Skip to Content

Php Nuke üyeleri

leopar, Pzr, 04/04/2010 - 19:03 tarihinde.

Arkadaşlar,
Php Nuke kurulu bir portaldan, sadece üyeleri Drupal a aktarabilir miyiz. Bu konuda bir bilgisi olan var mı acaba?

cihan, Pzr, 04/04/2010 - 20:29 tarihinde.

Biraz ingilizce lazım ama http://drupal.org/node/498#comment-96274 bakabilirsin.

leopar, Pzr, 04/04/2010 - 22:54 tarihinde.

Vermiş olduğunuz linkte de galiba tam olarak yapamamışlar ya da ben yanlış çeviri yaptım. :( En üstteki mesajlarda da 5x için olduğu söylenmiş. Benim yapmak istediğim sitenin tüm içeriği değil de, Nuke 7.6 daki üyeri Drupal 6.16 ya taşımak. Galiba bunun için henüz bir çözüm yok. :(
Teşekkür ederim.

cihan, Pzt, 05/04/2010 - 00:32 tarihinde.

O başlıkta Migrating users seçeneğine tıklarsanız sql ile kolaylıkla yapğılabileceği belirtilmiş ve kısa bir yol haritası da sunulmuş. İşlem basit görüldüğünden kısaca anlatılmış. Tabi bu drupal 3 için çok eski. Yöntemin sql ile yapıldığı belirtilmiş. Anlayacagınız Sql bilginize kalmış bir şey.
Açıklama şu şekilde:

Migrating users
Last modified: April 4, 2006 - 00:11

Migrating users:
To migrate users from PHP Nuke to Drupal takes two simple MySQL commands. The following examples are for going from PHP Nuke 5 to Drupal 3.

First, you need to be sure that the 'name' column in the PHP Nuke user table isn't blank. For example, from within MySQL type:
update phpnuke.nuke_users set name=uname where name='';
Second, copy the valid data from the PHP Nuke user table to the Drupal user table:
insert into drupal.users(name,userid,real_email,fake_email,url,bio) select name,uname,email,femail,url,bio from phpnuke.nuke_users;
If you find this intimidating, you can try this script which includes more instructions.

Ben teşekkür ederim.

leopar, Pzt, 05/04/2010 - 14:25 tarihinde.

Arkadaşlar Nukedeki üyeri Drupal 'a sonunda taşıyabildim. :) :) Yupppiiiii... :P

uyeaktarim.jpg

Cihan Bey, vermiş olduğunuz linkten yola çıkarak migrate dosyasında ve nuke tablolarında değişiklikler yaptım.
Ve sonuç yukarıdaki gibi...
Yaklaşık 10 saatimi aldı ama buna değdi doğrusu.
Tekrar teşekkür ederim sizde olmasanız drupal ın vay haline.

cihan, Pzt, 05/04/2010 - 18:55 tarihinde.

Tüm arkadaşlar aynı şekilde yardım etmeye çalışıyor. Bende acemi bir kullanıcısıyım. Ancak vakit bulduğunda nasıl yaptıgını anlatırsan sevinirim. Başkalarıda faydalanır, Türkçe kaynak olmuş olur.

mersoy, Pzt, 05/04/2010 - 22:22 tarihinde.

bu konu benim içinde çok önemli. Anlatırsanız çok memnun olurum.

leopar, Sal, 06/04/2010 - 10:24 tarihinde.

Tabi bu konuda bir döküman hazırlarım Arkadaşlar yalnız bir problem var; Diyelim ki 2000 tane üyeniz var bunlardan 900-1000 gibi bir sayısını alıyor yani aktarım yarım oluyor bende mesajı yazdıktan sonra fark ettim.Şimdi onunla uğraşıyorum. Problemi çözünce elimden gelen yardımı yaparım.
Eğer bunu tam olarak yapabilirsem, Nuke den Drupal 'a geçişte ve Drupa 'lın kullanımında bir patlama olacağı kanısındayım.

cihan, Sal, 06/04/2010 - 10:28 tarihinde.

sql komutlarında limit değeri kullan;

Örneğin:
ilk seferde;

SELECT * FROM `your_table` LIMIT 0, 1000

dersen 0 dan 1000e kadar üyeleri alır sonra bunu değiştir;

SELECT * FROM `your_table` LIMIT 1000, 1000

Bu şekilde de 1000 den başlar ve 1000 tane veri alır, yani 1000den 2000e kadar olanları alır böle parça parça çekebilirsin. 1000 yerine daha az bir değerde verebilirsin.

mersoy, Sal, 06/04/2010 - 13:34 tarihinde.

http://kerneltrap.org/jeremy/downloads/drupal/import_users_phpnuke

bu dosyanın nasıl kullanılacağını anlayamadım

cihan, Sal, 06/04/2010 - 13:49 tarihinde.

Oradakiler yanlış anlamadı isem shell ile sunucuna bağlandığında (okulda iken dos ile bağlanırdık) kullanabileceğin komutlar. Oradakileri bir php dosyası veya php myadmin ile yapmayı deneyeceksin. Tabi kendi tablo yapına bakarak.

mersoy, Sal, 06/04/2010 - 15:57 tarihinde.

phpmyadmin sorgusu ile üyeleri, mail adresleri ve parolalarını aktarabildim. Sizin yukarıda yaptığınız gibi üye tarihi ve son ziyaret tarihleri olmadı ne yazıkki

cihan, Sal, 06/04/2010 - 16:59 tarihinde.

