Search404 modülü ve TR Dil dosyası
Sitenizde içerik bulunamadığında (kırık linklerde) ziyaretçilerin karşısına çıkan klasik sayfa bulunamadı hatalarını arama sayfaları yapmak için kullanabileceğimiz bir eklenti var. Search 404 eklentisi bu işlemi gerçekleştirerek kullanıcıların sitenizden ayrılmasını engellemeyi hedefliyor. Ayrıca Sağ ve sol bloklara 404 hata sayfalarında görüntülemenize imkan sağlıyor.
Bu modülü diğer modüllerinizi hangi dizin altında kullanıyorsanız ftp ile klasörü o dizine aktarınız Daha sonra eklentiler sayfasından aktif ediniz.
Yazının altındaki Search 404 dil dosyasını (tr.po) bilgisayarınıza indiriniz. Sıkıştırılmuş dosyayı açınız. Site kurulumu->arayüzü çevir ->içeri aktar yolunu takip ederek dil dosyasını yükleyeceğimiz pencereye ulaşın. Dosya yükleme bölümüne tıklayarak indirmiş olduğunuz tr.po dosyasını seçiniz. Şuraya aktar bölümünde Türkçe seçili olduğundan emin olun. Alttaki seçeneklerden Yüklenen dosyaki dizgiler, bulunmaları durumunda eski dizgilerin üzerine yazılır, aksi takdirde yeni dizgi olarak eklenir seçeneğini seçerek içeri aktar butonuna tıklayınız.
Search 404 modülünün ayarlarına site ayarları->Search404 ayarları yolu ile ulaşabilirsiniz.
Eklenti ayarlarınıda yaptıktan sonra sitenizin adresinin devamına alakasız kelimeler yazarak eklentimizi deneyebiliriz.
Anlatımda kullanılan dosya ve eklentiler:
* Drupal Search 404 Eklentisi (Modülü)
* Drupal Search 404 dil dosyası (tr.po)
Not: Dil dosyasının linki ölü olursa güncel linkine buradan ulaşabilirsiniz.
- Yeni yorum ekle
- 322 kez okundu

bu içeriği eklenti olarak eklersen daha iyi olur.
Haklısın gözümden kaçmış sitede öle eklendiği, siteyi pek incelemedim daha yeni üye sayılırım.
merhaba çok saol bu aralar bende bu 404 sayfaları için birşey varmıdır diye merak ediyordum bu iyi oldu deneyeceğim
Elimden geldiğince kullandığım eklentileri ve çevirilerini paylaşırım. Çeviriler var ancak sadece işime yarayan kısımlarını çevirmiştim. Tam çevirilerini yapıp paylaşıyorum. Bir kaç saati aldığından biraz yavaş oluyor. Herkes elindeki çevirileri paylaşırsa daha güzel olur aslında. Güle güle kullanın.
Bir sitemde kullandım iyi çalışıyor, bu eklenti .htaccses kısmından mı müdahale ediyor ?
Zaten drupal kendi üzerinden denetler sayfaları o nedenledirki serverın üzerinde bulunan 404 ve benzeri hataları almak yerine kendi siteniz üzerinden sayfa hatalarını görüyorsunuz. Uygulamada zannedersem ki veri tabanında drupal motorunun bu sayfaları göstermek için kullanılan tablo bilgilerini değiştiriyordur.
Emin olmak için proje sayfasındaki developer yönergelerini okuyabilirsiniz.
ek bilgi için teşekkür ederim
Arkadaşlar böyle her şey için bir eklenti kullanılması taraftarı değilim, özellikle eklenti sayısı fazla olan sitelerde. Bir tane page içerik türüyle 404 düğümü oluşturun. Adresini takma ad ile değiştirebilirsiniz. Ve düğümün adresini Site ayarları > Hata Raporlama (admin/settings/error-reporting) sayfasında:
kısmına girin. Neden böyle bir eklenti çıkarmışlar anlamış değilim.
Ben sayfa bulunamadı die bir sayfa oluşturmak yerine bir arama sayfası oluşturmak istedim gelen kelimeyi sitede arasın sonuç bulursa o sayfayı açsın, bunu kendim kodlarla yapacaktım baktım hazırı var:)
Sadece bir sayfa bulunamadı sayfası oluşturmak için senin söylediğin yöntem kullanılmalı.
Hmm. O zaman elbette eklenti kullanılabilir. Ben tam okumamışım içeriği. Ama benimki de bir bilgi olmuş oldu.
bilgiden zarar gelmez :))) Önceden dediğim gibi basit şeyler gözden kaçıyor.