Skip to Content

özel eğitim sitesi için tema önerileriniz

zuzhulk, Sal, 11/05/2010 - 17:24 tarihinde.

merhaba. özel eğitim sitesi yapacağım. özel eğitimin ne olduğunu bilmeyenler için kısaca açıklayayım. özel eğitim engellilerin eğitimi oluyor. sendromlu, görme, işitme, zihin engelli insanlarımızın eğitimi ve ailelere faydalı bilgiler olacak sitede. bu konularda oldukça içerik sahibiyim ve geniş içerikli bir site yapmayı düşünüyorum. aynı zamanda indirilebilecek ödevler de olacak.
böyle bir site için tema önerilerinize ihtiyacım var. waffles teması üzerinde durdum bir süre ancak o temanın uygun olmadığını düşünmeye başladım. 0 pointi de denedim ancak o da uygun değil gibi geldi.
birçok tema baktım ancak tam anlamıyla "budur" diyemedim. ilk web sitem olacak benim bu yüzden çok fazla kararsızlık yaşıyorum. hangi temaları önerirsiniz acaba ?

Helzvog, Sal, 11/05/2010 - 22:06 tarihinde.

Newsflash'a bakabilirsin.Bir deneyin hocam.İşinize yarar.

zuzhulk, Sal, 11/05/2010 - 22:35 tarihinde.

Helzvog teşekkürler. Newsflash'ın önizlemesine bakmıstım hep, hiç yukleyip bakmamıştım. gercekten guzel tema. işe yarayacak şekilde. yapılandırma ayarlarıyla da bircok sey değiştirilebiliyor. ancak görsellik bakımından biraz zayıf sanki. ancak kesinlikle değerlendireceğim. tesekkurler tekrar. başka önerileri bekliyorum ?

Mikuru, Sal, 11/05/2010 - 23:31 tarihinde.

Drupal için yapılmış temalar Joomla'nın aksine janjanlı grafikler kullanılarak ufkunuzu daraltmaya yönelik temalar değildir. Tema konusunda farklı ihtiyaçlara farklı cevaplar verebilmek amacıyla yapılan örneklerdir diyebiliriz. Bu nedenle ihtiyaçlarınıza en uygun düşen temayı grafiklerine değil yerleşimine bakarak seçmenizde fayda var.

Örneğin; eğer aklınızda sitenizi tasarlamışsanız, sitenize uygun yerleşime en uygun temayı belirleyiniz. Bunun için temada kullanılan block alanları ve linklerin yerleşimi gibi bölgelere dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Ardından bahsi geçen temayı yavaş yavaş sizin açınızdan uygun olan grafiklerle besleyebilirsiniz.

Drupal'de joomla gibi bir mantık yok desem de bu mantığı drupal için tasarlanmış ücretli yani premium temalarda görmek mümkün. Onlar alıcılara hoş görünmek için yerli yersiz bazen abuk sabuk grafikler kullanmayı çok severler. Ancak siz onlardan beğendiğiniz bir tanesini kullanabilirsiniz.

NOT: Cevabım sizin istediğiniz gibi olmadı bundan eminim. Hatta bu cevabım için bana kızdınız... Ancak bilmenizi isterim ileride sizde benimle aynı fikirde olacaksınız. :)

zuzhulk, Sal, 11/05/2010 - 23:46 tarihinde.

Mikuru kızmak gibi birşey söz konusu değil hatta not'u okumadan daha evet çok haklı demiştim sizin için :)) 2 sidebar lı bir tema arıyorum aslında ve açılır menü olması tercihim.

Bunun için temada kullanılan block alanları ve linklerin yerleşimi gibi bölgelere dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

fazla blok alanına ihtiyacım yok düşünceme göre, ancak link yerleşimi gibi bölgeler derken ne demek istediniz ?

zuzhulk, Çrş, 12/05/2010 - 00:08 tarihinde.

simply modern temasıda newflashın editlenmiş şekli gibi mi acaba kullanan var mı

Mikuru, Per, 13/05/2010 - 01:10 tarihinde.

