imagecache çalışmıyor.
imagecache eklentisi yurtiçi hostingimde tam olarak çalışmıyor. eklenti aktif ve bir present ayarlanmış durumda. anlaşılması için aşağıda resimle de anlatmaya çalıştım. konuyla iligli drupal.org da aynı sorunu yaşayan bir kaç kişi için bazı öneriler çözümler sunulmuş. ancak tam olarak ne yapmam gerektiğini anlayabilmiş değilim. ingilizcesi de iyi olan bir arkadaşımız yardımcı olmak isterse sevinirim.

- Yeni yorum ekle
- 78 kez okundu

Yeni bir başlık açmak yerine var olan buradaki başlığınızı düzenleye tıklayarak güncellese idiniz boş yere forumda başlık çöplüğüne dönmez bence. Kullanıcılar olarak dikkat etsek iyi olur. Hemde böylece konu dağılmamış olur.
orada bu probleme diğer problem nedeniyle kısmen değinmiştim. konu başlıkları da farklı zaten. ancak sorun olacağını düşünmemiştim. hatta daha iyi olur diye yeni konu açmak istedim.
Ben site yöneticisi değilim ama konuların toplu bir yerde tartışılması taraftarıyım. fikirlere saygı duymak lazım tabi.
image cache içinde bulunan ImageAPI ve ImageAPGD2 bölümlerini etkinleştirdiniz mi?
Şunları deneyin;
Image API GD2 yi etkinleştirin ve tekrar deneyin.
Olmuyorsa;
1. files dizininin içine girin (sites/default/files) ve .htaccess dosyasının adını değiştirin.
2. Sitenizin dosya yönetimine girin. (yourdomain.com/admin/settings/file-system)
Bunu yaptığınızda drupal motoru files dizinine otomatik bir htaccess dosyası yaratacaktır.
3. .htaccess dosyasının 'files' dizininde olduğundan ftpnizle bakarak emin olun.
Dosyayı bilgisayarınıza indirip notepad ile açtığınızda aşağıdaki kod gibi olmalıdır.
Options None
Options +FollowSymLinks
4. Şimdi imagecache modülünü tekrar deneyin.
Bu işlemler işe yaramazda daha karmaşık olanlarına gireriz.
Orijinal bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Image API GD2 aktif durumdalar. files dizinindeki .htaccess dosyasının adını değiştiremedim. permision denied hatası verdi. ancak verdiğiniz bu kod bu dosyada aynen yer alıyormuş. sanırım sorun başka bir yerde. bahsettiğiniz karmaşık işlemleri denememiz gerekir sanıyorum.
bu kodun dışında kodlar var mı ona bakın, varsa o kodları silmeyi dener misiniz. kodları yedekleyin önce.
Birde silmeye izin vermedi ise izinlerine bakarak yöneticide yazma ve çalıştırma izinleri varmı bakarmısınız yok ise yetki verin.
SetHandler Drupal_Security_Do_Not_Remove_See_SA_2006_006
Options None
Options +FollowSymLinks
bu kod haricinde başka bir kod yok. .htaccess dosyası ftpde silmeye çalışınca permision denied hatası veriyor. yönetim izinler sayfasında yöneticinin izinlerini nasıl değiştireceğimi bilmiyorum. yönetici izinlerinin ayarlandığını da bilmiyordum. benim yönetim panelimde izinler sayfasında sadece misafir kullanıcılar ve kayıtlı kullanıcılar olarak iki ayrı sutunda izin seçenekleri çıkıyor.
Drupal izinleri ile ftp izinleri farklıdır. Örnek olarak Filezilla programı ile ftp bağlantısı kurduğunuzda dosyanın üzerine sağ tıkladığınızda izinler menüsüne tıklayarak dosya izinleri ayarlanır. Buranın konusu değil gerçi bu.
İmachecache modüldosyaları içinde 'imagecache.module' dosyasındaki muhtemelen 310. satırda bulunan aşağıdaki kod bölümünü bulup:
function imagecache_create_url($presetname, $filepath, $bypass_browser_cache = FALSE) {
$path = _imagecache_strip_file_directory($filepath);
$args = array('absolute' => TRUE, 'query' => $bypass_browser_cache ? time() : $bypass_browser_cache);
switch (variable_get('file_downloads', FILE_DOWNLOADS_PUBLIC)) {
case FILE_DOWNLOADS_PUBLIC:
return url($GLOBALS['base_url'] . '/' . file_directory_path() .'/imagecache/'. $presetname .'/'. $path, $args);
case FILE_DOWNLOADS_PRIVATE:
return url('system/files/imagecache/'. $presetname .'/'. $path, $args);
}
}
?>
Aşağıdaki kod ile değiştirin:
function imagecache_create_url($presetname, $filepath, $bypass_browser_cache = NULL) {
if (module_exists('transliteration')) {
$path = transliteration_get($path);
}
$query = $bypass_browser_cache ? time() : $bypass_browser_cache;
if (file_exists($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "/" . file_directory_path() .'/imagecache/'. $presetname .'/'. $path)) {
return url($GLOBALS['base_url'] . '/' . file_directory_path() .'/imagecache/'. $presetname .'/'. $path, $query, NULL, TRUE);
} else {
return url('system/files/imagecache/'. $presetname .'/'. $path, $query, NULL, TRUE);
}
return url('system/files/imagecache/'. $presetname .'/'. $path, $query, NULL, TRUE);
}
}
?>
{} işaretlemelerine dikkat edin biri açık biri kapalı olmasın.
