Skip to Content

URL REWRİTE Olmazsa Olmaz mı ve htaccess'in Noktası

Drupal_35, Sal, 09/03/2010 - 15:56 tarihinde.

Herkese selam.

Joomla'dan drupal'e geçmek istiyorum. Hosting'e danıştım, dedi ki; URL REWRİTE özelliğini desteklemezük.

Bu özellik olmazsa drupal olmaz mı?

Bir de deneme amaçlı bir kurulum yapmak istedim. Dosyaları kök dizine attıktan sonra ancak htaccess'in noktasını sildiğim takdirde site adresinde kurulum ekranına girebiliyorum.

Bu noktanın ehemniyeti nedir? Kurulumdan sonra noktasız htaccess başıma iş açar mı?

Cevap verene vermeyene teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin.

etcetera9, Sal, 09/03/2010 - 17:31 tarihinde.

Apache mod_rewrite özelliği olmazsa Drupal temiz URL özelliğini destekelemez. Yani www.example.com/sayfa1 gibi bir URL yerine www.example.com/?q=sayfa1 gibi URL'lerin olur. Bazı eklentiler de Clean URL özelliği olmadan çalışmıyor ya da zorluk çıkarıyor (Imagecache gibi...).

htaccess'in noktasını kaldırmak, dosyayı silmekle eşdeğer... htaccess Drupal güvenliği için önemli...

Böyle sorunlarla karşılaşıyorsan sunucu sağlayan yer çok da iyi değilmiş demektir.

kayakentli, Sal, 09/03/2010 - 19:38 tarihinde.

Imagecache artık temiz url'ye gerek duymadan çalışıyor. Şimdi ben bir siteyi temiz url kullanmadan geliştiriyorum. Ve herhangi bir problem ile karşılaşmadım.

etcetera9 arkadaşımızın dediği gibi bu özelliği sağlamayan bir hosting, bu işi bıraksın daha iyi.