Skip to Content

Node Display eklentisinin kararlı sürümü çıktı.

gdag, Çrş, 10/03/2010 - 23:56 tarihinde.

Bugün Node Display eklentisinin kararlı sürümünün çıktığını gördüm. Kullanmak isteyen arkadaşların dikkatine..

etcetera9, Per, 11/03/2010 - 00:03 tarihinde.

Güzel haber... Bu eklenti ve aynı ailedeki diğer eklentiler ileride en çok kullanılan eklentilerden olacaktır diye düşünüyorum. Ama hala eklenti sahiplerinin biraz kafası karışık gibi görünüyor. Eklentilerin tam oturması için biraz daha zamana ihtiyaç var galiba...

olajawun, Per, 11/03/2010 - 01:40 tarihinde.

Eklentinin tam ismi "Node Display" midir? Pek bilgim yok bu eklenti hakkında linkini de bulamadım malesef.

orhan, Per, 11/03/2010 - 22:58 tarihinde.

peki eklenti ne amaçla kullanılıyor bilgisi olan var mı?

olajawun, Per, 11/03/2010 - 23:22 tarihinde.

http://drupal.org/project/nd

Teşekkürler.

etcetera9, Per, 11/03/2010 - 23:35 tarihinde.

Eklenti, CCK ile oluşturulan bir içerik türünün görünümünü istenildiği gibi değiştirmeyi sağlıyor kısaca. "Read more yazısını yukarıda göstermek istiyorum, başlığı bilmemne alanının altına almak istiyorum..." gibi istekler için kolay kullanımlı bir arayüz sunuyor...

orhan, Per, 11/03/2010 - 23:39 tarihinde.

teşekkür ederim etcetera9, aslında bunları manage fields ile de yapabiliyoruz ama anladığım kadarıyla daha geniş bir imkan sunuyor bu eklenti. localhost'ta deneyeceğim.

cihan, Cuma, 12/03/2010 - 01:04 tarihinde.

evet aynen öle.

kayakentli, Cuma, 12/03/2010 - 12:02 tarihinde.

Bu eklentinin bence daha yararlı özelliği teaser ve page görünümünden farklı gösterimler oluşturabilmek ve bunları views ile kullanabilmek.

kayakentli, Pzt, 15/03/2010 - 04:22 tarihinde.

Bu eklenti de denemeler yapmaya başladım. Node displays contributions eklentisini de kullanıyorum. Seçebileceğim CCK alanları da geliyor. Fakat seçtiğim cck alanları gözükmüyor. Neden kaynaklanıyor sizce?

logox, Pzt, 15/03/2010 - 12:51 tarihinde.

Aynı sorunla bende karşılaştım, anlam veremediğim bu problem yüzünden güzelim eklentiyi bir kenara bıraktım...

cihan, Pzt, 15/03/2010 - 13:02 tarihinde.

Bu eklentinin yaptığını; içerik türü dosyalarına daha önceki bir yazıda kayakentlinin belirttiği contemplate eklentisinden değişkenleri kullanarak gerçekleştiremiyor muyuz. Bana herşey öyle daha ayrıntılı gerçekleştirilebiliyor gibi geldi. Neden ek bir eklenti kullanıyoruz. Ben yanlış amaç için mi düşünüyorum eklentiyi anlamadım. Drupalin veri tabanını incelediğimde her eklentinin veri tabanına çok yüklendiğini gördüm o nedenle kaçtım eklentilerden elimden geldiğince.

kayakentli, Pzt, 15/03/2010 - 13:58 tarihinde.

Sitenizin yavaşlamaması için doğru eklentileri kullanmak çok önemli. Örneğin sitenizde bir kaç jquery eklentisi ile birlikte gmap eklentisini kullanmaya kalkarsanız JS dosyalarının boyutu 400 Kb'lara kadar çıkıyor.

Yalnız bu eklentileri kullanmayacağımız, bu eklentileri öğrenmeyeceğimiz anlamına gelmez. Bir projemizde panels eklentisini kullanırken, diğer bir projemizde context eklentisini kullanabiliriz. Veya sadece content templates ile birlikte node.tpl.php'yi kullanabiliriz.

Yani kullanacağımız eklentiler kurduğumuz siteye göre değişir. Yüksek performans almak istiyorsak az sayıda eklenti kullanmanın her zaman yararı var. Yalnız az eklenti kullanacağız diye de işlevsellikten vazgeçemeyiz. İşlevsellik x Performans arasındaki dengeyi yakalamak en iyisi.

cihan, Pzt, 15/03/2010 - 16:47 tarihinde.

JS dosyalarını drupal de göz ardı etmiştim, etmemen gerektiğini senin sayende öğrenmiş oldum siirciler.com sitesinde.

Ancak ne bileyim node display eklentisinin yaptığını tpl.php dosyaları ile oynayarak kolaylıkla yapabiliyoruz. Drupale yeni başlayanlar için evet yararlıdır, belkide pratiklik açıcından öyle.

Benim bahsettiğim performans değil aslında SQL tablolarını çok şişiriyor eklentiler (Yani ortada bir sorgu yok genelde tablolar arası bağlantı kurmak için bir sürü gereksiz veri kaydediliyor). Bu durumda sitemizi taşımak ,stediğimizde çok büyük veri tabloları bizi karşılıyor. Tabi zamanla sitemizdeki sql sorgularında da yavaşlama olacaktır buda uzun vadede performansı çok olumsuz etkileyecektir. JS dosyasının etkisi bir şekilde düzeltilebilir ama veri tablolarının etkisini düzeltmek hiç de kolay olmuyor.

onur serkan, Pzt, 15/03/2010 - 23:26 tarihinde.