Bu da sizin vermiş olduğunuz sayfadan alıntıdır. Umarım işinize yarayacaktır.
bahsettiğiniz dosyada bu kod bende 310. satırda değil 312. satırda başlıyor 325. satırda bitiyor. ve php olarak başlamıyor. şu şekilde göstereyim size.
*/
function imagecache_create_url($presetname, $filepath, $bypass_browser_cache = FALSE) {
if (module_exists('transliteration')) {
$path = transliteration_get($path);
}
$args = array('absolute' => TRUE, 'query' => empty($bypass_browser_cache) ? NULL : time());
return url($GLOBALS['base_url'] . '/' . file_directory_path() .'/imagecache/'. $presetname .'/'. $path, $args);
return url('system/files/imagecache/'. $presetname .'/'. $path, $args);
}
}
/**
* Return a file system location that points to the location of a derivative
* of the original image at @p $path, transformed with the given @p $preset.
* Keep in mind that the image might not yet exist and won't be created.
*/
sizin verdiğiniz kodun başlangıcındaki
Fatal error: Unsupported operand types in /home/hilselc/public_html/includes/common.inc on line 1416
Page execution time was 240.58 ms.
Memory usage:
Memory used at: devel_init()=1.29 MB, devel_shutdown()=11.24 MB.
(not: devel modülü aktifti)
Ben drupal orgdeki yönergeleri izledim, beni aştı bu durum.
Başka bir arkadaşımız yorumlara göre size yol göstermeye devam etmeli. Kusura bakmayın. Sunucunuzun ayrılmış belleğide belki yetmiyor olabilir.
evet sunucudan kaynaklanıdığını düşüyorum. çünkü başka bir hosting hesabıma taşıdığımda orada rahatlıkla çalışıyordu. ben şimdi kesinlikle firmayı değiştirmeyi düşünüyorum. yalnız http://drupal.org/hosting sayfasında hostgator da drupal ile uyumlu hosting listesinde yer almasına rağmen ben pek de uyumlu olmadığnı gördüm. kesinlikle bu tür sorunlar çıkarmayacak yurtdışı reseller hizmeti veren bir hosting firmasını nasıl bulabilrim. her birni de tek tek deneyemem de çok külfetli bir iş. sizn bildiğiniz varsa bir öneride bulunabilrmisiniz.
Açıkcası ben yurt dışı kullanmıyorum bilemeyeceğim ama arkadaşlarım dreamhost kullanıyor. Drupal ile tam uyumu konusunda kendim garanti veremem denemek lazım. Uyumlu dediler ama ne gibi sorun çıkabilir denemeden bilinmez.
Bende localhostta aynı sorunu yaşıyorum.
Neden yurtdışı? Bir ay kadar öncesine kadar yurtdışı sunucu kullanıyordum ama sunucu ne kadar hızlı da olsa yurtiçi sunucu kadar hızlı olmuyor. 1 ay önce Turhost'a geçtim uzun araştırmalar sonucu. Gerçekten çok hızlı, localhostta gibi çalışıyorum :) Hiç bir uyumsuzluk da yaşamadım. Yalnız cPanel değil de Plesk kullanıyorlar. cPaneli tercih ederdim.. Bayi paketi aldım, 10 domaine kadar host edebiliyorum...
Benim ismimi promosyon kodu olarak yazarsanız %10 indirim de yapacaklarmış :) yani "sinanerdem". Tanıdık falan değil kesinlikle, üye olan herkesin böyle bir hakkı oluyormuş.
yurtiçi düşünmeyişimin nedeni fiyat, sunucu ve hizmet kalitesi başka birşey değil. çok iyi firamalarımız da var ama onlarda çok pahalı olunca yurtdışı büyük firmalar geliyor hemen aklıma.
mesela bu sorun yurtdışı hosting hesabımda olmuyordu.
derdiniz BW ise yurt dışı düşünülmeli aksi halde yurt içi yeterli gelir.
kullandığınız paketin ücreti ne kadar ?
Benim kullandığım Bayi 10 paketi.. Ücreti de yıllık yaklaşık 180 TL civarında... Hostmonster, Bluehost gibi şirketlerle aynı. Ama Bluehostta bir site host etmeyi deneyin :)
bluehost daki sorun ne? yavaş olmasımı özellikleri adamı bağlıyor:)
Demosuna baktım demosu bile yüklenirken ölüm.
bugün farkettiğim birşeyi sizlerle paylaşamk istiyorum. bu imagecache çalışmıyor sorunlu demiştim ya. evet sorun hala devam ediyor ama ufak bir ayrıntı yakaladım. present ile işlem gören resimler sayfayı tekrar yenilediğimde görünüyorlar. yani imagecache aslında çalışıyormuş fakat nedense sayfa ilk yüklendiğinde resimleri göstermiyor.
Sayfayı yenilememde farketmiyor. Sorun versiyon sorunu diyebilir miyiz?
imagecache nin aynı sürümü başka bir hostta sorun çıkarmıyor. sorunu nasıl çözebilriz? yeni bi fikri olan varmı bu ayrıntılya ilgili?
localhostta dahi aynı sorunu yaşıyorum.
Bu sorunun aynısını bende yaşıyorum. İmagecache ile boyutlandırıyorum fakat resmi alamıyorum. Yapmak istediğim tam olarak şu.
Anasayfada resim 90X90 gözükecek makaleye tıklandığında resmin boyutu 200X150 olmasını istiyorum.
Bu dediğimi tam olarak nasıl yapabilirim?
imagechache dediğiniz boyutlarda iki adet profil oluşturun, daha sonra ilgili içerik türünün dipslay ayarlarına girin teaser görünüm için küçük olanı ve node görünüm de büyük olanını seçin.