Drupalde Harita Gösterimi
Deat, Per, 27/05/2010 - 18:55 tarihinde.
Merhaba arkadaşlar Drupala başladığımdan bu yana en çok merak ettiğim konulardan birisi bu.Drupalde harita üzerinde istediğim alanları nasıl gösterebiliriz ? Yani demek istediğim şöyle;
Mesela sitemin altında footer kısmında bir harita göstermek istiyorum.Dünya AİDS haritası diğelim.

Bunun gibi;
Anca ben bu işlemi online olarak yapmak istiyorum.Yani bir bölgeyi işaretlemek için tekrar PS ile açıp düzenlememe gerek kalmasın istiyorum.Ayrıca maus imleci ile belirli noktaların üzerine gelindiğinde o bölge ile ilgili bilgi verilsin istiyorum.Bunu gerçekleştiren bir modül varmıdır ? Yoksa coderleremi başvurmak gerekiyor ?
- Yeni yorum ekle
- 335 kez okundu

Harita modüllerini zamanında araştırmıştım burada bir çok harita modülüne ulaşabilirsin proje sayfalarını inceleyerek haklarında bilgi sahibi olabilirsin.
Gmaps ve Location modullerini kullanarak yapabilirsin bunu. Gmap ayarlari biraz ugrastiriyor, ben surdan yararlanmistim epey.
http://groups.drupal.org/node/19614
Ben de bir kez yaptim. Bunun icin bir icerik türü olusturdum. Sanirim location modulu kendisi bir tane location_views view'i olusturuyordu, onu kullanmistim. View'in görüntüsünü bir sayfaya veriyorsun. Vermek istedigin adresin latitude ve longitude'unu da internette veren siteler var, ordan bulabilirsin.
Yapmak istedigin sey bunlarla yapilir.
çok güzel anlatım paylaşımlarınız oldukça faydalı oldu teşekkürler