Teknoloji Portalı Hakkında
Merhabalar,
İlk olarak Sitenin Yeni kullanıcısıyım,Drupal Bilgi Kaynağı okumaya Başladım,Fakat tam düşüncülerim oturması için sizin yorumlarınıza ihtiyacım var.
Aralık ayında Wordpress altyapısı ile TeknolojiTR kurdum sürekli olarak özgün içerik yazılar eklemekteyim Fakat yeni servisler hizmeti vermek istediğim zaman altyapının tamamen zayıf kaldığı gördüm ve bir takım düzenlemeler yaptım fakat normal bir kullanıcı olarak baktığım zaman gayet mantıksız bir şekilde karışık olarak görmekte en başından bir üye kontrol panelinin ayrıntı bir şekilde hiçbir özelliği yok.Subdomainlerle ayırmak istediğim değişik çorba gibi olmaya başlıyor bu sefer sitenin kontrolünü kaybetmeye başladım henüz 1.5 aylık bir sistem bu kadar düzensiz ilerse 3-4 ay sonrası düşünmek istemiyorum.
Şimdi ilk olarak Drupal sistemini tercih ettim Nedeni çok basit sanırım.Aklımdaki soruları maddeli bir şekilde söylim ki daha düzenli bir şekilde olur.
- Drupalı ilk olarak nerde denemeliyim,Localhost'ta mı yoksa boş domainde mi tam olarak çalışmaları görebilmek için
- Wordpress sistemini sorunsuz bir şekilde sanırım Drupal'e import edebilirmiyiz
- Sözlük,İlan,Download,blog ve daha bir çok servislerin eklentileri ücretlimi Birde bunları subdomain şeklinde ayarlıyabiliyormuyuz blog.thgtr.com şeklinde yapmış aynı veritabanı mı içermekte ?
- Photoshop Arayüz tasarlayıp bunu Drupala çevirme nasıl olur ayrı bir eklenti yazılması gerekir mi yoksa direk olarak yaptığım Tema Drupala sorunsuz bir şekilde convert edilir mi Bunu yapan Türkiyede yada Ülke Dışında kaliteli güvenilir hangi firmalar çok tuzlu bir fiyat olmıyan
- Drupalde ürün karşılaştırma gibi bir eklenti mevcutmudur.
Şimdiden Teşekür ederim,Kusura bakmayın bu tür sorular sorulduysa tam isteklerimi aynı çatı altında toplamak istedim.
- Yeni yorum ekle
- 321 kez okundu

Localhost'da denemek size kolaylık sağlayacaktır.
Burdan kastınız tema vs.. mi ? Yoksa eklentiler mi ?
Yaparsın hiçbir eklentiye ihtiyacın olmayacaktır.CCK'nin nimetlerinden yararlanarak yapabilirsin.Sözlük için ek eklentilere ihtiyacın olacaktır.Drupal ile yapılmış sözlük sitelerini inceleyebilirsin.
Buna fiyat ödemesi yapman gerekmiyor.Bu tarz siteler var.Hatta videosu da vardı bende.Bulabilirsem pc'de yollarım sana.Tema yapmak drupal'da kolay.Sadece biraz zahmet gerektiriyor.Hatta kod bilmeden bile tema tasarlayabileceğin bazı eklentiler var.
Ürün karşılaştırmadan kastınız nedir ?
İlk Olarak Cevap İçin Teşekürler,
Tema konusunda çok iyi olur öyle birşey paylaşırsan,İleri seviyede Photoshop bilgim var fakat kod css xhtml dönüştürürken sıkıntı ama bakarak yapacağıma eminim.
Wordpress sisteminde importtan sadece yazılar ve etiketler bölümü,Tema konusunda drupala farklı bir düşünce içindeyim şuanki temam drupal için plandığım sistemle tam uyuşmuyor.
Ürün Karşılaştırmadan Şu aşağıdaki resim gibi Nokia e71 ile nokia e72 karşılaştırma

Fiyatı mı karşılaştıracaksınız özellikleri mi :) orayı anlamadım işte.
ikiside olabilir yada ayrı ayrı :)
Ürün karşılaştırma listesi için bir eklenti var mı bilmiyorum ama eklentisiz yapabilmenin yolları var. Eklentisiz derken Views ve CCK kullanman gerekecek.
Biraz gelişmiş bir uygulama olduğu için şimdi anlatmam bir fayda vermeyecek. Ama Drupal'e geçersen sana nasıl yapılacağını anlatırım.
Teşekürler Arkadaşım,Localhost giriş yapmaya başladığım zaman hepsini tek tek inceliyecem söylediklerinizi umarım çok çabuk şekilde pratik bir şekilde öğrenirim