Onlarıda sql sorguları ile ayrı aktara bilirsin

cihan, Sal, 06/04/2010 - 20:33 tarihinde.

http://drupal.org/project/phpnuke2drupal Modülü yapılıyormuş bu gün twitter dan geldi nu hoşuma gitti. nukecileride drupale alacağız:)

leopar, Per, 08/04/2010 - 11:48 tarihinde.

Cihan Bey, Twitter den gelmesine bile gerek yoktu çünkü sizin yukarıda vermiş olduğunuz linkte bu vardı yani ondan önce siz vermiştiniz zaten.

Ve sonunda nukecilere DRUPAL in kapısı aralandı. :D

Problemi sonunda çözdüm tabi buna çözmek denirse. Sıfır hata ve kayıpsız üyeleri drupal veritabanına aktarabildim.
Sunuç Aşağıdaki gibi.
user-backup-1.jpg
user-backup-2.jpg
user-backup-3.jpg

Arkadaşlar tek yapmanız gereken yukarıda verilmiş olan linkten dosyayı indirip drupalin root dizinine atmak ve tarayıcıdan çağırmak. Bundan önce dikkat edilmesi gereken en önemli nokta;
Eğer nuke veritabanınızda aynı kullanıcı adına sahip üyeleriniz varsa öncelikle onlardan bir tanesini silmelisiniz.Yoksa aktarım yarım olup tıkanıp kalıyor üyelerin tam olarak aktarımı Drupal veritabanına yapılmıyor.Benim veritabanımda aynı üye adı ve farklı mail adresiyle üye olanlar olmuş buna nuke zamanında nasıl izin verdi ben de şaşırdım doğrusu :D

Hepinize kolay gelsin arkadaşlar.
Tekrar tekrar başta Cihan bey olmak üzere herkese teşekkür ederim büyük bir problem çözüldü sayenizde.

cihan, Per, 08/04/2010 - 20:26 tarihinde.

Ben teşkkür ederim, kısıtlı bilgimle yardım edebildi isem ne mutlu bana. Kolay gelsin.

mersoy, Pzt, 12/04/2010 - 11:43 tarihinde.

Rica etsem dosya linkini direkt yazarmısınız. Benim yukarıdaki linkte bulduğum migrate.php dosyası drupal.sequences tablosuna aktarmaya çalışıyor. Bu tablo drupal'in eski sürümlerine ait bir tabloymuş. Biraz daha açıklayıcı bir bilgi verirseniz belki bizde nuke den drupala geçebiliriz.

leopar, Sal, 13/04/2010 - 11:37 tarihinde.

Kusura bakmayın mesajınızı gördüm ama bir türlü cevap yazacak vaktim olmadı. Ücretli olarak yardım edin anlamında bir konu açmışsınız. Ben kişisel olarak herhangi bir ücret talep etmiyorum. Her türlü yardım yapmaya hazırım.

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `sequences` (
`name` varchar(255) NOT NULL default,
`id` int(10) unsigned NOT NULL default0,
PRIMARY KEY (`name`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;

– Dumping data for table `sequences`

INSERT INTO `sequences` (`name`, `id`) VALUES
(‘menu_mid’, 100),
(‘users_uid’, 46),
(‘vocabulary_vid’, 5),
(‘node_nid’, 362),
(‘node_revisions_vid’, 362),
(‘i18n_node_trid’, 4),
(‘aggregator_category_cid’, 9),
(‘aggregator_feed_fid’, 24),
(‘aggregator_item_iid’, 959635),
(‘comments_cid’, 342),
(‘term_data_tid’, 42),
(‘i18n_blocks_delta’, 1);

Localhostta yukarıda verdiğim kodları okutunuz. Tabi ki okutmadan önce tırnak işaretlerini falan düzenlerseniz hata almazsınız aksi takdirde hata alacaksınız.

Bunu sadece üyeleri alıncaya kadarlık ihtiyacımız olduğundan ve localde çalışacağımızdan herhangi bir problem olmacaktır.
Eğer yinede yapamazsanız nuke üyelerinizin bulunduğu tabloyu sitenizin ftpsine rar, tar gibi sıkıştırarak atın bana pm gönderin ben elimden gelen yardımı yapmaya çalışayım.
İnşallah başarırsınız.

Edit : Diğer konunuzda aktarımı yaptığınızı belirtmişsiniz. Tebrik ederim. Bir hızla biraz vakit buldum cevap yazayım dedim ama akrarımı gerçekleştirmişsiniz.Görmemiştim şimdi fark ettim.

cihan, Sal, 13/04/2010 - 11:50 tarihinde.

Leopar gerçekten nukecilerin büyük çoğuna çözüm bulmuş oldun. Nukeden aktarım yapan ikinizden biri bunu ders olarak eklemeli "nukeden drupale geçiş" başlığı ile. Kolay gelsin.

mersoy, Sal, 20/04/2010 - 14:54 tarihinde.

Teşekkür ederim Leopar

mersoy, Cuma, 02/07/2010 - 21:06 tarihinde.

Leopar, bu verdiğin sorgu işe yaramadı ne yazık ki. Hem bu sorgu sadece tablo yaratıp o tabloya alanlar grmaye yarıyor. Nuke_users tablosundaki üyeleri nasıl aktaracak ?

Ben daha önce drupal 5 sürümünde aktarımı gerçekleştirmiştim. Lakin 6 sürümüne yükseltirkende baya bir sorun çıkmıştı. Nihayetinde yapamadım maalesef.