Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted
merhabalar. hem yurtiçi hem de yurtdışı hosting hesaplarım var. yurtiçi hostingdeki sitemde imagecache eklentisi nedense tam çalış mıyor. add present ile resimin görünmesini istediğim boyutu girersem resimin önizlemesi çıkmıyor. bu siteyi olduğu gibi yurtdışı hosting hesabıma taşıdım. imagecache eklentisi sorunsuz çalıştı. 5 10 dakika boyunca taksonomide yeni kategorileri ekledim. sonra yeni bir wiews oluşturdum. son olarak bloklar sayfasına girdim biranda şu hata geldi ve site bir daha açılmadı.
Maximum execution time of 30 seconds exceeded in....
hostum hostgatorda olduğu için durumu bildirdim ve bana scripti optimize etmemi editlememi veya vps ye geçmemi söylediler.
baktım olacak gibi değil yurtiçine tekrar taşıdım. biraz önce de benzer hatayı almaya başladım. devel modülünü yüklerken. sayfalar dolusu içinde watcdog kelimesinin de geçtiği hatalar geldi. şimdi sadece şu hata çıkıyor.
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted
Bu sorunlar neden kaynaklanır? ne yapmam lazım. stabil bi şekilde nasıl çalışır bu drupal. acil yardıma ihtiyacım var.
- Yeni yorum ekle
- 863 kez okundu

Bana mysql ayarlarında fazlasıyla kısıtlamaya gitmişler gibi geldi.Mysql yükleme süreleri ve boyutlarını düşük tutan sunucu firmaları var bunlardan biri de hostgator.Drupal sql yönünden biraz zorladığı için sunucu sahipleri ile önceden konuşun ve aşağıdaki my.cnf ayarlarını sorun
memory_limit = 128M
max_execution_time = 60
mysqli.reconnect = On
key_buffer = 384M
max_allowed_packet = 64M
table_cache = 4096
sort_buffer_size = 2M
read_buffer_size = 2M
read_rnd_buffer_size = 64M
myisam_sort_buffer_size = 64M
thread_cache_size = 8
query_cache_size = 32M
Yada bu kodları yazdığınız my.cnf dosyasını drupal dizinine ekleyin.
hocam bu yazdıklarınızı bir dosya olarak kaydedip ftp ye atabilirmiyim? eğer evet bu şekilde sorunumu çözerse dosya adını tam olarak ne yapmam gerekir ve tam olarak nereye atmam gerekir.?
Yazılanları arkadaşın dediği gibi my.cnf dosya adı ve uzantısı ile kaydedip, drupali yüklediğin dizine atacaksın. Eğer www ise ana dizin buraya kurdu isen dosyayıda buraya atacaksın. Denedikten sonra çözüp çözmediğini görebilirsin. Sunucu izin verdi ise zaten sayfan açılacaktır.
Evet ftpden atabilirsin sonucu bize de söylersen seviniriz.Çünkü bende de aynı sorun vardı düzeldi.hostgatorda düzelirse bizde geçeriz çünkü drupal biraz fazla sql ile çalışıyor.
aslında işin ilginç yanı. daha birşey yapmadan kendiliğinden düzelmiş olması. şuan yurtiçi hosting hesabımdayım. sizce yine de bu dediğiniz dosyayı şimdi dizine atmalımıyım? yardımlarınız için de çok teşekkür ederim.
Atmanda herhangi bir zarar yok sana kalmış bir durum.
Bende de içerik eklediğimde yüzlerce sql hatası alıyordum.Bunları yaptım değişmemişti ama sonradan sunucuda güncelleme yapıldı sanırım öyle olunca düzeldi olarak tahmin ediyorum.
paylaşımlı bir hesapdır seninkisi, tabi diğer sitelerin sorgusu da durunca, yani serveri boşta yakalamışsındır...
evet sanırım öyle olmuştur. Peki sizler hangi hosting firmasını önerirsiniz. drupalle ilgili hiç bir sorun yaşamayacağım tamamen drupalle uygun bir host firması lazım. hem yurtiçi hem yurtdışı olarak iki ayrı firma önerirebilrmisiniz.
