Skip to Content

TMP klasörünün düzenli boşaltılması

hunanka, Çrş, 05/05/2010 - 20:22 tarihinde.

TMP klasörünün düzenli boşaltılmasını dönemsel görevler sağlamaz mı? Bunun başka yolu var mıdır?
Dönemsel görevler düzenli olarak (yaklaşık saatte bir) çalıştığı halde tmp klasörü içerisinde bir saatten daha eski dosyalar bulunuyor. Bu durum da bunları otomatik olarak nasıl boşaltabilirim?
Dönemsel görevlerin bir ayarı söz konusu mudur?

aydos, Çrş, 05/05/2010 - 21:17 tarihinde.

tmp dizini apache'nin ve diğer programların da kullandığı bir dizindir. bu nedenle daha uzun süreli dosyları hangi programların kullandığına bakmak gerekir. eğer bir müddet sonra onlar da temizleniyorsa mesele yok...

bu konuda daha bilgili arkadaşların yorumlarını bekleriz.

cihan, Çrş, 05/05/2010 - 21:20 tarihinde.

Takipteyim... (Benim tmp dolmuyor ama bu konuyu merak ettim)

hunanka, Per, 20/05/2010 - 23:51 tarihinde.

Çok garip bir durum içerisindeyim.
Dönemsel görevler çalıştığı halde site tmp klasörü boşaltılmıyor.
11 mayıs - 20 mayıs tarihleri arasında tmp klasörüne biriken durum şu:
377 dosya 3.032.481.822 bayt (3 GB a yakın)

Bu durumu çözmek için ne yapılmalı? Nasıl olacak ?
Lütfen tüm önerilerinize duymak isterim...

cihan, Cuma, 21/05/2010 - 09:39 tarihinde.

Huanka, tmp klasör yolu files/tmp şeklindemi değilse files dizini içersine almayı dener misin.

aydos, Cuma, 21/05/2010 - 10:55 tarihinde.

bu dosyaları hangi programın ürettiğini bulabildiniz mi?

cihan, Cuma, 21/05/2010 - 14:34 tarihinde.

Sanırım cbulamadı aydos. Zaten tmp dosyasının yolu genel dizinin dışında ise apache üretir genellikle. Files içine aldığında drupalin ürettikleri ayrılacağından böle bişi önerdim. Böylece sorun sunucu kaynaklı ise en azından işin içinden çıkılır.

aydos, Cuma, 21/05/2010 - 18:38 tarihinde.

tamam, i see :)
şimdiye kadar host firması işi çözebilmeliydi diye düşünüyorum. dosyanın en kötü içine bakıp birşeyler anlaşılır.
anlamadığım bir nokta ise bu tmp dizini sadece hunanka'nın hesabına mı ait yoksa paylaşılıyor mu?
neyse, senin bahsettiğin yöntem bir denensin de...

cihan, Cuma, 21/05/2010 - 20:03 tarihinde.

Paylaşılabiliyorsa yuh yani derim... Bir sitenin de eğer başlangıç aşamasında ise 3 GB lık bir tmp de şaşılacak bişi...

hunanka, Cuma, 21/05/2010 - 20:30 tarihinde.

Merhaba Arkadaşlar,
İlgilenen ve yorum yapan tüm arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum...

@CİHAN tmp klasörü files klasörünün altında değil. Onu files klasörü altına alacağım.

@AYDOS Malesef hangi programın veya eklentinin nasıl ürettiğini bilemiyorum. Açıkçası bunu nasıl tespit edebilirim onu da bilemiyorum... Bu nasıl tespit edilebilir?

Aynı sunucuda barınan diğer sitelerimde böyle bir sorun yok...
Şimdi hepsini kontrol edeceğim. @CİHAN'ın söylediklerini yapıp size bildiriim.

@AYDOS Kullandığım sunucuda 5 adet sitem var. Ancak diğer sitelerde herhangi bir tmp sorunu yok.

@CİHAN sunucu yöneticileri bunun site tarafından yaratılabileceğini söyledi.
Açıkçası ben de tmp nin mantığına ilişkin bir bilgim olmadığı için kabul ettim.

Benim sunucu yöneticisine sorduğum soru, bunun bir virüs veya bir hacker tarafından yapılıp yapılmayacağıydı. Ancak kendileri bu yollarla olmayacağını belirttiler.

Çok teşekkür ederim...
Çözüm önerilerinizi sırasıyla yapıp neticeleri tek tek yazacağım.

cihan, Cuma, 21/05/2010 - 23:26 tarihinde.

Sabırsızlıkla bekliyorum. Tmp klasörünün yertini dosya sisteminden değiştiriyorsun hatırlatma olsun belki kafanın yogunluğu ile dalgınlığa gelebilirsin.

hunanka, Cmt, 22/05/2010 - 01:39 tarihinde.

root altındaki tmp klasörünü içindeki 166 MB lık dosyalarla dahil sildim. Üstelik 166 MB olabilecek bir şey olmaması gerekirken. Zaten site 200 MB iken bunun olmasının anlamını zaten anlamadım ben...

Ayrıca files klasörünün altına tmp klasörü yarattım. (FileZilla ile) Dosya sistemindende tmp yerine files/tmp yaptım. Sorunsuz devam ediyor. (Hatırlatma için teşekkürler) Sabahleyin ilk fırsatta klasör boyutunu kontrol edip yazacağım. Umarım artmaz... Görüşmek üzere

Not 1: Bu işlemleri tamamlayalı bir saati geçti. Halen yeni tmp içerisinde iki dosya var. biri .htaccess adlı dosya diğeri ise uyduruk bir isimle 0 byte lık bir dosya...

Not 2: Bu .htaccess adlı dosyanın içeriğinde bunlar yazıyor. Ne anlama geldiğini de çözemedim.

SetHandler Drupal_Security_Do_Not_Remove_See_SA_2006_006
Options None
Options +FollowSymLinks

Not 3: TMP sorunu olan bu site drupal 5 tabanlıdır. Diğer sorun olmayanlar ise drupal 6 tabanlıdır.

cihan, Cmt, 22/05/2010 - 10:18 tarihinde.

root altındaki tmp klasörünü apache kullanır genellikle onu silmese idin keşke.

Bakalım files altına aldığın tmp dizini ne olacak...

hunanka, Cmt, 24/07/2010 - 15:18 tarihinde.

Haftalardır uğraşmama rağmen sorun aynı şekilde devam ediyor.
files dizini altına açtığım tmp klasörünün içerisi yaklaşık iki - üç haftada 2-3 GB arası bir doluluğa ulaşıyor. Sitenin otomatik kapanması üzerine açıp elle temizliyorum.
Şu sıralar düşündüğüm tek yol, siteyi önce drupal 5 ile güncellemek, arkasından modüllerin eksikliklerine göre siteyi drupal 6 ya taşımak. (Belki de sıfırdan kurmak daha anlamlı olacak...) Şu aşama da bilemiyorum...

logox, Cmt, 24/07/2010 - 23:00 tarihinde.

sıfırdan kurmak daha mantıklı, cebelleşmek kadar kötü birşey yok :)

captix, Per, 29/07/2010 - 14:18 tarihinde.

ilk defa bi drupal sitemde tmp klasörü oluşmamış desem inanırmısınız? benim niye tmp klasörüm yok yahu..

mersoy, Sal, 25/01/2011 - 15:32 tarihinde.

Sunucu değiştirdikten sonra sites/default/files/tmp klasöründe 2 günde 20.000 dosya oluşmuş. Nedir bu dosyalar nasıl kurtuluruz ?