node içinde düzenleme yapmak?
Merhaba arkadaşlar
yapmak istediğim şeyi biraz araştırdım ama hıcbırsey yapamadım.
Yapmak istediğim şey şu:
1-)herhangi bir içeriğe tıkladığım zaman (yanı node.tpl den bahsedıyorum) mesela
içerik başlığı
altında etiket ve kategoriler aynı sırada gozukuyor ve bırbırınden ayırt edilemiyor bunları ayrı ayrı kutular içine almak istiyorum.
Yani taxonomy den Kategori ve Etiket termlerini ayrı kutularda lıstelenmesını istiyorum.
2-)gene içeriğe tıkladıgımız zaman yazının içinde saga yada sola yaslı olarak bir kod eklemek istiyorum mesela adsense. Sola yaslı olarak adsense kodlarının cıkmasını ıstıyorum ve hemen bıtısıgınde ıcerık yazısı. Bunları nereden edıtleme yapmam gerekir. CCK ile ilgili derslere falan da baktım nasıl yapabilirim diye gene birsey bulamadım. umarım derdımı anlatabilmişimdir. ilgilenenlere simdidden tesekkurlere...
- Yeni yorum ekle
- 238 kez okundu

css
Öncelikle her soru için ayrı başlık açmanız gerekir...
Birinci sorununuzun cevabını şuan da veremeyeceğim çünkü yarın sınavım var ve ona çalışmalıyım :( . Yarını bekleyebilirseniz size tam bir çözüm sunarım çünkü aynı sorun bendede var. Bunun için kısa bir php kod yazmak gerekiyor. Büyük olasılıkla temanın node.tpl.php dosyasında şu şekilde
<?php print $terms?>bir kod vardır ve terimlerin hepsini yazdırıyordur. bu değişkeni dizilerine parcalayabilirseniz yapabilirsiniz ya da yarını bekleyin ben size yardımcı olayım...hocam çözümünüzü bekliyorum.:(
if ($terms):
$terms = taxonomy_node_get_terms_by_vocabulary($node, 2);
$i=0;
if ($terms) {
foreach ($terms as $key => $term) {
if($i<6){
$items3[] = $term->name;
$i++;
}else{
break;
}
}
print '' . t("") . implode(',', $items3) . '';
}
endif;
?>
ikinci satırdaki "2" yazan yere sözlük id sini yazman yeterli... bu kod bir sözlükteki 6 tane terimi listeler.
Bence çok önemli bir konu ve henüz denemedim ama çok iyi bir çözüm...
Kategoriler ile etiketlerin karışması gerçekten kötü oluyordu.
Teşekkürler.
hocam çok teşekkürler yardımınız için peki bunu normal drupaldeki gibi linkleyerek yapmak için ne yapmamız gerekiyor? bu kodla sadece duz metin seklinde yazdırıyor. birde linklemesini de yaptırabilirsek cok guzel olur?