Mükerrer Rey
logox, Cuma, 19/02/2010 - 11:59 tarihinde.
Belli bir süre sonunda verilen oyu silmeden (yada değiştirmeden diyelim) aynı düğümde tekrar oy nasıl verdirilir?
- Yeni yorum ekle
- 313 kez okundu

Node vote eklentisi tam emin değilim ama bu işi yapıyordu bir sürü özellikte yanında geliyor. Ancak bu eklentinin SQL injection saldırılarına ikinci oylamaya imkan verdiğinden bir açıklık oluşturabileceği söyleniyordu. Onedenle kullanıp kullanmamak sitenizin saldırı alıp almayacağına bağlı diye düşünüyorum. Drupal kullananlar arasında sadece 250 aktif sitede kullanılıyor.
Belirli bir süreyi de o yüzden düşündüm zaten, atıyorum saatte 1 kez oy verebilsin gibi.
Benim demek istediğim flood olayı değil sql injection bir açık yardımı ile bu eklenti sayesinde adres satırına yazarak veya bazı veri tabanı işlemi yapan metin kutularına bir takım kodlarla yapılan saldırıdır. Böylece verilerinizi alıp veri tabanınızı tamamen silebilirler.
sizin saatte bir oy dediğiniz ancak flood olayını (spamı) engeller.
ben işime yarayacak olan kısıma takılmışım.. sql injection açıklarını da kapatmış olsunlar bari.. o kadar zaman geçmiş projelerinde... neyse biz benim soruya dönelim...