Skip to Content

Drupal Hazır Paketler

Deat, Per, 22/04/2010 - 20:11 tarihinde.

Meraba arkadaşlar biraz araştırma yaparken Drupal hazır paketlere çok sık denk gelmeye başladım. Özellikle Cihan abimin sitesinde bir çok Drupal hazır paketi var.bu paketler ile ilgili bir kaç sorum olucak.Bunu normalde direk olarak sorabilirdim ama belki burdada bileyenler olur diğe hep beraber öğrenelim istedim.

Drupal hazır paketleri normal kurulum gibimi kuruluyor?
Drupalda için yapılan her tema bu hazır paketlerede uygulanabilirmi? Yoksa özel temamı gerekir.
Güncelleme işlemi nasıl yapılır? Normal drupaldeki gibimi güncellenir. Yoksa başka birşeymi.
Bu paketler güvenlimidir.Bir açık vb. gibi sorunlar oluşabilir mi ? belki yapımcı bilerek bazı açıklar bırakabilir.

Ve kısaca bilgilendirirseniz seviniriz.

Simuzer, Per, 22/04/2010 - 20:26 tarihinde.

Ben yeni sayılırım. Drupal Hazır Paket'ten kasıt nedir anlayamadım ? phpBB'de olduğu gibi bir çeşit pre-mod mudur ? Yani tümleşik olarak bazı ek moduller mi içeriyor.

Deat, Per, 22/04/2010 - 20:36 tarihinde.

Bende hiç denemedim.Sanırsam içinde hazır eklentiler modüller var.Kurulumla birlikte geliyor ve senin uğraşmana gerek kalmıyor.

cihan, Per, 22/04/2010 - 21:02 tarihinde.

Evet arkadaşlar, istenilen işi gerçekleştirmek için oluşturulmuş ve dagıtıma açık drupal paketleridir. Drupal eklentileri kullanılmıştır ve kararlı sürümleri kullanıldığından bir açık oluşacağını sanmıyorum.

Fakat şöyle bir durum var o sistemleri normal bir hosting hesabınıza yüklediğinizde verim alamazsınız bir VPS hesabı gereklidir. Daha profesyonel işlere hitap ediyor anlayacağınız.

Tema olayına gelincede temayı değiştirdiğinde sorunlar çıkar neden diyecek isen views ve benzeri oluşturulmuş alanlara özel css ler yazılmış. Başka tema uygulamak yerine var olan temayı değiştirebilirsiniz.

Deat, Per, 22/04/2010 - 22:00 tarihinde.

Teşekür ederim Cihan abi.

hazarvolga, Çrş, 11/05/2011 - 03:03 tarihinde.

Herkese merhabalar,
Birkaç aydır drupal ile uğraşıyorum bu konuyu görünce es geçmek istemedim. birkaç hazır paketi kurup inceleme fırsatım oldu. Cihan hocamın da dediği gibi normal bir drupal kullanımından daha fazla sistem kaynağı istiyor çoğu paket ve dikkat ettiğim başka bir konu da blocklardan ziyade genellikle panel ve context i kullanmaları insan ilk kurdğunda neyi nereye nasıl koymuşlan anlamakta biraz zorluk çekebiliyor ama yine de çok işe yarar hazır paketler var.
herkese kolay gelsin

logox, Cmt, 14/05/2011 - 02:24 tarihinde.

Drupal'i öğrenmeden hazır paket kurmanızı önermiyorum. Hazır paketler belli bir noktada bu sistemi iyi bilenler için faydalı birer araçtır sadece.