Bir siteyapmak istiyrm
etcetera9, Cuma, 12/02/2010 - 01:42 tarihinde.
Selam, ben bir site yapmak istiyrm. Sizce ne kullanmam gerekir? Hazır bi tema kullanmak istiyorum hiç CSS PHP falan öğrenmek istemiyorum. Ama çok farklı görünsün istiyorum. 3 günde yapmak istiyorum, çok zengin olmak istiyorum. Fazla emek harcamayım kısa zamanda en iyisini yapayım ne önerirsiniz? Joomlayıda denedim, Wordpresside ismini telaffuz edemediğim için istemedim, Windows denedim o da beni çok uzağa götürmedi, anca soliter oynayabildim. Feysbuk benzeri bi sitemi yapayım acaba yoksa Mayspeysin çakmasımı olsa? Bi de mi'leri de'leri ayrı yazmak istiyorum ama sonra boşver nolacak diyorum, ne yapmalıyım mı acaba? Urfada bunun için bi eklenti vardıda benmi kullanmıyordum?
- Yeni yorum ekle
- 454 kez okundu

"de"leri de ayrı yazarsak.. :)
edit: kibir ve istihza içeren bu başlığa yazdığım cevap tarafımdan silinmiştir.
bir çok site yaptım her defasında siteye devam edemedim. amacım para kazanmak da değil. düzgün işe yarar içerikleri bir araya getirmekti.
en son geyikyap.tk sitesini açtım. elimden geldikçe içerik eklemeye çalışıyorum. bu site deki amacım yeni drupal e geçmem ve drupali öğrenmek içindi. sayenizde bir çok şey öğrendim. şu an sitem kendi içeriklerimin toplamı haline geldi. internette bulduğum güzel şeyleri eklemeye çalışıyorum.
Ben şunu çok iyi biliyorum sitenin gelişimi için bir kişinin yetmediğidir. Çok fazla üyenin de bir anlamı yok. Önemli olan bir grubun siteye sürekli içerik eklemeleri ve güncel tutmaları.
Eleştirimi şaka yollu değil de direk yapayım, yanlış anlaşılmalar azalsın (yine bir miktar olur da...)
Ben, genelde ülkemizde neredeyse her işin yapılma şekli olan; kolaya kaçma, kısa yoldan çok para kazanma yaklaşımını eleştiriyorum. Bir de soru sorarken Türkçeyi katletmeyi...
"Bilmeyen de soru sormasın, öğrenmeye çalışmasın" deseydim birçok soruya cevap vermeye çalışmazdım. Ben de bilmediğim, araştırıp da bulamadığım, uğraşıp da beceremediğim şeyleri soruyorum. Yabancı forumlarda da çok sorumla dalga geçilmiştir :) Öğrenmek için bunlara katlanıyorum...
Ha şuna da kibir derseniz deyin: Kimse okulunu okumadan ve/veya yıllar boyu uğraşmadan, evinin arka bahçesinde on günde sıfırdan araba üretemiyor. Ya da 2000 Liraya BMW 320 alınmıyor... Web siteleri için neden böyle bir algı var? Bunun tersini düşünmek emeğe ve bilgiye saygısızlık olmaz mı?
Türkiye'nin gelişen durumunda insanları eğitim ile hayat standartlarının değişebileceğine ve para kazanabileceklerine inandırmak o kadar zor ki! Öyle bir ülke haline geldik ki... Şehre göçüp gecekondu yaparak orda burda günlük iş yapan insanlar üniversitede profesör olmuş adamların hayatlarında bir arada görmediği parayı, devletten gasp ederek aldığı gecekondu arsasını 25 sene elinde tutmakla kazanıyor. Veriyor gecekonduyu müteahite alıyor dört tane daire ortalama 150.000 tl.den oldu mu 25 sene sonra 600.000 tl lik variyeti... Şimdi bu ülkede gel de insanlara çalışmak, erdem, ahlak, dürüstlük, edep, haya kelimelerinin anlamlarından bahset! Gel de hırsızlığın en büyük suç ve tüm suçların özü olduğunu anlat... Adam meşruiyetini hırsızlığa borçlu çünkü... Ha biraz daha uyanık olanları da üç beş gecekondu yapıp biraz ticarette at oynatıp arkasından yüzbinlerle ölçülen servet sahibi olup yanında üniversite mezunlarını asgari ücretle çalıştırmaya başlıyor. Arkasından da gel de cehaletin kazanmayacağını, kısa yoldan köşe dönmenin edep ve ahlak kurallarına aykırı olması halinde erdemsizlik olduğundan bahset... Bahsedemezsin... Aynı adamlar oy verirken de "Hırsız ama çalışıyor..." gerekçesi ile oy veriyor... Elbette ki bu sayede artık ülkemizde çalmak suç değildir...
Emek mi? Bilgi mi? Saygı mı? Bu toplum da mı?
Vay kardeş ne yaptın sen ya, köşe yazısı gibi olmuş... Yazılarının devamını bekliyorum...
"istanbul'un taşı toprağı altın"
yawww hakkaten köşe yazısı gibi olmuş süpersin :D:D:..ilk yazıyı okuyunca kırıldım :D..sen benden manyaksın dostum :D