Hayatta ne insanlar var..
Biz Raylı Dolap satıyoruz. Dün bir müşteri geldi, bizim yanımızdaki dükkanın sahibinin hemşehrisi imiş, bilmem nerede dükkanı varmış anlattı da anlattı.
Komşu dükkana gidiyor geliyor falan, oradan bir kaç mobilya siparişi vermiş.
Bana benim tekstil üzerine mağazam var gel sana bu dolapları güzel gözüksün diye doldurduğumuz kazak vs vereyim sana dedi.
Uzun lafın kısası muhabbet kuruldu.
Daha sonra komşu dükkanın kamyonuna alacaklarını yüklemişler ve tam gidiyorlardı ki bu bana ya 40 YTL var mı dedi şöföre vereceğim akşam veririm.
Bende verdim.
Akşam komşunun kamyonu ve şoför döndü, gittim dedim o adam nerede benden para almıştı, getirecekti. Bunların jeton düştü adam dolandırıcı.. Ve adama 8 milyarlık mal götürmüşler evine. Adam evi emlakçıdan yeni tutmuş gece bunların oraya yığdığı mobilyaları evden alıp kaybolacaklar.
Yandaki dükkanın patronu adamı aradı bir çok şey söyledi, seni vururum falan.. akşam gönderdi tüm malı aldırdı.
Ne mi oldu; olan benim 40 YTL ye oldu.
İnsanlara güvenelim mi tabi güvenelim de bunları aramızdan temizledikten sonra..
Aynı hafta içi Salı günü, minibüs yolundan motorla dükkana geliyorum.
Dönülmez yerden bir araba döndü önüme ben yerlerde, Allahtan hafif sıyrıklarla atlattım. Motorun önü hasar gördü yaklaşık 1500 YTL lik bir masrafı var. Tutanak tuttum, iki nusha herşey bitti, ayrıldık ben dükkana geldim baktım tutanak yok, adamda unutmuşum:)
Bir haftadır onu arıyorum ve kazanın heyecanıyla ne plaka hatırlıyorum ne birşey.
Tek hatırladığım Suadiye de şirket üzerine kayıtlı olduğunu bildiğim bir E200 mercedes ve bu araba Koç Allianzdan sigortalı.
Arıyorum Koç Allianzı orayı burayı, nafile gittim Suadiyede sokakları dolaştım rastlarım diye, yok.
Bakalım sonuç ne olacak..
Bu hafta bana çok şey öğretti kısacası..
- Yeni yorum ekle
- 317 kez okundu

Kötü bir hafta geçirmişsin anlaşılan. Yazının ilk yarısında "neyse önemli değil, 40 ytl ile kurtarmışsın" diyecektim ki devamında bir de kaza olayı gelmiş. Herhangi bir yaralanma olmaması teselli olmuş. Ne demişler: "cana gelen mala gelsin". Kısacası ucuz atlatmışsın, büyük geçmiş olsun.
40 YTL gerçekten önemli değil de insanın aklına gelince morali bozuluyor, çünkü senin iyi bir niyetin suistimal ediliyor.
2. olay zaten gerçekten vahim aileme söylemedim yani, "bak motora binme tehlikeli"... artık sonu gelmezdi.
Ucuz atlattığım doğru, çünkü kazayı gören etraftakiler benden daha çok korkmuştu, hastaneye git hemen falan, neyseki motor arabanın altına doğru kaymaya başladığında ben de diğer tarafa doğru fırlattım kendimi.
Dediğin gibi sağlık olsun.