Kaldırılan image field eklentisi sonrası gösterilmeyen fotoları kurtama
Merhaba,
D5'ten D6'ya geçeli bayağı oluyor. Fakat özensiz bir kullanıcı olduğumdan CCK sürümünü zamanında usulünce yükseltmemenin bedelini ödemek bugüne kısmetmiş.
Yeni bir içerik türü yaratmaya uğraştığım bugün, eklediğim yeni alanlar listenin her seferinde en altında çıkınca ben de oturup her şeyi baştan yapmaya karar verdim: CCK ve bağlantılı tüm eklentileri (file field, image field, emfield vd) önce etkinsizleştirip ardından kaldırdım. Ve sildim. Sonra da hepsini son sürümleriyle baştan yükleyip kurdum.
İşin güzel tarafı, böylece başta yaşadığım alan konumlandırma sorununu gidermiş oldum.
Kötü tarafıysa önceden eklediğim yazılardaki imagefield ile eklediğim tüm fotolar ile emfiled ile eklediğim videolar ve thumbnailleri görünmez oldular.
Normal koşullarda kastırıp hepsini tek tek eklemeyi düşünürdüm lakin 1500 civarında yazı birikmiş arşivde. Canım o kadar sıkıldı ki ne yapabilirim diye dahi düşünmedim.
Ne dersiniz, fotoları yeniden ilgili içerik dahilinde gösterme şansımız var mı? Yoksa "bu da bana ders olsun" deyip yeni bir başlangıç mı yapayım?
- Yeni yorum ekle
- 290 kez okundu

Listeden kasıt nedir?
Fakat bu durumda "..önce etkinsizleştirip ardından kaldırdım.." işlemlerini yaptığınız için veritabanından dosyalar silinmiş demektir. Yani kurtarılamaz. Üstüne bir bardak su için. Zor bir durum. Allah düşmanımın başına vermesin. :)
Listeden kasıt, hani içerik türünü düzenlerken "manage fields" bölümünde alanların listelendiği yer var ya, orası. yeni alanları orada nereye sürüklersem sürükleyeyim her seferinde listenin en altında çıkıyordu. Bunu düzeltmeye çalıştım ama, işler bu hale geldi.