Skip to Content

yeni içerik eklendiğinde pathauto çalışmıyor

orhan, Çrş, 17/02/2010 - 03:24 tarihinde.

merhaba.
pathauto eklentisini şimdiye kadar sorunsuz kullanıyordum.
ama birden bire yeni eklenen içeriklerde otomatik olarak yol adı vermemeye başladı. içerik yayınlandıktan sonra tekrar düzenle diyip otoyol ayarlarından otomatik url yapıyorum.
sorun neden kaynaklanabilir?

orhan, Cuma, 19/02/2010 - 22:29 tarihinde.

arkadaşlar bu problem çok canımı sıktı yardımınızı rica ediyorum. pathauto eklentisini tamamiyle kaldırıp yenidn yükledim; ayarlarını iyice inceledim ama bulamadım. izinlerden kaynaklı olabileceğini düşünüp izinleri değiştirdim yine olmadı, zaten admin girişiyle girdiğim içeriklerde de otomatik olarak yol adı eklemiyor.
bir fikri olan var mı?

kayakentli, Cmt, 20/02/2010 - 02:15 tarihinde.

İnanki aklımıza hiç birşey gelmiyor. Eğer gelseydi zaten söylerdik.

Temadaki template.php de kullanılan fonksiyonlara, kodlara bak. Belki orda yanlış kullanılan bir kod sebeb olabilir. Veya devel kullandığın eklentiler varsa onlara gözat.

Pathauto'nun ayarlarına bak. Varsayılan ayalara dönebiliyorsan dön. Yoksa localhost'ta pathauto'yu sıfırdan kur. O ayarları kullandığın sitende tatbik eyle.

orhan, Pzt, 22/02/2010 - 01:45 tarihinde.

teşekkür ederim kayakentli. dediklerini yaptım ama yine olmadı.
başka temada denedim aynı sorum devam etti.
yeni bir içerik türü oluşturup onda denedim, olmadı.
pathauto ayarlarını defalarca kontrol ettim ama böyle bir şeçenek yok.
rules ile içerik eklendiğinde otomatik patauto ismi versin dedim onu da beceremedim.

onur serkan, Pzt, 22/02/2010 - 20:37 tarihinde.

Pathauto ayarlarında (admin/build/path/pathauto) Güncelleme eylemi olarak hangi seçenek seçili?

orhan, Pzt, 22/02/2010 - 21:49 tarihinde.

" Yeni isim oluştur. Eski isimlendirmeyi sil." seçili. diğerlerini de denemiştim sanırım.

onur serkan, Sal, 23/02/2010 - 00:05 tarihinde.

Peki bu durum sadece içeriklerde mi var yoksa örneğin bir sözlük terimi oluşturulduğunda da mı çalışmıyor?

orhan, Sal, 23/02/2010 - 01:22 tarihinde.

şimdi denedim sözlük terimi eklediğimde sorunsuz çalıştı, yani yol adı oluşturuldu.
ama hiçbir içerik türünde çalışmıyor. cck ile oluşturduğum 5 içerik türü var hepsinde durum aynı.
yeni bir içerik türü oluşturup onda denemiştim yine olmadı.

hunanka, Sal, 23/02/2010 - 03:48 tarihinde.

çok basit ama belki de buradadır. her içerik türü için pathautoda bir yol örneği tanımlamanız gerekli, belki atladığınız yer buradadır... Önce bu adrese uğrayın,
http://www.siteadiniz.com/admin/build/path/pathauto
"Node yol ayarları"
başlığını bulun...
"Öntanımlı yol şablonu" olan kutucuklara her ayrı içerik türü için yol adresi örneği yazın...
Ör:
icerik/[title-raw]
makale/[title-raw]
haber/[title-raw]
gibi

orhan, Sal, 23/02/2010 - 21:32 tarihinde.

şablonlar tanımlandı, orada bir sorun yok hunanka. zaten daha önce sorunsuz kullanıyordum. birdenbire böyle oldu. başka bir eklentiden kaynaklanıyordur belki diye düşünüyorum artık çaresiz ama nerdeyse diğer tüm eklentileri devredışı bıraktım yine olmadı.

kayakentli, Sal, 23/02/2010 - 23:40 tarihinde.

O zaman .htaccess dosyanızı yenileyin. Drupal paketinden gelen .htaccess dosyasını site dizininize gönderin.

orhan, Çrş, 24/02/2010 - 01:18 tarihinde.

.htaccess dosyasını yenilemeyi düşünemedim. son çare olarak sitenin sorundan önceki yedeğini yükledim, 1 haftalık içerik kaybı oldu ama sorun böyle garip bi şekilde çözülmüş oldu.

orhan, Pzr, 28/02/2010 - 03:00 tarihinde.

başka bir sitemde de aynı sorunu yaşadım ve bu defa neden kaynaklandığını farkettim.

tetikler+eylemleri kullanarak içerik eklendikten sonra bir eylem tanımlamışsanız, pathauto çalışmıyor.

kayakentli, Pzr, 28/02/2010 - 03:40 tarihinde.

Eylemler ve pathauto bir çok sitede ikisi beraber kullanılan eklentiler. Bu konuda sorun çıkarması pek aklıma yatmadı. Bu durumda eklediğiniz eylemde problem olma ihtimali aklıma geliyor. rules ve pathauto ile daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım.

orhan, Pzr, 28/02/2010 - 11:17 tarihinde.

"yeni bir ileti gönderildiğinde", 1- kullanıcıya bir mesaj göster 2- url'ye yönlendir şeklinde iki eylem seçerek tetik oluşturduktan içerik gönderildiğinde siteadi.com/node/13214 şeklinde uzantı oluşturuyor. tetikleri kaldırıyorum, o zaman pathauto sorunsuz çalışıyor. ben de daha önce sorunsuz kullandım diye hatırlıyorum şu an durum böyle.