PSD den Drupal teması
aydos, Cuma, 16/04/2010 - 00:27 tarihinde.
http://www.youtube.com/watch?v=QXlZHsdMlNs
layer'ları özel olarak adlandırıp psd dosyasını siteye gönderiyorsunuz, drupal teması veriyor.
- Yeni yorum ekle
- 636 kez okundu

@Aydos, çok yardımcı olacak harika bir paylaşım teşekkürler...
evet guzel paylaşım teşekkürler, ancak normal temalar kadar kullanıslı olur mu ki ?
Önceden bu servisi tenemiş biri olarak hayır demek durumundayım. Sayfaların belli bir ölçüsü oluyor. Sayfaya sığmayan içerikler bir iframe içersinde gösteriliyor. Görsel açıdan gerçekten çok kötü duruyor.
Genede çok küçük çaplı kurumsallar için kullanılabilir belki.
Bence sitenin PSD kısmı oluştuktan sonra gerisi çok kolay sadece node modülünün içindeki page.tpl.php dasyasına tasaramınızı adapte etmek kalıyor.
Bambam aslında dediğin gibi çok kolay ama hepimiz tembeliz herhalde. İçeriklerini yazdırmak için bu kadar az kod kullanan başka bir cms yoktur herhalde.
Cihan, bende tasarım konusunda iyi değilim boş bir tual açtığımda bakakalıyorum aklıma birşey gelmiyor :)
Ben şu yapmaya çalıştığım portalı bitireyim css temalarını kurumsal siteler için drupale çevireceğim. Basic isimli base tema bunun için çok uygun.
psd den drupal teması nasıl yapılır şeklinde bir ders olsa keşke
:)) Valla kişiler nedense panels kullanımı, tema yapımı, views ile oluşturulan özel bloklar, optimizasyon ve seo konularında yazmıyor.
Seo ve optimizasyonu anlarım kişiye özgüdür ve çok emek verilmiştir ama diğer konularda paylaşımları bulmak çok zor. Sadece Türkiye de değil yurtdışında bile bu konularda aşırı bilgi yok. Ya zaman olmadığından yada yayınlamak istemediklerinden yayın vermiyor kimse.
Drupalin kullanılmamasındaki en büyük sorun tema olayı. Tema olayı çözülürse drupalin çok kullanılacağına inanıyorum.
Tema olayında sorun yok, sadece bedava ve güzel tema yok. Drupal o kadar esnek bir yapıya sahip ki entegre edemeyeceğiniz tema yok. Bu yüzden tema yok veya sorunlu demek yanlış. Themeforest'ten drupal temalarına bakarsanız drupal.org dakilerden farkını görürsünüz.
Ücretsiz demek istediğimi anlayacağınızı ummuştum. Ücretli olarak zaten çok teması var. Diğer cmslerde ücretsiz tema çok çok fazla.
Zaman zaman aldığım işe bağlı olarak ücretli drupal teması satın alıyorum. Olmuyorsa olmuyor tasarım işi tamamen allah vergisi çok fazla kasmaya gerek yok bence
Haklısın templatemonster daki temaların fiyatları da uygun bende müşteriye çok iyi görünüm isterse oradakilerden beğen diyorum:) Gerci genelde ya artisteere yada hazır temalardan editlemeye gidiyorum.
Artisteer den başka herhangi bir tema programı yokmu kendimiz çizeceğimiz. Artisteer çok klasik ve sıradan site temaları veriyor. . Benim hoşuma giden bir tane tema var "Drupal Template 28841 Interior design site template" çok beğeniyorum satın almak istedim benden kök dizin şifresini ver biz yükleyelim diyorlar anlam veremediğim ve günemediğim için almadım.
Bunu dreamweverda yapıyorum fakat drupal de çalışması için ne yapmam gerekiyor onu bilmiyorum.
Drupale uyumlu olması için bir temanın ne gibi ek özellikleri olması gerekiyor?
Biraz daha büyük yazarsaniz emin olun en iyi cevap en hizli sekilde gelecektir.
:) kade unutmuşuz kardeşim sen kördün ya tüh senin için daha büyük yazmaları gerekir. Hastahanedeyimde bi mesaj bırakayım dedim:)
Temalar için base temaları incele kardeşim google da ve bu sitede aratırsan bir sürü bilgi bulabilirsin.
alemsin valla cihan,
gecmis olsun, umarim en kisa zamanda sagligina kavusursun. drupal sensiz viewssiz kaldi bir nevi.
cabuk dön ;)