Viewsta resim görünümü sorunu
eksi, Pzt, 08/03/2010 - 15:58 tarihinde.
Son zamanlarda hazırlamakta olduğum sisteme user relationships eklentisini de eklemeye karar verdim ve bir kaç gündür üzerinde çalışıyorum. Profil sayfasın üyenin arkadaşlarını views yardımıyla block olarak göstermek istedim, tamda olmasa istediği elde ettim ama eklediğim resimdeki sorunu bir türlü çözemedim. Üye arkadaşlarının resimleri ikili halde gözküyor ne yazık ki. Bu sorunu nasıl çözebileceğim hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Distinct ayarını denedim ama olmadı.
- Yeni yorum ekle
- 204 kez okundu

views de yaptığınız sorguları bilmek gerekli, views de yaptığınız ayarların ayrıntılı bir resmini paylaşırsanız bir fikir üretilebilir. Nerede hata yaptınız daha kolay tartışılır.
Haklısınız ayarlarında resmini ekliyorum.

filtrelerle biraz deneme yanılma yapmayı denediniz mi? Eklenti ile iligli bir çalışmam olmadığından benim bir bilgim yok açıkcası.
Arguments olarak User ID (user id from url) kullanın. User id from URL'yi yemez ise php kod olarak:
return arg(1);
}
kullanmayı deneyin.
kayakentli hakkaten bazen yemiyor.. php kullanmak zorunda kalıyoruz. neden oluyor ki bu?
Blok gösterimlerinde bazen URL'den id'yi alamıyor. Nedenini bilemiyorum. :( Sayfa gösterimlerinde böyle bir sorun olmuyor. Sorunla karşılaşınca:
?q=node/12sayfasında id:return arg(1);
}
?q=user/12sayfasında id:return arg(1);
}
?q=taxonomy/term/23sayfasında id:return arg(2);
}
şekillerinde kodlar kullanılabilir.
Filtreler ile oldukça fazla oynadım aldığım en iyi sonuç bu oldu diyebilirim. User ID denedim kod kullanmadım ve arkadaşların yanında üyenin kendi profilinide eklemesi nedeniyle tekrar değiştirdim. kod kullanarak denedikten sonra sonucu yazarım.
bende başka uygulamalarda kayakentlinin verdiklerini kullanarak tam sonuç aldım. Nedense argument bazen çalışıp bazen çalışmıyordu bu kodlarla tam çalıştı.
kayakentli'nin verdiği kodlarda görünümü düzenlememe yardımcı olmadı bende yeni bir views ekleyerek birkaç farklı alan denedim ve sorunum çözüldü, yardımlarınız için teşekkürler.
Denediklerini burada paylaşsa idin keşke bu başlığa bakacaklar çözümü bulurdu...
views sorgularını ekledim kusura bakma hocam, paylaşımcı bir drupal kullanıcısı olmak için zamana ihtiyacım var

:) alışkanlık edinmeniz için söylemekte fayda var. Sorguları azaltınca düzelmiş galiba.