Anasayfa sorunu
burakg91, Pzr, 21/03/2010 - 11:41 tarihinde.
drupaldersleri.org sitesinde kullanıcı olarak dolaşırken(giriş yapmışken) anasayfaya gelindiğinde sanki giriş yapılmamış gibi çıkıyor. Anasayfa haricindeki tüm sayfalarda kullanıcı girişi yapılmış gibi, anasayfada ise yapılmamış gibi gözüküyor. İlginç olan da şu; bu bazen oluyor. Sizde de karşılaşıyor musunuz böyle bir şeyle? Siteden mi kaynaklanıyor, yoksa benim bilgisayardan mı?
- Yeni yorum ekle
- 367 kez okundu

Firefox kullandığım zamanlarda oluyordu, çerezleri temizleyip yeniden giriş yapınca düzeliyor.
aynı sorunu bende yaşıyorum, sürekli ff kullanan biriyim. Drupal sitelerin tamamında aynı sorunu yaşıyorum. Diğer sistemlerde nedense bu yok.
bu sorun bendede oluyor. mesela forumdayken çıkış yap d,y,p çıkıyorum sonra diğer sayfalardayken hala sitede onlinemişim gibi görünüyor. çıkışa bastığımda ise bu sayfaya girmeye yetkiniz yok gibi bişey çıkıyor.
çözüm: çıkış yaptıktan sonra f5 yapınca düzeliyor.
bence sitenin önbelleğinden kaynaklanıyor olabilir. (sadece bir tahmin)
edit: bunu bazen yapıyor. mesela şimdi yapmadı. (firefox kullanıyorum.)
Şimdi aklıma geldi, doğru bir şey midir bilemiyorum. Firefoxda parola saklamayı ben devre dışı bıraktıktan sonra bahsettiğiniz gibi sorun yaşamamıştım ff de. Çerezlerden kaynaklanıyor muhtemelen ama çözümünü kolay yoldan tüm ff kullanıcıları için nasıl yapmak lazım bilemiyorum.
önbellek kayıtlarının hepsini iptal edince böyle bir sorun yaşanmaz.
Tüm sitemize girenlere önbellek kayıtlarını kapattıramayız ki..
yo şöyle, tarayıcımından değil, sitemin performans ayarlarından önbellek kayıtlarını kapattım, hangi tarayıcıdan girersem gireyim bu sorun olmadı.
çok bilgi sahibi değilim belki de başka türlü bir sebeptendir ama böyle yapınca düzeldi bende, deneyebilirsiniz.
Orhan oradaki belleklemeyi kapatmak küçük bir site için sorun yaratmaya bili ama büyük bir sitede gerçekten hızı oldukç düşürüyor ve bant genişliğinin çok harcanmasına sebep oluyor. Onu kapatmak çok doğru birşey değil yani.
Bu sorunu bende yaşadım ve çözümü anasayfadan giriş yapmayı kapatmakta buldum.
www.sitem.com/user adresimden giriş yapılınca bir sorun kalmıyor.