Site büyüklüğü 3 GB'a neden çıkar?
Normalde büyüklüğü 250 MB civarı olan sitemin bugün kapandı uyarısı geldi. TMP sinde sorun olduğu belirtilerek. Hosting firması ile görüştüm site alanını genişleterek durumu çözdük.
Sitem şu an 3 GB veriyi zorluyor.
BU duruma gelmesi içerik yüklemesiyle mümkün değil. Çünkü hiç yeni bir içerik veya eklenti yok.
Dönemsel görevleri çalıştırmaya çalıştım hata verdi. (8 haftadır çalışmıyormuş)
Dönemsel görevleri çalıştıramadığım için veritabanındaki önbelleği temizledim. (cache yazılı tüm dosyaları boşalt dedim.) Ancak etkisi olmadı.
TMP klasörü içerisindeki tüm dosyaları sildim. (Yaklaşık 3 GB a yakın toplam büyüklükleri vardı.) Ancak sitenin boyutu hale düzelmiş değil. Üstelik sabahtan beri neredeyse sabahtan beri yaklaşık 25 civarı dosya birikmişti onları da akşam sildim.
Ama gene sitenin boyutuna baktığımda cpanelden hala aynı 3 GB civarında gözüküyor.
Log dosyalarından da olabilir demişti (Sunucu yetkilisi) Log dosyalarınıda sildim.
E-Posta hesaplarındandır dedi ama ben gelen e-postaları posta kutusunda tutmuyorum. O hesapları gmai hesabıma çekiyorum.
Üstelik ilginç bir durum daha var. Sitenin dosyaları arasında "files"isimli bir klasör (site ile ilgili yüklenen dosyaların tutulduğu) var bu klasörün içerisinde ve onun içerisindeki her klasörün içerisinde (.htaccess) dosyası var. Bu da anormal değil mi?
Not bu durumu nasıl düzeltebilirim.
- Yeni yorum ekle
- 240 kez okundu

bazı analiz programları (urchin, vb.) büyük veri dosyaları oluşturabilir. komut satırına ulaşabiliyorsanız unix/linux'un "du" komutu var, disk usage demek, bir çalıştırabilirsiniz, hangi dizinin büyük olduğunu bulmak için.
@AYDOS cevap için teşekkürler ederim. Komut satırına nereden ulaşabilirim?
komut satırına ulaşmaya hosting firmasının izin vermesi lazım... yani genelde engellenir, güvenlik nedenleri ile.
izin verildiği takdirde windows komut satırından telnet programı ile ulaşılabilir, tabii gene sunucu, kullanıcı ve şifre bilgileri elinizde olmalı.
aslında size komutun çıktısını da gönderebilirler, siz en iyisi bunu talep edin...
@AYDOS teşekkürler ederim. Sorun çözüldü.
Bütün sebep dönemsel görevler çalışmadığı için sistem tarafından oluşturulan tmp dosyaları silinmeyip klasörde şişkinlik yaratmış.
1-TMP klasörünün içerisindekileri sildim.
2-Dönemsel görevlerin çalışmasını engelleyen güncelleme eklentisini devre dışı bıraktım.
3-Dönemsel görevleri çalıştırdım.
Durum düzeldi...
Çok teşekkürler ederim... İyi çalışmalar dilerim...