Yazarlar Modülü ve Bloğu tasarlama
zafer, Pzt, 05/04/2010 - 20:54 tarihinde.
merhabalar,
joomla bulunan yazarlar modülünü drupalda yapmaya çalıştım. ama olmadı.wievs ile sadece bir yazarı gösterilebiliyor...
bu adreste bir şeyler var ama
: http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=16442
pek yapamadım.
bu yazarlar modülü yapma veya blogu yapma ders olarak yapılamaz mı?
Özellikler: yazar resmi ve son yazısı
yazarların yanındaki işarete tıklayınca o yazarın tüm yazılarının listelenmesi.
Birde yazarın yazılarının hem yazara etikenlemesi hem de ilgili forum konusuna taksonomi olarak girilmesi.
ASlında bunlarınn bazıları views ile olur ama ard arda yazarları sıralayıp hepisinin tüm yazıları diye ayrı linkler falan..
etkili bir derse ihtiyaç var.
- Yeni yorum ekle
- 610 kez okundu

Burada anlatımı mevcut biraz incele. Olmadı orada sorarsan ders sahibi açıklar.
Hey gidi eski günler... Başlarken henüz viewsin varlığından haberim yok ve sorduğum soru:
:) Güler misin, ağlar mısın?
Ve bir de o zaman sorduğum soruya Onur Serkan'nın verdiği cevaptan bir şey anlamamışım (galiba ?!) verdiğim cevap:
Ve ardından verdiğim cevap:
Drupal'i kavramasına kavradım da hani Türkiye'deki en güzel Drupal siteler. Site bile yok. :)
Eski günleri bir yad edelim dedik. Ve tekrar üstada teşekkürler.
İnsan hayal etsin yeter, hayalinde bir site varsa o da en güzelidir, gerçekleştirmek nasıl olsa kolayı:)
Az önce http://drupal.org/project/usernews eklentisine denk geldim. Bir incele istersen.
viewsteki arguments kısmı kullanılarak belki yapılabilir.
bir dene.
şimdi wiews kullanarak aslında istediğimi yaptım sayılır ama bazı sorunlar var.
yazar rolü oluşturdum ve bu role üç üye kayıt ettim.
argument olarak roller seçtim.
Ancak sorun yazar gösteriminde.Aynı yazarı birçok kere gösteriyor. Her yazarın son yazısını göstermeyi başaramadım ...Sıralama dect...
yani bir yazarın 2 veya üç yazısını gösteriyor amacım her yazarın son yazısını göstermek..
demo: www.okuldefteri.net sayfanın sağ altında fikrinizi söylerseniz sevinirim...
views ayarlarında basic settings altında distinct var onu seçip aktif ederseniz bu sorun giderilir.
Zafer,
http://drupaldersleri.org/ders/1580/bir-viewi-baska-bir-view-icinde-gost... adresindeki dersteki gibi yaptıysan, "Yazarlar" görünümünde "number of items: 1" seçebilirsin... Sort criteria olarak da "node: post date descending" seçersen son yazıyı gösterir... Distinct ayarı ile ilgisi yok, hatta onu "No" olarak seçsen performans açısından daha iyi olur...
etcetera9,
http://drupaldersleri.org/ders/1580/bir-viewi-baska-bir-view-icinde-gost...
buradakine baktım ama öyle yapmadım...Ben tek bir views ile hazırladım.Aslında olduda tek sorun her yazarın tek yazısını göstermek...
o adrestekinde iki çeşit wiews hazırlamak gerekiyor ama orada anlamadığım son yazıilar diye views oluştur diyor.Buraya kadar sorun yok...
Anlamadıklarım:
1- yukarıdaki adreste son_yazilar wiews oluştur diyor bu bir içerik türü mü oluyor o zaman... Eğer içerik türü ise benim istediğim olmaz.
istediğim içerik türlerinde yazarların yazısını gösterebileceksem olur.
son yazilar wiewsini İçerik türü olarak düşündüğüm için o yolla yapmamaya çalıştım.
yani amacım şu belirlediğim kişiler hangi türde yazı yazarsa yazsın son yazıları gözükecek forum konusu, günlük veya makale farketmez.
etcetera9,
ben o anlatımdakini içerik türü olarak algıladım yanıldım mı acaba...Amacımı üst satırda koyu olarak yazdım.
