Ckeditor kurulumu
Merhaba,
Ckeditor eklentisini kurarken sorun yaşıyorum. Drupal dan indirdiğim module dosyası ile ckeditor.com dan indirdiğim son versiyonu birleştirme için farklı farklı dosya yapıları anlatılıyor. denediğim iki yapıda da yani ;
sites/all/modules ckeditor/ckeditor veya
sites/all/modules ckeditor/ckeditor/ckeditor
yapılarıyla malesef sonuca ulaşamıyorum. module yüklemesinde hata almıyorum. Hatta site configuration da ckeditor sekmesinde tüm ayarları edit edip açılan özel permission ları da değiştirebiliyorum. Fakat create new content den page creation a girdiğimde plain text editor yerine maalesef ckeditor değil boş bir alan geliyor.
bu alanın hemen altında "switch to plaint text editor linki" ve "CK editor permission, include ve exclude" linklerinin olmasına rağmen editor maalef gözükmüyor.
Sıkıntımı çözecek bir yardım veya mümkünse bana çalışan bir dosya dizini gönderme şansınız olabilir mi?
Teşekkürler
- Yeni yorum ekle
- 1513 kez okundu

ckeditör ayarlarını doğru yaptıgınızdan emin misiniz. readme.txt içinde tam olarak yeri belirtiliyor.
Bugün aynı sorunu bende yaşadım. Yarım saat uğraştım nedir sorun diye, indirdiğim dosyaları birdaha indirip uyguladım çalıştı. Muhtemelen var olan dosyalarda bir eksiklik oluşmuştu bende. sizde de benzer bir sorun olabilir.
Bende de ayni sorun var,ugrasmama ve yeniden yukleyip kurmama ragmen olmuyor da olmuyor...
Sadece dikkatimi ceken su oldu.Site ayarlari->Girdi bicimleri->full html->ayarlar->html filtresini secili yaptigim zaman ckeditor paneli gorunuyor ve calisiyor fakat js scriptlerini bozuyor.Secili yapmadigim zaman da ckeditor paneli gorunmuyor.Dolayisiyla verim alamiyorum.Anlayamadim gitti...
Yok mu bunu cozen yada cozebilen?Sirf bu yuzden drupal'i birakabilirim
Drupal proje sayfasından indireceğiniz modülün içerisindeki ckeditör klasörünün içerisine, buradan indireceğiniz ckeditör dosyasını atmanız gerekiyor. Yani normalde "modules\ckeditor\ckeditor" şeklinde bir kompleks yapı mevcut iken, bu işlemin ardından "modules\ckeditor\ckeditor\ckeditor" diziliminde bir yapı oluşmalı.
Burada anlatılanın aynısını yaptım ve çalıştı. Bennde
Wysiwyg modülü ile istediğiniz editörü istediğiniz içerik türüne atayabilirsiniz. Örneğin forumlarda BUEditör kullanıp makalelerde CKEditör kullanabilirsiniz. Kurulum ve kullanımı da çok kolaydır.
ben bueditor kullanıyordum. acaba bu Wysiwyg modulunu yukledigimizde sadece bunu yuklemekle kullanabiliyor muyuz yoksa ckeditor veya bueditor kullanacaksak bunların dosyalarını da ayrı ayrı Wysiwyg klasorunun içine atıyor muyuz ?
Bu hatanin bir kac nedeni olabilir. Her nedenin baska bir cözüm yolu olacaktir. Ben olasiliklar dahilinde olanlarin cözüm yolunu söyleyeyim.
Ckeditor mozilla, chrome da calisiyor, ie´de görüntülenemiyor ise, ie nin hata mesajini kontrol etmek gerekiyor.
Her ne sekilde olursa olsun, genel nedenlerden biri Performans´dan Css sikistirmayi acarak bu tür görüntülenememe sorunu asilabilir. Eger buna ragmen asilamiyor ise, sorununuz kurulum hatasindan kaynaklaniyor olabilir.
şu dersi incelemeniz faydalı olabilir.
http://cpaks.com/drupal/wysiwyg-eklentisi-ile-fckeditor-tinymce-kurulumu
Ben de Bu sekilde kurdum localde ama resimler ön izleme de cikiyor amca yüklenmiyor .
Acil öneri lazim
Not : d7 de deniyorum
Ben de Bu sekilde kurdum localde ama resimler ön izleme de cikiyor ama yüklenmiyor .
Acil öneri lazim
iki kez gönderilmis bunun silinmesi lazim yöneticini dikkatine