Nasıl yapılır?
mb1984, Cuma, 28/11/2008 - 21:51 tarihinde.
Umarım doğru forum başlığı altında bu soruyu sormuşumdur.Drupalde yapılmış olan bir site olan(www.indirturka.com)' dan.
1-)
2-)
bunun gibi bir yapı nasıl oluşturulur?(bu yapılar view'in örneklerinden mi?)
- Yeni yorum ekle
- 448 kez okundu

İlk resimdeki uygulama dhtml menü eklentisi ile taksonomi sınıflarının listelenmesi sayesinde elde edilmiş. İkinci resimdeki ise basit bir Views listesi. Soruyu tema bölümünde sormuşsunuz gerçi ama herhalde görsel öğelerden çok bu listelerin içeriklerinin nasıl oluşturulduğunu sorduğunuzu düşünerek öyle cevap verdim. Eğer yanlış anlamışsam düzeltin lütfen.
aslında sor merak istediğim şey 2 boyutluydu, hem nasıl yapıldığı hemde görsel olarak neler yapılması gerektiğini sormayı amaçlamıştım bu yüzden hangi başlı altına yazcağamı karar vermek biraz güç oldu.İkinci örnekte içeriklerin yanında sayılar yazıyor bu o içeriğin kaç kişi tarfından indirildiğini sembolize ediyor,merak ettiğim nokta aslında biraz buydu.
Peki merak ettiğiniz şey listede düğüm adıyla herhangi bir sayıyı (ör: okunma sayısı, yorum sayısı, indirilme sayısı, vs.) yanyana göstermek mi yoksa özel olarak dosyaların indirilme sayılarını göstermek mi?
1-)Verdiğiniz örnekler çok güzel,bir başlığın okuma sayısı ve dosyannın indirilme sayısını görüntülemenin yolu nedir?
2-)Bir diğer konuda dhtml eklentisini indirdim viewden sınıflandırmanın listesini çıkarmaya çalıştım ama olmadı(daha sonra Taxonomy Menu eklentisini buldum :D )eklentiyi kurdum.Son adım olarak gezinti menusunun hali şu şekilde;

ama yapmak istediğim görünüm şu şekilde(kullanıcı bilgilerinde sınıflandırmayı ayırmak istiyorum);

blok ayarlarına baktım ama bişey göremedim ,gezinti bloğunu istediğim gibi nasıl yapılandırabilrim.
Emeğiniz için çok teşekkürler.
1. Gerekli eklentiler (istatistik, download_count, vs.) kurulu ve etkin olduklarında Views ile görünüm oluştururken alan ekleme kısmında "okunma sayısı", "indirilme sayısı" gibi seçenekler çıkacaktır. Oradan ekleyebilirsiniz.
2. Yeni bir menü ekleyip, ayırmak istediğiniz menü öğelerini Gezinti menüsünden bu yeni oluşturduğunuz menüye taşıyın.
önce yeni bir menu ekledim "sağ taraf" diye sonra,navigation menüsünü kullanarak taksonomi sınıflarını bu alana taşıdım,daha sonra bloklar kısmından "sağ taraf" bloğunu sağ menü altına alması için açılır kutudan sağ menü seçeneğini işaretledim.Yapılandırmayı kaydet dedim fakat sağ tafaf boş kaldı sebebi nedir?(Not:sağ taraf menüsüne gelip öğeleri listele değimdee içinde bişey göremiyorum)
Yazdığınızdan anlaşılan taşıma işleminde bir sorun olmuş. Bu taşıdığınızı söylediğiniz menü öğeleri hala eski menüde mi duruyor acaba?
taşıma işleminde bi sorun yok galiba;

menülerin içinden en üst seviye taşıdım;
blok içine girdiğimde sağ menü olarak gözüküyor.
Dhtml menü ve taxonomy menü eklentilerini daha önceden kullanmadığım için sorunun neden kaynaklandığı konusunda bir fikrim yok malesef. Eğer kategorileriniz (lisans, okul öncesi, vs.) sayıca az ise bunları Sağ Taraf menüsüne tek tek kendiniz eklemeyi deneyebilirsiniz.
söylediğiniz gibi yaptım ve sorun ortadan kalktı.Gezinti menüsünün içinden sözlükleri ayırımadım ama yeni bir menü oluştrup sözlükleri ve içlerindeki terimleri hiyerarşik bir şekilde ekleyince(üst öğe kullanarak) sorun ortadan kalktı teşekkürler...