Skip to Content

DDO'da dns ayarları ile ilgili sorun

onur serkan, Per, 18/02/2010 - 21:49 tarihinde.

Bu akşam DDO'ya girmek istediğimde açılmadı. Bunun üzerine hizmet sağlayacımızın sitesini kontrol ettim. Şöyle bir açıklama vardı:

Son bir kaç gündür DNS problemi sebebiyle sitelere erişimde problem yaşayan müşterilerimiz bilgisayarlarının DNS ayarlarını şu şekilde değiştirirse problem yaşamadan sitelerine erişim sağlayabilirler. Problem DNS ayarları otomatik olan, opendns yada yurtdışı tabanlı DNS kullananlarda yaşanmaktadır.

DNS Ayarları: 195.175.39.39 - 195.175.39.40 detaylar için >>

Bahsedilen değişikliği yaptığımda siteye tekrar girebildim. Ancak bu durum beni rahatsız etti; sonuçta durduk yere ortaya çıkan bir sorundan dolayı siteye erişim kısıtlanmış gibiydi. Konu hakkında bilgi almak için bir mesaj yazdım. Gelen cevap şöyle:

Merhaba

Siteleriniz yayında ve sunucunun yayınında bir problem yok efendim. Türk Telekom'dan kaynaklanan sorunlardan dolayı DNS'leri otomatik yada yurtdışı ayarlı olan bilgisayarlarda bu sorun yaşanıyor. Sorun yaşayanlara tavsitemiz 444 0 375 numaralı telefondan Türk Telekom'a arıza kaydı bırakıp, onlardan destek alınmasıdır.

Bu sorun kişilerin bilgisayarlarındaki kişisel ayarlarından kaynaklanan ve Türk Telekom kaynaklı bir problemdir. Türk proxy siteleri üzerinden de sitenizin yayında olduğunu görebilirsiniz.

Yine de her ihtimale karşı datacenter'a bilgi verildi ve kendi sunucularımızda da gerekli inceleme yapılması için not aldık efendim

Şimdi bu durumda merak ettiğim nokta şu: DDO'ya opendns ya da 4.2.2.3 vb. dnsler ile hala giriş yapabilen var mı aramızda? Yoksa artık bu dnsleri kullanan hiç kimse siteye giriş yapamıyor mu? Sorunun kaynağından da emin olamadım bir türlü. Sorunu çözecekse yeni bir hizmet sağlayıcı da düşünülebilir.

etcetera9, Per, 18/02/2010 - 22:03 tarihinde.

Ben OpenDNS denedim ve girebiliyorum. Hatta bu cevabı bile yazabiliyorum :)

aslan666, Per, 18/02/2010 - 22:11 tarihinde.

ben de kesintisiz giriyorum opendns

logox, Per, 18/02/2010 - 23:51 tarihinde.

ben google dns ciyim :) ben giriyorum, siz de girin...

hunanka, Cuma, 19/02/2010 - 00:01 tarihinde.

... DDO'ya opendns ya da 4.2.2.3 vb. dnsler ile hala giriş yapabilen ...

Bu kavramlar hakkında malesef pek bir bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum. Ben hiçbirşey ile oynamıyorum. Tarayıcıda yazıyorum sayfa geliyor. :-)
Bu zamana kadar hiç sıkıntı çıkmadı. Bir dönem sık sık database e ulaşamadı sorunu vermişti o da aylar önce kısa aralıklarla olmuştu.
Onun dışında hızından memnunum...

cihan, Cuma, 19/02/2010 - 00:33 tarihinde.

TRKY-DnsAyar programı ile 30dk da bir dns değiştiriyorum her dns le giriyor. Hızıda gayet iyi.

sinner_w2, Cuma, 19/02/2010 - 00:58 tarihinde.

ben de opendns kullanıyorum dün gece giremedim ama bügün girebiliyorum

acemi, Cuma, 19/02/2010 - 19:38 tarihinde.

Tübitak DNS'lerini kullanıyorum. Siteye sabaha karşı 3-5 arası erişim sağlayamıyorum. (2 Gündür sorun devam etmekte)

cihan, Cuma, 19/02/2010 - 19:41 tarihinde.

30 Dk önce 16 dakika süre içinde yurtiçi kullanılan tüm dnsler ve google dns ile girilemedi... Sanırım sunucu kaynaklı bir durum var.