watchdog veri kayılarını silmek...
hunanka, Sal, 04/05/2010 - 16:06 tarihinde.
Watch Dog denilen ve sistem kayıtlarını tutan eklentinin bulunduğu kayıt sayısı 83000 adet civarında ben bu geçmiş kayıtları silmek istiyorum. Nasıl yapabilirim.
Bu kayıtlar sadece son bir aylık veya son 10 günlük tutulabilir mi?
Böyle tüm kayıtların tutulması veritabanını şişiriyor... (Şu an veritabanı 100 MB)
Şimdiden teşekkürler tüm arkadaşlara...
- Yeni yorum ekle
- 274 kez okundu

/admin/settings/logging/dblog dizininde bir ayar var, bu varsayılan olarak 1000 geliyor. sizdeki değer ne?
/admin/settings/logging/dblog bahsettiğin sayfa bir çekirdek eklentisinden gelen sayfamı??? Üç adet siteme baktım bende o sayfa mevcut değil. birinde kayıtlar başlığı çıktı ama sayfa boş?
Sadece meraktan baktığım bir durum.
@AYDOS teşekkürler ederim. Ancak drupal 5 kullandığım için o sayfayı bulamadım. Drupal 6 da da ki sayfayı biraz inceledim. drupal 5 için şöyle bir sayfa buldum.
admin/logs/settings
orada
(1 saat ile 16 hafta arasında değişen süreler var)
Daha eski kütük kayıtları (yönlendirici istatistikleri dahil) otomatik olarak kaldırılacaktır. Dönemsel görev komutu (Crontab) gerekir.
Süre ben de 2 hafta idi 1 hafta düşürdüm eğer kayıt sayısı yeterli gelmezse daha da düşüreceğim.
@CİHAN Benim drupal 6 olan siteye baktım da çekirdekdeki Statistics eklentisi açık sanırım onun sayesinde oluyor. En azından bilerek özel bir eklenti yüklemedim.
Statistics bende de açık
admin/reports/settings sayfasında bahsedilene benzer ayar çıkıyor