Arthemia teması blok alanı
FeRTeK, Sal, 11/05/2010 - 14:40 tarihinde.
gene kayma söz konusu satır sırasınıda değiştirsem değişin bişe olmadı şimdi ben bu alanlardan herhangibirini aktif ettiğimde content kısmının genişliğini nasıl ayarlıyabilirim
sadece sidebar-left aktifken sadece sidebar-right aktifken veya sidebar-right ve sidebar-left ikisi birden aktifken
page.tpl.php dosyasındaki kodu eklemeyi unutmuşum. kedim bir döngü yazdım ama başaramadım
Arthemia temasına yeni blok alanları açtım sağ tarafta sidebar , sidebar-left, sidebar-right ve sidebar-iki şeklinde tanımlı bu blok alanlarından sidebar'ı kullanmadan aktif ettiğimde sidebar-left, sidebar-right ve sidebar-iki sayfanın altına kayıyor sorunun css deki content kısmını tanımlayan
.with-sidebar {
width:590px;
}
.no-sidebar {
width:920px;
}
}
.no-sidebar {
}
yanlız şöyle bir deneme yapsamda
.with-sidebar {
}
.no-sidebar {
}
.with-sidebar-iki {
}
.no-sidebar-iki {
}
}
.no-sidebar {
}
.with-sidebar-iki {
}
.no-sidebar-iki {
}
gene kayma söz konusu satır sırasınıda değiştirsem değişin bişe olmadı şimdi ben bu alanlardan herhangibirini aktif ettiğimde content kısmının genişliğini nasıl ayarlıyabilirim
sadece sidebar-left aktifken sadece sidebar-right aktifken veya sidebar-right ve sidebar-left ikisi birden aktifken
page.tpl.php dosyasındaki kodu eklemeyi unutmuşum. kedim bir döngü yazdım ama başaramadım
- Yeni yorum ekle
- 230 kez okundu

Sanırım tam olarak ifade edemedim yapmak istediğim genel olarak blokların hangi sayfalarda görünüp görünmeyeceğini belirleyip buna uygun olarak blokların düzgün yerlerinde çıkmasını sağlamak alt taki resimdeki çıktıyı sağlıyorum tabiki üst kısımdaki sidebar bloğu devamlı aktif olduğunda ama sidebar bloğunu o sayfada göstermediğimde ilk mesajdaki verdiğim koddan dolayı .no-sidebar algılayıp width:920px; olarak sayfa genişliğini alıyor ve sol ve sağ bloklar veya sidebar 2 sayfanın altına kayıyor

ama ben alttaki resimdeki gibi sade böyle bir alanda elde etmek istiyorum sadece sağ blok aktif ken veya sadece sol blok aktifken

bunu page.tpl.php değişiklikle elde etmem lazım anladığım kadarıyla bunun için switch ile kontrol deyimi yazmaya çalışıyorum bilmiyorum doğrumu php bilgim çok az yada bu dediğimi yapmanın başka bir yolu varmı
Tekrar mesaj atmak istemedim sorunumu çözdüm sayılır ama sadece php deki if yapısını kullanmam yetti her bir durum için farklı css değeri tanımladım biraz uzun bir işlem yaptım ama şuan için istediğim sonucu elde ettim