Skip to Content

Drupal Türkçeleştirme Problemi

Domain Usta kullanıcısının resmi
Domain Usta, Pzt, 22/02/2010 - 18:30 tarihinde.

Daha önce de bir kere yaşadığım Drupal kurulum sonrası Türkçeleştirme problemi ile tekrar karşı karşıyayım.

1. Her zaman yaptığım gibi drupal.org dan en son sürümü indirip İNGİLİZCE olarak sitemi kurdum.

2. Daha sonra http://drupal.org/project/tr buradan Drupal Türkçe dosyasını indirdim ve açarak drupal'ı kurduğum dizine attım.

3. Daha sonra Admin > Languages bölümünden Dil ekle diyerek Türkçe'yi ekledim, etkileştirdim ve default yaptım.

Ama sonuç yok. Tüm herşey İngilizce hâlâ...

Sorunu çözmek için,

Bu işlemi birkaç kez tekrar ettim.

Flush all caches ile temizlik yaptım.

Cron'u çalıştırdım.

Update yaptım...

Ama sonuç yok...

Sebebi ne olabilir?

cihan, Pzt, 22/02/2010 - 18:32 tarihinde.

Kurulumdan sonra deniyorsan eğer site kurulumu-> arayüzü çevir -> içeri aktar ile tr.po dosyasını içeri aktara bilirmisin, bunu yaparken ;

Yüklenen dosyaki dizgiler, bulunmaları durumunda eski dizgilerin üzerine yazılır, aksi takdirde yeni dizgi olarak eklenir.

seçeneğinide seçerek işlemi gerçekleştir.

Domain Usta kullanıcısının resmi
Domain Usta, Pzt, 22/02/2010 - 20:02 tarihinde.

Evet, tr.po dosyasını içeri aktararak yaptığımda sorun çözüldü... Teşekkür ederim.

Ancak, asıl yolla neden yapılmadığını öğrenirsek ilerisi için daha faydalı olur.

cihan, Pzt, 22/02/2010 - 20:11 tarihinde.

Asıl yol o değil aslında, o sitenin dilini Türkçe olarak tanımlar ama veri tabanındaki değerler ingilizcedir.

Şöyle anlatayım drupali kurmadan önce dil dosyasını koyup Türkçe olarak kurulum yaparsanız dil değişkenleri Türkçe olur. Daha sonra dil dosyasını atıp dil ayarlarından Türkçe yi seçersiniz, sitenin dili Türkçedir ama hala veri tabanındaki değişkenler İngilizce olarak kalıyordur bunlarıda Türkçeye çevirmek gereklidir.

Bu nedenle içeri aktarırken varolan değerlerinde üzerine yaz dedik.

yenerberktas kullanıcısının resmi
yenerberktas, Sal, 23/02/2010 - 01:21 tarihinde.

Cihan linuxda bir program var diyordum poeditördü galiba.Ben eklemiştim işim bitince silmişim Türkçeleştirmede gayet hoş bir yazılım.

cihan, Sal, 23/02/2010 - 10:10 tarihinde.

ben PSpad adlı bir editör kullanıyorum. Web için editör ama açmadığı dosya yok. Exe leri bile açıyor hex kodlarını gösteriyor. Tavsite ederim. Sağ tuş menüsü altına yerleşiyor istediğiniz dosyayı program aramadanaçmak için bir numara.

void_main, Sal, 23/02/2010 - 17:40 tarihinde.

bende aynı problemi yaşıyorum, daha yeni kullanıcıyım iki site geliştiriyorum birinde yazıp bozuyorum diğerinde hoşuma gideni yapıyorum biri Türkçe diğeri Eng. Onu da Türkçe'leştirmek istiyorum ama yapamadım. İndirdiğim TR eklenti paketini bulunduğu dizine yapıştırdım. Cihan'ın dediği gibi bende yani (ENG olan) Yönet-->Site Kurulumu-->Arayüzü Çevir seçeneği yok. Bunuda Türkçe olan sayfamdan yazıyorum zaten. ENG olanda Admin-->Site Building-->Blocks, Menus, Modules ve Themes seçenekleri var.
Nasıl halledebilirim acaba?

cihan, Sal, 23/02/2010 - 18:05 tarihinde.

Çekirdekte tercihe bağlı olan Locale eklentisini aktif ettiniz mi.

void_main, Sal, 23/02/2010 - 18:27 tarihinde.

çekirdekteki locale aktif duruma getirdim, tr paketini arayüz çevirden import ettim halen Türkçe olmadı :(

cihan, Sal, 23/02/2010 - 18:38 tarihinde.

Yüklenen dosyaki dizgiler, bulunmaları durumunda eski dizgilerin üzerine yazılır, aksi takdirde yeni dizgi olarak eklenir.

seçeneğinide seçerek işlemi gerçekleştir.