Drupal resmi sitesinden themes bağlantısını kullanarak bir çok temaya ulaşmanız mümkün. Çok tutulan temaları kullanmanız lehinize olacaktır çünkü kaliteli bir kodlamaya sahipler. Örneğin aquia marina sanırım sizin talebinize uygun bir tema. Temaya demo sayfasından bakarak sitenizi bu şekilde kurgulamanız gerektiği şeklinde bir yanılgıya kapılmayın. İstemediğiniz blockları kullanmayabilir ya da istediğiniz yere yeni blocklar ekleyebilirsiniz.

zuzhulk, Per, 13/05/2010 - 13:34 tarihinde.

Mikuru teşekkür ederim ancak biliyorum themes bağlantısında temaların olduğunu ve emin olmalısın ki bir çoğuna baktım ancak hepsini kurup deneme şansım olmadı. bu aşamada yanlız birşey sormak istiyorum. dün aksam acquia marina temasını denedim bende sizde onu söylemişsiniz. tabiki blokları istedigim şekilde düzenleyebilirim gerekli dersler ddo da var :)) ancak benim sorum başka yönde. dün önce acquia marina temasını etkin yaptım, normal şekilde göründü, sidebarların bloklarında ki borderler resimler vardı. daha sonra fusion core u etkin ve aktif yaptım. görünüm değişti tabiki daha sonra tekrar acquia marina temasını aktif yaptıgımda acquia marina bir farklı cıktı. firebug ile önceki ve sonraki acquia marina baktım kodlaması değişmişti. hatta css dosyalarının adı bile fusion_acquia_marina.css olmuştu. sidebarlardaki bloklarda borderlar ve resimler gitmişti, blok alanlarını belirten işaretler değişmişti vs.. tema yapılandırma ayarlarında acquia marina da layout ayarları çıktı daha önce olmadığı halde. bu değişikliğin sebebi nedir.? hangisi daha kullanışlıdır ? yani önceki şekli mi yoksa fusion ile değişmiş sonraki şekli mi ? bu değişimin sebebi nedir baska temalarda da olur mu böyle değişiklikler ?

Mikuru, Per, 13/05/2010 - 14:56 tarihinde.

Aquia Marina'yı kullanalı uzun zaman oldu ancak bazı temalarda tema ayarlarıyla farklı görünümler ayarlayabiliyorsunuz ve bu farklı görünümlere ait farklı CSS dosyaları mevcut. Bu nedenle ilk kurulum sonrası temaya ait şablonlardan birini belirlemeli ve düzenlemelerinizi artık sadece bu görünüm şablonu üzerinde yapmalısınız. Eğer değiikliklerinizi yapar ve görünüm tarzını daha sonra değiştirirseniz farklı şablonlar farklı css ve php dosyaları kullandığından yaptığınız değişiklikler görünmeyecektir. Daha öncede söylediğim gibi "hangisi daha kullanışlıdır?" sorusunu kendinize sormalısınız. Sizin ihtiyaçlarınız hangi yönde ise ona göre değerlendirmeniz en doğrusu. Yerinizde olsam önce kağıdı kalemi elime alır bir taslak çizerim :)

zuzhulk, Per, 13/05/2010 - 15:05 tarihinde.

acquia marina de tema secme bölümünde "Requires the Fusion Core base theme and the Skinr module. " şöyle bir yazı var. sanırım farklı gorunumleri saglayan fusion core ve skinr modülü. skinr modulunu de eklentiler kısmında sordum umarım yardımcı olur arkadaşlar. haklısınız ben sadece kafamdakilere göre değerlendirmeler yapıyorum. sanırım bunları kağıda taslak olarak dökmeliyim :) teşekkürler Mikuru. daha önce waffles üstünde calışmıştım ancak o hoşuma gitmemişti. şimdi ise aynı olarak sadece goruntusu farklı olan acquia marina de karar kılmış olmam biraz tuhafıma gitti açıkçası :)

aydos, Per, 13/05/2010 - 23:01 tarihinde.

tahminen waffles, rusların acquia marina üzerinde oynamış hali... orijinali acquia marina.

zuzhulk, Per, 13/05/2010 - 23:17 tarihinde.

doğrudur Aydos tesekkurler