Hata Mesajı "SAFE MODE Restriction in effect."
acemi, Per, 25/02/2010 - 20:01 tarihinde.
Bugün siteme girdiğimde aşağıdaki hata ile karşılaştım. Herhangi bir modul ekleme, kaldırma sitede bir değişiklik yapmadan bu hatayı aldım. Site zaten aktif olarak açık değildi.
warning: realpath() [function.realpath]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1178 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /home/teknoloj/public_html/includes/file.inc on line 190.
warning: realpath() [function.realpath]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1178 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /home/teknoloj/public_html/includes/file.inc on line 190.
Ek olarak sitede CKEditor, IMCE kuruluydu sorunun bundan kaynaklandığını düşünerek onları kaldırdım ama hata devam etmekte. Çözümü hakkında bir fikriniz var mı?
- Yeni yorum ekle
- 247 kez okundu

sunucuyu taşımış olabilirler. İlk olarak tmp dosyasına 777 cmod izni verin deneyin. Olmazsa drupalin durum raporuna bakınız. Durum raporunda safemode kapalı haldemi gözüküyor.
safe modu kapatmak için drupal kök dizinine php.ini dosyası oluşturun ve aşağıdaki kodu ekleyin.
safe_mode = offSunucuda bir tek rewirete modulu aktif edilmiş daha önce kapalıydı. Durum raporlarında herşey drupale uygun şekilde görünüyor. bütün modulleri kapattım ama hata devam etmekte. Bende aynı dizine ikinci bir drupal kurdum problem çıkarmadı.
Çözüldü! Yönet>Site Ayarları>Dosya Sistemi(admin/settings/file-system) Kısmında;
Geçici dizin: /tmp şeklinde ayarlıydı burayı sites/default/files/tmp olarak değiştirdim ve hata ortadan kalktı. (varsayılanda da bu şekilde olması gerekiyor sanırım.)
Normalde de evet o şekilde oluyor nedeni o dizine cmod 777 izni olmasıdır başta dediğim gibi. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.