Global Redirect, Path ve Pathauto Hakında
erdemali, Cuma, 14/11/2008 - 20:20 tarihinde.
Eğer url takma adları kullanıyorsak bu eklentiyi de mutlaka kullanmalıyız.
Çünkü aynı içeriğe farklı iki urlden erişilmesini arama motorları kopya sayfa olarak algılayıp sitemizi sandboxa atabilirler.
Bu durumu ben farklı bir sistemde yaşadım, url yolları için seo4 kurmuştum ve bütün urller otomatik olarak sayfa titleına dönüştü. Tamam bu arama motorları için güzel bir olaydı ancak daha önce farklı şekilde listelenen sayfalar ile yeni sayfalar içerikleri aynı olmasına karşın urlleri farklı oldu. Sonuç olarak kopya sayfa muamelesi ile sitem sandboxa düştü.
Burada da aynı durum geçerli olduğunu, pathauto ile ya da manuel olarak url takma adı (bir kaç taneden birşey olmaz tabi) kullananların bu eklentiyi kullanması gerektğini düşünüyorum.
- Yeni yorum ekle
- 480 kez okundu

Eklentiyi kurarken aşağıdaki hatayı aldım, ana sayfaya giriyorum ancak, eklentilere giremiyorum.
"Yönlendirme döngüsü
Açılmaya çalışılan konum hiçbir zaman sonlanmayacak bir yönlendirme döngüsüne girdi."
Global Redirect eklentisi benim vazgeçilmezlerim arasında yer aldığından bu siteyi açmadan önce bu sorunu sürekli takip etmiştim. Bu sorunun uzun bir deneme süreci sonunda çözüldüğünü sanıyordum. Şuanda bu sitede Global Redirect etkin durumda ve herhangi bir sorun yaşamıyorum.
Bu sorun site dilleri ile ilgili bir problem. Sorun yaşanan sitede kaç dil kullanıyorsun ve dil ayaları (admin/settings/language/configure) nasıl yapılandırılmış?
Türkçe ve ingilizce aktif, varsayılan dil türkçe.
Dil ayarlarından Language negotiation: Hiçbiri olarak seçili.
Ne yapmam gerekiyor?
drupaldersleri.org da tamamen aynı ayarlara sahip. Ben 6.x-1.x-dev versiyonunu kullanıyorum, yeşil versiyon bundan 1.5 ay kadar eski ve sanırım o düzeltmeler yeşil 6.x-1.0'da yok. Eğer bu versiyonu kurduysan kaldırıp yerine geliştirme sürümünü kurmayı deneyebilirsin.
Evet 6.x-1.x-dev versiyonunu yükledim ve tıkır tıkır işliyor test ettim:)
Bu arada seni böyle bir ayrıntıyı çözümlediğin için tebrik ederim.
şimdi ben bu eklentiyi kurdum da, ne değişti anlamadım pek. bide eklentinin ayarlarında; Remove Trailing Zero Argument: bölümünü devre dışı mı yapılacak?
Ben ayarları olduğu gibi bıraktım, hiçbirini değiştirmedim. Dolayısıyla
Eklentinin ne yaptığını anlamak için ufak bir deneme yapabilirsiniz. Örneğin node/1 içeriğiniz için bir takma ad oluşturulduysa, bu sayfaya siteniz.com/node/1 adresinden erişmeye çalıştığınızda siteniz.com/birinci-dugumun-takma-adi url'sine yönlendirileceksiniz. Böylece aynı içeriğe sahip farklı iki url'nin olması ve bu sebepten sitenizin Google tarafından cezalandırılması engellenmiş oluyor.
onurbey eklentiyi kurdum ve belirtiginiz gibi yönlendirme yapılıyor.
ama url adreslerinde türkçe karekter sorunu oluşmaya başladı.
Böyle bir sorunla karşılaşan kimse varmı acaba?
yeşil versiyonu(6.x-1.2) kulanıyorum ben.
bkz. Drupal'de Türkçe Karakter Sorunları.
@onur belirtiğin dersleri incelemiştim ve orda belirtilenleri uyguladım. ama ilginç olan nokta şu; global redirect eklentisini aktif edince linkte yine türkçe karekter hatası oluşuyordu. ama şimdi global redirect eklentisini aktif etmeme ragmen www.siteadi.com/node/10 gibi bir baglantı açılıyor ve yönlendirme yapmıyor. eklentiyi kaldırıp ön belleği temizledim. ftp den eklentiyi tamamen sildim ve tekrar yükledim ama yine degişen birşey yok. www.siteadi.com/node/10 baglantılar yönlendirilmiyor.
Drupal sürümüm 6.8
global redirect sürümü 6.x-1.2 2008-Dec-22
global redirect ayarlarıda aşagıdaki gibi;
yaptıgım yeniden yükleme sonucunda firefox ile herhangi bir sorun yok. ama ie ile siteye girince türkçe karekter sorunu yaşanıyor.
Peki node/10 için bir takma ad olduğuna emin misin?
Düzenleme: Sanırım son cümleyi sonradan eklemişsin. IE ile giriş yaparken aynı kullanıcı hesabını mı kullanıyorsun?
node/10 için bir takma ad mevcut.
ie ile misafir olarak siteye bakıyorum. kullanıcı olarak giriş yapmadım.
Sistem ziyaretçilere önbellekteki sayfaları sunar; sorun bu yüzden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda önbelleği temizlemek sorunu çözmek için yeterli olacaktır.