirsiniz.