Skip to Content

Blok yer değişimi

Ziyaretçi, Pzr, 07/02/2010 - 11:30 tarihinde.

Merhabalar.

Bir blok´ta menu hazırladım, site ilk açıldığında bunu anasayfa´da göstermek istiyorum. Ama o menü ilgili içerikte sol blokta yer almasını nasıl sağlarım. Bir örnek : Joomla´da kopyalama yaparak birisini anasayfada yayınlarken, içerik modülünü istediğimiz modül sayfasında kolayca yayınlıyorduk.

Teşekkürler

cihan, Pzr, 07/02/2010 - 13:15 tarihinde.

Bir resim ekleyerek daha ayrıntılı açıklayabilir misiniz.

Ziyaretçi (?), Cuma, 19/02/2010 - 09:09 tarihinde.

Şöyle anlatayım, DDO anasayfada üst kısımda yer alan Yeni "forum konuları" bloğunu forum linkine tıklandığı zaman anasayfadaki "Kitap Gezintisi" bölümüne nasıl alırım. Yani blokları yer değiştirmek yapmak istediğim. Diğer sorum hazırladığım bir bloğu nasıl kopyalayabilirim, klonlayabilirim.

Teşekkürler

cihan, Cuma, 19/02/2010 - 13:13 tarihinde.

Yönet->Site kurulumu -> blok lar penceresinde temanızın izin verdiği blok yerleşimleri yer alır. Oradan istediğiniz bloğu istediğiniz yere sürüklyerek işlem yapabilirsiniz.

bloklara fazla özellik vermek ve clonelamak için Buradaki modülü kullanabilirsin.

Drupali joomla ile karşılaştırmayın, joomlada herşey hazır olur ancak drupal bir alt yapı motoru sunar istediğiniz gibi şekillendirirsiniz. O nedenle herşey hazır olarak bulunacak diye düşünmeyin.

hunanka, Cuma, 19/02/2010 - 14:45 tarihinde.

Anladığım kadarıyla bir bloğu değişik sayfalarda başka yerlerde göstermek istiyorsunuz. Ancak bildiğim kadarıyla bunu yapamazsınız. Aynı içerik ile başka bir blok daha yaratıp bunu diğer istediğiniz yerde göstermeyi deneyebilirsiniz.
Bir bloğu dilediğiniz sayfalarda gösterebilme imkanınız var. Ancak her gösterildiği sayfada aynı yerde çıkar.

kayakentli, Cuma, 19/02/2010 - 20:03 tarihinde.

Blok için ayrı bir bölge oluşturup, page.tpl.php'de bölgeleri <?php print $bolge ?> ile farklı sayfalarda farklı yerlerde gösterebilirsiniz.

Örnek kod:

<?php if($node->type == 'story'): ?>
<div id="bolge">
<?php print $bolge ?>
</div>
<?php endif; ?>

şeklinde if ile önermeler yapılabilir. Yani yapılamaz diye bir şey yok.

Ve Cihan arkadaşımızın verdiği multiblock eklentisi bu durum için en etkili yöntemdir.

Yukarıdaki örnek kodu Hunanka arkadaşımızın yapılamaz demesi üzerine verdim.

hunanka, Cmt, 20/02/2010 - 23:21 tarihinde.

Teşekkür ederim, Kayakentli zaten bilmediğimi söylemiştim. Sayende bir şey daha öğrendim.

dooper, Pzr, 21/02/2010 - 02:13 tarihinde.

Buradaki $bolge isimli değişkenin görevi nedir ?

kayakentli, Pzr, 21/02/2010 - 02:27 tarihinde.

Yalnız ben verdiğim kodla kullanılacak yöntemi tavsiye etmiyorum. Multiblock eklentisini tavsiye ederim. Ama yine de $bolge:

temaismi.info dosyasında eklediğimiz:

regions[bolge] = Bölge

regionun page.tpl.php'de bölge olarak konulmasıdır. Tema önbelleğini yenilediğiniz zaman bu Bölge'yi bloklar sayfasında görebilmeniz ve istediğiniz bloğu bu bölgede yayınlayabilmeniz mümkün.