@Cihan: Eklentinin sunduğu çeşitli özellikler var; bunların bir kısmı başka eklentiler veya yöntemlerle çakışıyor olabilir. Ancak bu eklentide benim en çok ilgimi çeken ve başka bir eklenti/yöntem ile kolay bir şekilde elde edemediğim özellik şudur:

Özet (teaser) ve tam düğüm gösterimleri dışında yeni gösterimler tanımlanabiliyor ve istenilen yerlerde (örneğin Views kullanırken) bu gösterimler kullanılabiliyor.

Bu eklenti sayesinde herhangi bir içerik türü için tam sayfa gösterimi, anasayfa özet gösterimi, liste özet gösterimi, tablo satır gösterimi, büyük resimli gösterim, küçük resimli gösterim,... vb. gibi birçok farklı gösterim şablonu tanımlayabilir (normalde sadece tam sayfa ve özet-teaser gösterimleri vardır) ve bu şablonları Views ile ya da kendi yazdığımız kodlarda kolayca kullanabiliriz.

cihan, Pzt, 15/03/2010 - 23:52 tarihinde.

Ben farklı gösterimleri içerik türü ve buna ait tpl.php iler ile elde ediyorum. bir sefer bu eklentiyi denedim ve gereksiz gelmişti. Siz bu kadar tavsiye ettiğinize göre illaki kaçırdığım güzelliği vardır. Tekrar deneyeceğim en kısa zamanda.

HolyBoY, Per, 18/03/2010 - 13:52 tarihinde.

peki bu eklenti ile cck ları yan yana kullanabiliyormuyuz?
yoksa manage fields gibi alt üst sıralamayımı değiştiriyoruz?

kayakentli, Per, 18/03/2010 - 19:38 tarihinde.

left middle right şeklinde 3 sütun kullanıyor bu eklenti. Bir cck alanını left'te diğer bir alanı middle'da gösterirseniz yanyana göstermeyi başarmış olursunuz. Tabi biraz css değişikliği de gerekecektir.

logox, Per, 18/03/2010 - 22:07 tarihinde.

fieldler gözüktü mü?

kayakentli, Per, 18/03/2010 - 23:22 tarihinde.

Gözükmedi. :(

logox, Per, 18/03/2010 - 23:34 tarihinde.

Bir çözüm bulsak :)

sinner_w2, Cuma, 19/03/2010 - 16:29 tarihinde.

Display fields 'dan kulanacağın görünümün yanındaki Exclude'i işaretledinmi?

Domain Usta, Cuma, 19/03/2010 - 16:31 tarihinde.

Oluşturduğumuz cck alanlarının görünümüne müdahale edebilmek için ne yapmamız gerekiyor peki?

Görünüm değiştirme sayfasında, read more, taxonomy gibi alanlar var bende sadece...

kayakentli, Cuma, 19/03/2010 - 17:14 tarihinde.

Display fields 'dan kulanacağın görünümün yanındaki Exclude'i işaretledinmi?

Hangi sayfadaki exlude seçeneğinden bahsediyorsunuz?

Eğer admin/ds/nd/buildmodes sayfasında Exlude Matrix bölümünden bahsediyorsanız burdan nd ile görünmemesini sağlayabilmek için istediğimiz görünümü hariç tutabiliyoruz diye biliyorum. Yani tam tersi; göstermek için değil, hariç tutmak için kullanıyoruz.

sinner_w2, Cuma, 19/03/2010 - 18:02 tarihinde.

Hayır ds dekinden bahsetmedim içerik türünün görünüm ayarlarındakini demek istedim

kayakentli, Cuma, 19/03/2010 - 21:42 tarihinde.

İçerik türünün görünüm ayarları da zaten Display suite > Layout'a çıkıyor. Ve burda da exlude diye bir seçenek yok.

juli, Cmt, 20/03/2010 - 15:33 tarihinde.

Bir çözüm bulsak :)

eklenti yazarından yardım alınabilir. (forum yorum e-mail vs.) ingilizcesi iyi olan bir arkadaş bunu yapabilir.

cihan, Pzr, 21/03/2010 - 11:14 tarihinde.

Buraya bakacaklar için burada bir arkadaşımız bir sorun tespit edip kendisi durumu çözmüştür.

HolyBoY, Pzr, 21/03/2010 - 20:56 tarihinde.

peki terim ler sayfasını düzenleyebiliyormuyuz bu eklenti ile?

yani www.site.com/kategori/php

php etiket sayfasını düzenleme yada node lerin sıralama koşulunu değiştirme imkanı veriyormu?

etcetera9, Pzr, 21/03/2010 - 21:31 tarihinde.

Holyboy, o iş için Views'i kullanabilirsin. Views ile beraber gelen taxonomy Viewi normalde etkin değil. Bunu etkinleştirip sıralamayı değiştirebilirsin.

chelikolik, Cuma, 01/10/2010 - 22:16 tarihinde.

node display yükledim ama aktif edemiyorum.

Node displays 6.x-2.3 Extended node build and display modes
Gerekenler: Ds (missing)

Node displays TEST 6.x-2.3 Test module for Node Displays, do not enable this on production sites.
Gerekenler: Ds (missing), Ds_ui (missing)

Ds (missing) diye arattım bişe bulamadım.

chelikolik, Cuma, 01/10/2010 - 23:20 tarihinde.

Tşk...
bu eklentilerde tıklanabilen her çeltik işaretini tıklıyorum yani gelen hepsini kuruyorum bi sorun çıkarmaz demi ilerde. Çünkü ingilizce olduğu için hangisini işaretleyeceğimi bilmiyorum?