Skip to Content

Meta tags eklentisi - description kullanımı?

4 strings, Cmt, 29/11/2008 - 02:18 tarihinde.

meta tags eklentisini kullanıyorum, şöle bir derdim var;

konular google da listelendiği zaman biliyoruz ki description bölümünü tanıtıcı yazı olarak gösteriyor. benim decrptionlar normalden biraz kısa, çünkü siteye eklenen konular gereği kısa kelimelerden oluşuyor.

bu açıklamadan sonra müzdarip olduğum sorunları yazıyorum;

- google siteme ait sayfaları gösteririken, konunun description undan ziyade, tarih kısmını, yorum yazan bölümü - ziyaretçi olarak geçiyor-, bundan başka; "yeni bir yorum gir" türü, konu ile alakalı olmayan sitenin "genel link" ve "açıklamalarını" indexliyor. bunun önüne nasıl gecerim?

- ikincisi; her descriptonun sonuna varsayılan olarak bir şey yazmak istiyorum. mesela; x konusu için description tasarladığımda;

x konusu nedir?, x in resimleri vb. türde görünmesini istiyorum google da.
spam şeklinde bir örnek oldu fakat yapmak istediğim bu değil, örnek olması açısından yazdım.

- son olarak descriptionlara ekleyeceğim sabit yazının, arama motorlarınca bir olumsuz yanı olur mu? ve bu sabit yazıyı bu eklenti ile nasıl yazabileceğimi bulamadım, başka bir yöntem var mı?

onur serkan, Cmt, 29/11/2008 - 19:27 tarihinde.

Meta tags eklentisi kurulu olduğunda içerik düzenlerken veya yeni bir içerik eklerken description'ı kendin girebiliyorsun. Eğer kendin girmezsen otomatik olarak özet (teaser) görünümünü kullanıyor.

4 strings, Cuma, 05/12/2008 - 02:13 tarihinde.

otomatik olarak teaser da yazan cümleleri eklediği zaman,;

puanlama eklentisi kullanıyorum ben, her bi konu başlığında puan verme var, bunun için descprtion bölümünün hepsine;

"0puan teaserda yazan yazı" şeklinde indexleme yapıyor. 0 puan kısmını nasıl iptal edebilirim acaba?

onur serkan, Cuma, 05/12/2008 - 02:30 tarihinde.

Bu özet görünümleri herhangi bir yerde kullanıyor musunuz peki?

4 strings, Cuma, 05/12/2008 - 19:18 tarihinde.

nasıl anlamadım pek? olay su, otomatik olarak konunun özetlerini meta tags eklentisi descrption yapıyor bilindiği gibi. bu otomatik yaptığı descrptionlara 0puan veya o konuya puan verilmişse 1puan şeklinde yazılarıda dahil ediyor. ben bunun önüne gecmek istiyorum açıkcası. puan yazılarını dahil etmesin istiyorum.

onur serkan, Cmt, 06/12/2008 - 16:47 tarihinde.

Şundan dolayı soruyorum: eğer bu içerikleri özet görünüm olarak sitenin herhangi bir yerinde göstermiyorsanız (mesela özet görünümler yerine tablo, grid, liste stillerini kullanıyor ve içerik özeti yerine içerik alanlarını yazdırıyorsanız) bu durumda puan gösterimini özet görünümlerden kaldırabilirsiniz ve bu sorununuzu çözer.

4 strings, Pzr, 07/12/2008 - 21:09 tarihinde.

puan gösterimlerini özet görünümlerden yani konunun hemen yanında, yorumun hemen yanından var olan oylama sistemini kaldırırsam sanırım puanlama işlevi kaybolur :) puan olayını tamamen kullanmayın diyosunuz galiba.

onur serkan, Pzr, 07/12/2008 - 22:32 tarihinde.

Sorunun çözümü için drupal.org'da takip edilecek iki konu buldum:

Bu konularda şimdilik bir çözüm yok, ama bir çözüm bulunabilir diye takip etmek iyi olur.

Bu arada özet görünümü Contemplate ile oluşturmayı deneyebilirsin. Belki o şekilde oluşturulan özet görünümlerde fivestar bilgisi yer almayabilir.