Skip to Content

Her içerik için ayrı içerik türü?

etcetera9, Sal, 23/02/2010 - 18:19 tarihinde.

Başlık çok açıklayıcı olmadı biliyorum. Normalde CCK ile sabit içerik tür şablonları oluşturuyoruz. Ancak ben kullanıcıların içerik girerken, istedikleri türde alanı (field), istedikleri sırayla kullanabilmelerini istiyorum. Örneğin "Deneme1" başlıklı bir içerik giriyorum. Türü de "Tür1" olsun. Bu içeriğe sırasıyla 1 yazı alanı, daha sonra bir resim alanı, ardından 1 yazı alanı daha, sonra bir dosya alanı vs... girmek istiyorum.

Anlatmaya çalıştığım içerik türü oluşturmak değil, içerik(node) eklemek...

İçeriğin Body kısmına b,r WYSIWYG eklentisiyle yazı, resim, ardından tekrar yazı... gibi ekleyebileceğimi biliyorum, ama istediğim bu da değil. Çünkü sonra bu farklı alanları farklı yerlerde (örneğin Views) ile kullanmak istiyorum.

http://drupal.org/project/form_builder eklentisi aslında istediğim özelliğe benzer birşey sunuyor. Ama eklenti hem daha kullanılmaya hazır değil, hem de eklenen alanlar içerik oluşturmak için değil, form oluşturmak için kullanılıyor...

Bir fikri olan var mıdır?

onur serkan, Sal, 23/02/2010 - 21:17 tarihinde.

Mevcut durumda, teorik olarak, sınırsız A alanı + sınırsız B alanı ekleyebiliyoruz. Örneğin 20 metni takiben 20 resim eklemek ya da tam tersi 20 resmi takiben 20 metin eklemek mümkün. Sunulan bu esnekliğin bir ileri seviyesi ise sınırsız (A+B). Yani Bir metni takiben bir resim eklemek; ve bunu 20 kez metin+resim, metin+resim, ... diye tekrar etmek. En ileri seviye ise sınırsız sayıda alanı tamamen keyfi bir sırada eklemek. Örneğin 3 resim, 1 metin, 2 resim, 1 metin, 1 tarih, 2 dosya,...

Bu sınıflandırmayı dikkate alırsak senin istediğin hangisi oluyor? Eğer ikinci derece esneklik yeterliyse, geliştirme aşamasında olan cck 6.x-3.x-dev sürümünde yer alan multigroup alt-eklentisini işini görebilir.

kayakentli, Sal, 23/02/2010 - 23:43 tarihinde.

Heralde Google Docs'taki Forms gibi bir şey istiyorsunuz. Fikir yok. Zorlasam "Drupal ile eklenti yazılmadan yapılamaz" olurdu.

etcetera9, Çrş, 24/02/2010 - 00:33 tarihinde.

Mevcut durumda, teorik olarak, sınırsız A alanı + sınırsız B alanı ekleyebiliyoruz. Örneğin 20 metni takiben 20 resim eklemek ya da tam tersi 20 resmi takiben 20 metin eklemek mümkün. Sunulan bu esnekliğin bir ileri seviyesi ise sınırsız (A+B). Yani Bir metni takiben bir resim eklemek; ve bunu 20 kez metin+resim, metin+resim, ... diye tekrar etmek. En ileri seviye ise sınırsız sayıda alanı tamamen keyfi bir sırada eklemek. Örneğin 3 resim, 1 metin, 2 resim, 1 metin, 1 tarih, 2 dosya,...

aslında benim istediğim en ileri seviye... Diğer ikisi işimi görmüyor malesef... Önceden tanımlı hiçbir şey istemiyorum.

Heralde Google Docs'taki Forms gibi bir şey istiyorsunuz.

Evet Google docs'dakine benzer bir şey işimi görürdü...

Tabi CCK ile sınırlı kalmak zorunda değilim. Views ile kullanılabilecek alanlara sahip herhangi bir şey de olurdu.