Drupal'le Resim paylaşım Sitesi Yapabilirmiyim?
mechulsun, Cmt, 06/02/2010 - 21:33 tarihinde.
Merhaba arkadaşlar
Drupal hakkında henüz bilgim sıfır, ben resim paylaşım sitesi yapmak istiyorum.
Örneğin;
Belirli kategori altında resim paylaşılabilecek, yorum yazılabilip, üye olunabilecek.
Böyle birşey yapabilirmiyim? Nasıl yapabilirim, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
- Yeni yorum ekle
- 313 kez okundu

Yapabilirsiniz. Drupal'i öğrenmeye başlayın ne kadar kolay olduğunu siz de göreceksiniz.
Nasıl yaparım diye sormak için önce bir yere gelmelisiniz bunun içinde biraz siteyi kurcayayın ve de google da arama yapın. takıldığınız yerleri buraya sorun. Mesela resim nasıl eklettiririm gibi.
teşekkür ediyorum arkadaşlar, şimdi kurmaya başladım...
Yapılabilir... Zor değil o kadar...
Resim paylaşabilmek için hangi eklentiyi kurmalıyım
Resim paylaşabilmekten kastınız, kullanıcıların resim upload etmesi ise normal bir CCK alanı ile halledilir.
cck alanı derken birşey anlamadım.
Demek istediğim.
*** diye bir site açtım. Belrli kategori altında resimler olacak. İsteyen o resimlere yorum yapabilecek ama üye olması gerekir. İsteyende o katogori altına resimde ekleyebilecek...
Direkt projeye geçmeden önce dersler bölümünü hatmetmelisiniz, ama sorunuzun cevabı şu şekilde; taksonomi ile çeşitli sözlükler (sözlüğü kategori olarak da düşünebilirsiniz) oluşturur ve cck ile bu sözlüklere resim eklersiniz veya kullanıcılara eklettirirsiniz. Yorum yapabilme ise zaten varsayılan olarak gelir, izinler sayfasından kayıt olmayan kullanıcıların yorum yapabilmesine izin vermezsiniz. Resim boyutlandırma, galeri vs. gibi özellikleri ise çeşitli eklentilerle sağlarsınız.
Ama tabii siz yine de önce dersleri bir gözden geçirin :D