Nasıl bişi aradığını söylersen? Sadece hosting mi alacaksın yoksa tamamıyla sunucuyumu, fiyat aralığı ne sunucudan beklentilerin ne olacak gibi (Aylık BW).
Bu bilgileri verirsen daha iyi yardımcı olunabilir. Ben natro ya kurdum en son paylaşımlı hosting hem ucuz hem hızlı hemde aşırı derecede kaliteli. Ancak çok büyük projeler için iyi olacağını sanmam.
bana reseller lazım. ortalama 20 30 tane web sitesi var. öyle çok alan trafik harcayan siteler de değil. fiyat aralığı olarak da ayda 20-25 tl düşünüyorum. yurtdışı daha uygun oluyor aslında. hostgator haricinde drupalin stabil çalışabileceği bir hosting firması varsa başta yurtdışını değerlendirmek isterim.
http://drupal.org/node/66105
sorunum kaldığı yerden devam ediyor. tekrar hata aldıktan sonra my.cnf dosyasını oluşutrdum drupal dizinine ekledim düzelmedi. ne denediysem düzelmedi. bazı yerlerde söyle bir yazı gördüm. settings.php yada PHP.ini dosyasında bu sorun için bir ayar yapıldığında apacheyi yeniden başlatmak gerektiği söyleniyor. bu durumda apacheyi nasıl yeniden başlatabilrim.
Bahsettiğiniz ayarlara vps sunucunuz yok ise sizin ulaşmanız mümkün değildir sunucunuzun yöneticisi bunları gerçekleştirebilir.
Yinede istediğiniz satırları yazıp bir php.ini dosyası oluşturarak sunucunuza atın belki drupali kandırabilirsini< ben iki üç sefer max_execution_time = 120 kodu için kandırmıştım. Pek sağlıklı değil tabi.
sorunu yaşadığım firmya şimdi mail attım. apacheyi yeniden başlatmaları için. bakalım yapacaklarmı. yaparlarsa da çalışacakmı. drupali de çok sevmiştim halbuki. çok görüşme tez ayrılık getirir derlermiş. o firmada sorun bu firmada aynı sorun. bu drupal neymiş. tamam ne kadar diğer cmslere özellik olarak fark atsa da böyle sorun çıkardıktan sonra hostu zorladıktan sonra ne anlamı olacakki. Kafam rahat değil artık. sürekli tedirginlik yaşıyorum. bakalım gelişme olunca sizleri de bilgilendiririm.
Sunucu sormuştun www.butur.net.tr adresinde çok ucuz var acaba burayı kullanan varmı? Eskiden bir el değiştirmiş sadece o aşamada kısıtlamaya gitmişler o kısıtlamalarıda araştırmam sonucu haklı buldum. Bir soru dizisi yolladım kendilerine bakalım ne diyecekler. Gerçekten bedava gibi bahsettikleri fiyatlar.
çok ucuzmuş ama çok ucuz olması da pek güven vermiyor. marka olmuş hostgator bile drupalle uygun değilken bu firmanın yada şahsın vereceği hizmetin uygun olacağını da hiç sanmıyorum. yine de cevap verirlerse bizimle paylaşırsanız değerlendirmeye alabilriz.
Tabikide. Olmadı 1-3 ay arası bişi alıp denerim.
bu arada firmadan yanıt geldi. sizin için gece 05.30 da sizin için restart edilecek diyorlar. şimdi yukarda bahsedilen my.cnf dosyasını oluşturdum. bunun yanında şurada anlatılan adımları da yaptım. sizce apache yeniden başladığnda düzelirmi bu ayarlarla.
not: linkini verdiğim sitede settings.php de kodların altına bu kodların eklenmesi gerektiği söylenmiş. bunu şuan uyguladığımda şu hatayı alıyorum. bu kodu eklemelimiyim eklememelimiyim?
