Skip to Content

Genesis mi zen mi?

cihan, Çrş, 12/05/2010 - 18:13 tarihinde.

Gelişmiş bir tema oluşturmak için genesis mi daha iyi zen mi sizce?

Zeni daha önce denedim ancak ıvır zıvırlarla çok uğraştırması ve blok alanlarının hazır olmayışı ek iş çıkartıyor. Genesis kullanmadım ancak bir çok şeyin hazır geldiği ve özellikleri itibari ile daha sağlam bir basetheme izlenimi verdi bana.

Fikirlerinizi almak istedim.

Helzvog, Çrş, 12/05/2010 - 18:27 tarihinde.

basic'e göz attın mı?Zen oldukça karmaşık geliyor bana.Basic daha sağlıklı bir alternatif gibi.

cihan, Çrş, 12/05/2010 - 18:30 tarihinde.

Aratmedya için tasarlayacağımdan basic çok basit geliyor yeniden herşeyini kendim yazmam lazım. Biraz tembelim bu konuda.

Mikuru, Per, 13/05/2010 - 01:15 tarihinde.

Nacizane fikrimi dile getirmem gerekirse, Genesis'in kod yapısı benim çok hoşuma gidiyor. Zen biraz karmaşık kodlanmış. Önemli olanın temanın bir alt temaya (subtheme) uyumlu olması olduğunu düşünüyorum .Genesis ve Zen'in bildiğiniz gibi amacı bu zaten. Genesis çok temiz bir tema. Kendi adıma zen için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

merco, Per, 13/05/2010 - 01:45 tarihinde.

Genesis Genesis Genesis :) page.css, style.css, node.css , comment.css hepsi ayrı dosyada hepsi sade ve güzel ayarlanmış bir çok css ayarını firebug türü araçları kullanmadan bile yapmanız mümkün. Kesinlikle tavsiye ederim.

cihan, Per, 13/05/2010 - 09:46 tarihinde.

Bende genesis düşünüyordum. Yorumlarda o yönde ilerliyor bakalım diğer arkadaşlarımız ne düşünecek.

Peki zen neden bu kadar çok kullanılıyor, anlamış değilim.

Mikuru, Per, 13/05/2010 - 14:50 tarihinde.

ZEN'İn bu kadar çok tutulmasının nedenini bende anlayamıyorum. Nedense Zen kurduğumda üzerinde çalışmak bile içimden gelmiyor. Sanırım devamlı güncelleniyor olması ve arkasının sağlam olması Zen'in ön plana çıkmasını sağlıyor.

jackncoke, Çrş, 26/05/2010 - 03:47 tarihinde.

merhaba, genesis mi daha iyi zen mi diye soruyorsan zen derim.
Ama bunların dışında bir şey de olur diyorsan framwork derim, şahsen ben yeni bir temaya framework ile başlıyorum link aşağıda :)
http://drupal.org/project/framework

cihan, Çrş, 26/05/2010 - 10:28 tarihinde.

Yapısı en kolayı hangisi? Tüm base temaları biliyorum ama zen bana zor geliyor. Ufak tefek temalar için iyi ama çok ayrıntıya gişrince hiç bir kolaylığı yok zenin... Zaten basit temalar içinde basic var:)