Skip to Content

Admin Menüyü Özelleştir

sdemir, Sal, 06/04/2010 - 10:02 tarihinde.

Sitemizde Administrator Menü'yü aktif edip bir kullanıcıya "yönetim sayfalarına erişim" hakkı verdim. Gerekli olan modül haklarını kullanıcıya tanıdım fakat; hak tanıyamadığım ve istemediğim bazı menüler de çıkıyor. Mesela;

• "İçerik yönetimi->Gönderi ayarları"
  • "Site ayarları -> Eklentiye göre"
  • "Kullanıcı yönetimi->Kullanıcı ayarları"
  • "Yardım"

Mesela "Kullanıcıları yönet" izni verip Sadece;

• "Kullanıcılar->Listele"
  • "Kullanıcılar->Kullanıcı Ekle" görünür olsun; ama "Kullanıcı yönetimi->Kullanıcı ayarları" görünmesin istiyorum.

Kısaca kullanıcılara çeşitli yetkiler verip istenilenden fazlasının görünmemesi için kullanılabilecek bir modül var mı arkadaşlar?

cihan, Sal, 06/04/2010 - 10:19 tarihinde.

Bende aynı şekilde kullanıyorum ama yetki vermediklerim çıkmıyor. Örneğin sadece raporlara veriyorum diğer hiç bir öğe gözükmüyor. İzinlerde gözden kaçırdığın bir şık olmasın?

sdemir, Sal, 06/04/2010 - 10:57 tarihinde.

Mesela sadece "yönetim sayfalarına erişim" yetkisi veriyorum ama "Site ayarları -> Eklentiye göre" kısmı da çıkıyor Administrator Menü'de. "yönetim sayfalarına erişim" yetkisi verme diyebilirsiniz ama o yetki şart.

"Yardım" kısmı da ne yaptıysam çıkıyor. Modülün kodlarıyla oynamak istemiyorum. Bir yolu olmalı diye düşünüyorum.

cihan, Sal, 06/04/2010 - 12:48 tarihinde.

yönetim sayfalarına erişim bu neden şart? Yapmak istediğini tam söylersen bir yol gösterilebilir. Şimdi tam hatırlamıyorum ama sadece kullanıcıları yönetmek istiyorsan sadece kullanıcıları yönet izni vermen yeterli.

sdemir, Sal, 06/04/2010 - 12:50 tarihinde.

Tamam cevabı buldum cihan. menu_per_role modülü istenileni yerine getiriyor.
Not: Mesela menülerden "Yardım" ı gösterme seçeneğini bile seçseniz Administrator Menü linkini göstermeye devam ediyor. Bunun için de nice menu tercih edilebilir.

cihan, Sal, 06/04/2010 - 12:53 tarihinde.

Tamam cevabı buldum cihan. menu_per_role modülü istenileni yerine getiriyor.
Not: Mesela menülerden "Yardım" ı gösterme seçeneğini bile seçseniz Administrator Menü linkini göstermeye devam ediyor. Bunun için de nice menu tercih edilebilir.

Bende kullanıyorum admin menu 'yü senin dediğin şekilde ama yönetim sayfalarına erişim iznini vermedim bir sorun da çıkmıyor. Ve tüm menülerde gözükmüyor dolayısı ile.

Nice menu site içersinde navigasyon menü yapmak için temel bir açılır kapanır menü sistemi sağlar(css ile düzenleme gerektirir), yönetim menüleri ile bir alakası yok karışmasın.