bir dizi yada film ile ilgili bir den fazla video'yu aynı sayfada yayınlamak istiyorum
örnek: bu videonun bütünü 8 parçadan oluşuyor, bunları alt ALTA koymak yerine aynı başlık altında tek video gözükmesini ve video'nun altında yada üstünde yine aynı başlık altında 2-3-4 ... parçalarının sayfa yenilenmeden gözükmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim
onur serkan
views ajax özelliği
Özel bir kodlama yapmadan Views'in ajax desteğinden faydalanmak mümkün olabilir. Bunun için bu kısımları açık süzgeç (exposed filter) olarak sunmak gerekecek. Sanırım sen her kısmı ayrı bir düğüm olarak ekliyorsun. Bu düğümlere bir de "kısım" adında bir cck alanı eklersen ve kısım vidyosunu siteye eklerken kaçıncı kısım olduğunu cck alanından seçersen, daha sonra bu alanı Views'de açık süzgeç olarak kullanabilirsin.
kamil
tek düğüm
tek düğüm altında bütün kısımların kodlarını aynı sayfaya yapıştırıyorum
tek bir başlık > sekiz parça video (google video , yahoo video vs..)
yapmak istediğime canlı örnek
onur serkan
sekme olarak
Magic Tabs eklentisinden yararlanarak kısımları düğüm sayfasında sekme olarak sunabilirsin belki. Tabi bu iki dakikada yapılabilecek birşey değil, kodlara bulaşmak gerekiyor. Bu sistemin çalışması için her bölüm için bir düğüm olmalı. Bölüm içerik tipinde de kısım vidyosu adında bir vidyo linki girilen multi-value özelliği etkin bir alan olmalı. Böylece bir bölüm eklerken bu alana kaç tane kısım varsa hepsinin linkini tek tek girebilirsin. Daha sonra özel tema dosyasında her kısım vidyosunu Magic Tabs'i kullanarak ayrı bir sekme olarak sunabilirsin.
kamil
istediğimi cck ve views
istediğimi cck ve views kullanarak yaptım sayılır ama yine bir problem var ör:bir dizide en fazla 9.kısım olacak cck ile 9 tane kısım oluşturdum , ama bu videoların bazıları 5.kısım veya 7.kısım olacak
yapmak istediğim eğer dizide 7 kısım var iste 8 ve 9.kısım için tabs gözükmemesini istiyorum sorumu daha iyi anlaya bilmeliniz için canlı örnek, örnekde vidyo 5 parçadan oluşuyor ama ben cck de 9.kısım hazırladağım için diğer kısımlarında tabları gözüküyor bunu nasıl engelleyebilirim ?
onur serkan
sekmeler
1. kısımlar ne alanı?
2. tabları nasıl oluşturdun?
kamil
1.kısımlar text alanı 2.CCK
1.kısımlar text alanı
2.CCK Fieldgroup Tabs modulünü kullanarak
onur serkan
bu özellik var mı?
CCK Fieldgroup Tabs eklentisinde sekme içeriği boş işe sekmeyi gösterme diye bir seçenek sunulmuyorsa yapacak birşey yok. CCK Fieldgroup Tabs yerine özel tema dosyasında Magic Tabs'tan yaralanılabilir.
kade
Aslinda bir baslik acacaktim,
Aslinda bir baslik acacaktim, cok benzer bir durum görünce ben de burada devam etmeyi uygun gördüm.
Video icin degil de, node ya da resim icin böyle bir iskelet olusturma arzusundayim. Biraz sagi solu kurcaladim ne yapabiliriz diye, aslinda Magic Tabs´dan ziyade Quick Tabs da bulunmakta.
Simdi gelelim esas mevzunun arka perdesine;
Ben Magic´i kurup etkin hale getirdikten sonra ektenti yönetiminde kendisine rastlayamadim. Ya cok yogun, uzun süreli calismamin verdigi yorgunluktan ötürü gözlerim görmüyor ya da birseyi atliyorum.
diger mevzu:
Konu ile dolayli baglantili bir sey buraya ilistireyim dedim. Ne hikmet ise, daha önceden hic denemedigim bir sey var. Acilan bir block sadece anasayfa´da nasil gösterilir? Php kodu mu girmeli?
Bu önemli calismayi yapabilmem icin mümkünse erken bir bicimde yardim rica ediyorum.
onur serkan
magic tabs
Magic tabs zaten bir yönetim arayüzü sunmuyor; eklentinin readme.txt dosyasında şöyle diyor zaten:
Yani daha önce de söylediğim gibi bu eklenti kod yazmayı gerektiriyor. Ama kodu yazarken kullanılacak fonskiyonları hazır olarak sunuyor. Readme.txt'de çeşitli kullanım örnekleri de mevcut.
Quicktabs ile ilgili bilgim yok malesef.
Blok görünürlüğü ile ilgili bölümde zaten bununla ilgili açıklama mevcut:
kade
Evet o aciklamayi ben de
Block görünürlügü: Evet o aciklamayi ben de okumustum zaten, direk kopyalayip yapistiracagini düsünmedigim icin öyle sormustum.
<front>nasil isleniyor? Nasil yazilmali da o block sadece anasayfada gözüksün?Magic o halde bayagi üzerinden ugrasimasi gereken bir modül, Quick güzel bir cözüm gibi duruyor ama sorunu bakalim cözebilecek miyim...
onur serkan
front
"Sadece listelenen sayfalarda göster." seçeneğini işaretleyip alttaki kutuya
<front>yazıyoruz. Bu kadar.