Parse error: syntax error, unexpected ';' in /home/hi/public_html/sites/default/settings.php on line 242
ini_set(‘magic_quotes_runtime’, 0);
ini_set(‘magic_quotes_sybase’, 0);
ini_set(’session.cache_expire’, 200000);
ini_set(’session.cache_limiter’, ‘none’);
ini_set(’session.cookie_lifetime’, 2000000);
ini_set(’session.gc_maxlifetime’, 200000);
ini_set(’session.save_handler’, ‘user’);
ini_set(’session.use_only_cookies’, 1);
ini_set(’session.use_trans_sid’, 0);
ini_set(‘url_rewriter.tags’, ”);
ini_set(‘memory_limit’, ‘64M’);
242. satırda ";" hatası var fazladan koymuş olabilirsiniz. Restartı sormuşken bu ayarları onların yapmasını istese idiniz keşke.
biraz önce yurtdışı hosting firmamla görüştüm. bana sunucu değerlerinin şu şekilde ayarlı olup değiştirilemeyeceini söylediler. şimdi drupal max execution time 30 da hata veriyor sunucu da daha fazlasını sunmuyormuş. ne yapmam lazım? aynı hesapta diğer drupal sitelerim takır takır çalışıyorken üstelik aynı modülleri kullanıyorken bu bir tane sitem neden sunucuya aşırı yükleniyor? bunu birşekilde optimize etmem gerekiyor. ama nasıl
safe mode = off
memory_limit = 64M MAXIMUM
max_execution_time = 30 MAXIMUM
post_max_size = 64M MAXIMUM
upload_max_filesize = 64M MAXIMUM
enable_dl = Off
Butur.net.tr için sorduğum soru ve verdikleri cevaba buradan ulaşabilirsiniz. Çok bi cevap verilmedi beni düşündürdü açıkcası.
Cevaba fazla şaşırmadım.Sql tabanlı sistemler sql sorguları ile çok fazla cpu ve ram harcadığı için birçok sunucu kısıtlamaya gider.Localhostta ben bir siteyi denediğimde çok zorlanıyor kaldı ki bu sunucularda kaç yüz tane site vardır.Bunun için çok kısıtlamaya giderler.
Peki bunun çaresi yok mu?Eğer sunucu senin ise kafana göre sınırları zorla.Yani fazla hit aldığınızda sunucuya kadar gidersiniz bunun çaresi yok.
Hızının yavaşlığı olmasa kendi evime kuracağım ancak şuda var Sunucuya vereceğim parayı download upload hızı aynı bir dsl alıp, 4-5 bin dolarada sunucu alıp keyfime bakarım gibi geliyor. Artarsa en güzeli bu galiba.
sorunum şimdilik çözüldü. yoğun sorgu yapan wiews eklentim açıkmış bu da haliyle kaynakları fazla kullanıyormuş. o nedenle sorguyu düşürdüm. şuan normal.
Hosting ile gecen dialogumu buraya yaziyorum sonunda sorunum cozuldu…Sagol Karinca hosting
http://www.haberles.com da wordpress kullaniyorum fakat surekli asagidaki hatalari almaktayim bu hatalarin nedenlerini internetde arastirdim ve benim yapmam gereken herseyi yaptim, bu hatayla karsilasanlardan bazilari host veren firmayla konusmami oneriler hafiza kullanimini sizin artirabileceginizi soylediler yaklasik 2 haftadir bu sorunlari cozmek icin butun yollara basvurdum sizin yapabieceginiz birseyler varsa yardimci olabilirseniz sevinirm
HATALAR:
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) in /home/haberles/public_html/wordpress/wp-admin/admin-header.php on line 119
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 491520 bytes) in /home/haberles/public_html/wordpress/wp-includes/class-simplepie.php on line 9907
http://www.karincahosting.com/programlar/php.zip
php.ini adl? dosyay? ac?p memory_limit adl? sat?r? bulun 32M degerini dilediginiz kadar yukseltin ornek: XXXXM
ard?ndan kaydedip ftp adresinizdeki hata veren klasorlere yukleyin mesela burada hata vermis: /public_html/wordpress/wp-admin/ bu 3 dosyaya yuklemeniz gerekir