Merhaba arkadaşlar,
Drupal 6'yı kurdum kurmasına fakat bir problemle karşılaştım. Sistemi direkt Türkçe olarak kurdum ve başta tmp ve files klasörleri için izin hatası vermişti. Bu hatayı çözdüm ve ardından tam herşey normal oldu diyecekken aşağıdaki hata ile karşılaştım ve çözemedim:
Böyle bir hata. tmp klasörünün yazma izninde problem yok, 777. CMS'yi ingilizce diline çeviriyorum hata gidiyor. Yani kısacası Türkçe yaptığımda yukarıdaki hatayı alıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim.
İyi çalışmalar.
onur serkan
safe mode
Web sunucunuzda safe mode özelliği kapalı mı peki?
mdmx
Merhaba, Safe Mode özelliği
Merhaba,
Safe Mode özelliği ON olarak görünüyor.
onur serkan
kapalı olması gerekiyor
Drupal'in sağlıklı çalışabilmesi için Safe Mode kapalı olmak zorunda. Barındırma hizmetini aldığınız firmayla iletişime geçip bunu kapatıp kapatamayacaklarını sorun. Eğer yapabiliyorsanız .htaccess üzerinden
php_value safe_mode offkullanarak ya da php.ini dosyası oluşturup bunasafe_mode=offekleyerek kendiniz kapatmayı deneyin. Olmuyorsa yapacak birşey yok.Aktif Drupal geliştiricilerinden biri olan chx'in söylediği şudur:
Tercümesi: "PHP'nin kendi yazarları bile safe mode'un işe yaramadığını ve PHP6'da kullanılmayacağını söylüyor. Eğer hostunuz bunu kullanıyorsa o zaman hostunuzu değiştirin."
Böyle söyleyen sadece chx değil tabii ki; safe mode konulu bir çok sorunda bu "hostunu değiştir" ifadesiyle sıkça karşılaşıyorum. Eğer sorunu çözemezseniz daha iyi bir host bulun.
mdmx
Cevap için teşekkürler,
Cevap için teşekkürler, söylediğiniz yöntemleri deneyeceğim.
İyi çalışmalar.