Skip to Content

Scrollable Content

gdag, Sal, 19/01/2010 - 23:03 tarihinde.

Arkadaşlar Merhaba; Scrollable content eklentisini siteme kurdum; ama bir türlü eklentiyi sitemde gösteremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden bolca teşekkür.

kayakentli, Sal, 19/01/2010 - 23:13 tarihinde.

1. Optional: Create a new content type (e.g. Name: "Featured", type: 'featured').
2. Go to admin/settings/content_slider
3. Enter the content type that you want to appear as a content slider (either
'Story' or 'featured'), this content type should have at least on image inside
it's content, so it can appear on the Scrollable Content block.
4. Go to admin/build/block and put the block: 'Scrollable Content' in any region you want to appear in.
5. Additionally, theme the featured nodes that appear in Scrollable Content block by creating a theme file
(e.g. node-featured.tpl.php, node-ContentTypeName.tpl.php).

Scrollable uses jQuery library and the very nice and smooth plugin scrollable (http://flowplayer.org/tools/scrollable.html).

Eklentiyi kurduktan sonra admin/settings/contet_slider ayar sayfasında hangi içerik türündeki resimleri göstermek istediğinizi seçiyorsunuz.

Sonra admin/build/block sayfasından "Scrollable Content" bloğunu istediğiniz bölgede yayınlıyorsunuz.

Düğüm sayfasında imagefield resimlerini "Scrollable Content" bloğunda demosunda gördüğünüz gibi gösterebilirsiniz.

gdag, Sal, 19/01/2010 - 23:21 tarihinde.

admin/settings/content_slider adresine gittiğimde, izinler bölümünde modülü yönetme yetkim olmasına rağmen admin/settings sayfasına yönleniyorum. Bu sebeple işlem yapılmıyor maalesef.

gdag, Çrş, 20/01/2010 - 22:05 tarihinde.

Hala çözemedim :)

muhibbi, Cmt, 23/01/2010 - 19:07 tarihinde.

Sanırım modülü kurmanıza rağmen yönet sayfasından modüle erişemiyorsunuz. Bu muhtemelen sistemde bol sayıda modül olmasından dolayı Drupal'ın ağırlaşmasından kaynaklanıyor. Modülü kaldırıp bir daha deneyin. Aynı şeyler devam ederse, kullanmadığınız birkaç modülü kaldırıp tekrar deneyin.

Modül aktif olduktan sonra ise yukarıda denilenleri gerçekleştirin.

gdag, Cmt, 23/01/2010 - 22:00 tarihinde.

İşe yaramadı. :(

Helzvog, Pzt, 25/01/2010 - 01:47 tarihinde.

ben yaptım kardeşim.Gayet güzel bi şekilde de çalıştı.

kayakentli, Pzt, 25/01/2010 - 03:29 tarihinde.

GDAG heralde senin siteni kurduğun sunucu ayarlarında sorun var. Php sürümden bile kaynaklanabilir. Böyle girmeme, boş sayfa gelme gibi sorunları kestirmek kolay olmuyor.

gdag, Pzr, 07/03/2010 - 10:34 tarihinde.

Modülün yeni sürümünü siteme yüklediğimde sorun çözüldü.