Dersteki son_yazılar, Views ile oluşturulan yeni bir görünüm, içerik türü değil. Derste içerik türüyle ilgili bir sınırlama yok...
etcetera9,
Süpersin dostum, valla oldu...
drupalın bu yanını seviyorum eee bunlar biraz hazır olsa da fena olmaz hani...
okuldefteri.net sitesinin artık köşe yazarları bloğu da var millet.
aslında şimdi sıra biraz görsellikte...kesin css gerekiyor ama nasıl neyse bunada yarın devam ederiz..
etcetera9, dediğini yaptım ve olmuştu. Sitede biraz arama yaptım ama bir türlü anlayamadım.
Sizce köşe yazarları bloğunda
solda resim olacak
resimin yanında başlık olacak...
Bende ise alt alta gözüküyor. wiewsteki tüm seçenekleri denedim ama olmadı. views ile ilgili tema diye bir konuyu da inceledim ama anlamadım..
örnek: www.okuldefteri.net sağ sütünda köşe yazarları bloğu...
Sizce resimin yanında diğer fieldsleri nasıl gösterebilirim?
Css ile nasıl oynama yapılabilir ki aklıma da gelmedi.Css ile oynama yapılabileceğini zannetmiyorum ama... fikirlere açığım.
demek istediğim şeyin ekran görüntüsü firebug eklenti çıktısınıda ekledim. Acaba resim sol veya sağda diğer yazılar da nasıl resmin yanında gösterebilirim.
http://img317.yukle.tc/images/4300Ekran_Alintisi.PNG
float: left;
margin-right: 10px;
}
resim istediğim gibi oldu..
Ancak bir sorun daha var. benim kullanıcı resimlerimin ebatı bazı metinlerde küçük kalıyor bazı konuların başlıkları uzun olunca resmin altına kayıyor .
Bunu resmin altına kaymadan yazı yine diğer üsteki yazıyı takip edebilir mi?
Aslında resmin dikey boyutunu artırarak bu sorunu çözebilirim ama bu sefer üye resimlerin standardını bozmuş olurum.
wieste trip kullanarak karakter kısıtlaması yaptım ama iyi olmadı...
2- ayrıca bu yazarlar bloğu üye kullanıcılara tüm yazarlara ait olmadıkları ortak bir konuyu gösteriyor. Performans bölümünden defalarca ön belleği temizledim ama anlamadım. Misafir kullanıcı her üyenin konusunu gösteriyor ama üye girişi yapınca ortak bir konu gösteriyor. Acaba ön bellekte sorun mu var
Misafir kullanıcı olarak köşe yazarları modülü gayet düzgün çalışıyor. Son yazıları gösteriyor.
Ama üye girişi yapınca tüm yazarlara aynı konuyu gösteriyor. Nasıl düzeltilebilir?
.views-yazarlar-veya-adı-her-neyse .views-field-picture {
float: left;
margin-right: 10px;
}
Bu kodu nereye yapistiriyoruz .
kullandigim tema pixture_reloaded.
temada denedim ama ,tutturamadim
template dosyasının kullandığı css dosyasına (ki genelde style.css)
Merhaba arkadaşlar.
Yeni konu açmamak için burdan devam etmek istedim.
Üzerinde çalıştığım sağlık sitesi için bir doktor makale yazacak.
Yapmak istediğim sağ/sol blokların herhangi birinde bu doktorun resmi ve altında 3-5 tane makale başlıkları.
Ve doktorun öz geçmiş iletişim vs bilgilerini gireceğim bir bölüm nasıl yapabilirim
Sadece views yeterlimi ? Yoksa başka eklentilere gerek varmı ?
Yardımlarınız İçin Çok Çok Tşk.ler.
1- Yazar adinda kategori olustur
2- Ayni isim de viewste bir terim olustur
a- relationships (iliskiler) da (Sınıflandırma terimi: İçerik de yazar kategori yap)
b-filter criteria da - Sınıflandırma terimi: Terim
ve göstermek istedigin diger ayarlari yapabilirsin
Bir çok yol mümkündür aslında. Köşe yazısı diye bir içerik türü oluşturulur, Viewsta filtrelemede köşe yazısı ve bugün içinde gönderilen içerikler çekilir yazar adı falanla ilişkilendirilir ve her yazar günde en fazla bir yazı göndereceğinden ahanda size yazarlar bloğu oluşturulmuş olur :)
JUNIK:yazarın resmini nasıl koyabiliriz dediğin yöntemle.