Skip to Content

Taxonomy Menu sorunum

mechulsun, Sal, 09/02/2010 - 17:35 tarihinde.

Arkadaşlar,

Ben drupele yeni başladım, Alışmak için rastgele ayarları karıştırıyorum. Taksonomi ile kategori oluşturdum. Sözlük ekle diyerek onlara içerik ekleme çalışıyorum. ( Kategori böyle oluşturuyuolar değil mi ?) Bunu ana sayafada kategori halinde göstermek için Taxonomy Menu eklentisini indirim, eklentiyi kaydettim. Daah ne yapacağımı bilmiyorum. Ana sayfada birşey filan çıkmadı? Bana yardımcı olursanız memnun kalırım.

cihan, Sal, 09/02/2010 - 19:07 tarihinde.

Taksonomy ile bir sözlük ekledikten sonra içersine terim eklemelisiniz.

örneğin :

Kitap çeşitleri diye bir sözlüğümüz varsa alt terimleri :

çocuk kitapları
romanlar
....
şeklinde olabilir. Bunuda t. menü eklentisi otomatik olarak ayarlandıgın da menü yapacaktır

mechulsun, Sal, 09/02/2010 - 19:27 tarihinde.

tamam bende öyle yapmışım, eklentilerden işaretleyip kaydet dedim, otomatik nasıl kullandıracağım?

cihan, Sal, 09/02/2010 - 19:57 tarihinde.

Eklentilerden aktif ettikten sonra taxonomyden sözlük ekleyip o sözlük içine terim ekleyeceksiniz. sonra o terimlere ait içerik.

mechulsun, Sal, 09/02/2010 - 22:17 tarihinde.

sözlüğü kategori haline getirdim. Ana sayfada Çıktı ama Kategoriye tıklayınca onun altındaki başlıklar çıkmasını istiyorum nasıl yapabilirim? Kategorime (sözlüğe ) tıklayınca Henüz bu kategoride gönderi yok diye ileti çıkıyor. Oysa 2 tane deneme yazısı eklemiştim.

cihan, Sal, 09/02/2010 - 22:21 tarihinde.

önce terimleri oluşturdu iseniz ve daha sonra yazı eklerken bu terimleri seçti iseniz tıkladığınızda yazılazınız çıkacaktır. drupale daha çok yeni bakmış gibisiniz. biraz kurcalamanız lazım.